Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Kóka: az SZDSZ háromszor mond nemet a népszavazáson

Március 9-én az SZDSZ háromszor mond nemet a Fidesz-KDNP által kezdeményezett népszavazáson: a liberálisok nemet mondanak a reformok leállítására, az ingyenesség hamis illúziójára és a szocializmusra - fogalmazott Kóka János, az SZDSZ elnöke pártja szombati kampánynyitó rendezvényén Budapesten.
Kóka János szerint a Fidesz a szocializmus hazugságait akarja visszahozni még akkor is, ha azok tették tönkre ezt az országot. 18 évvel ezelőtt az ország megszabadult a Kádártól és a szocializmustól, de megmaradt a felelőtlenség kultúrája - tette hozzá a politikus. A fővárosi Vam Desing Centerben tartott kampánynyitóval egy időben az épület előtt néhány tucat tüntető gyűlt össze, akik bekiabálásokkal és füttyel fogadták a liberális rendezvényre érkezőket. A helyszínre a rendőrség is kivonult, de különösebb atrocitás eddig nem történt.

Olvasóink írták

 • 14. diszkriminált 2008. február 05. 11:22
  „Kora reggel írtam véleményt, sokkal enyhébbet, mint amik itt olvashatók.
  Nem értem, miért fájt a moderátornak (kitörölt...)
  C E N Z Ú R A ???? Jah, ezt nem tudtam...”
 • 13. Feri 2008. február 04. 09:02
  „Akárki!
  Én nem a dühöngő, megvadult bűnösökről, hanem az ártatlan tüntetőkről, arra hazatérő emberekről beszélek. Talán ismeri azt a fogalmat, hogy ártatlan. Mert dühöngő volt egy-kétszáz, békés tüntető pedig több ezer. Érdekes, hogy pont maga beszél rövidlátásról. Azt már a maga oldalán is elismerik, hogy nagyon sok rendőri túlkapás történt. Nemcsak az ATV-t kellene nézni, és a pártpropagandát olvasni. Mit szóltak volna a kedves liberálisok, hogyha az általuk gerjesztett taxisblokádban így bánnak az emberekkel? Javaslom, hogy mielőtt ilyen zagyvaságokat ír, tájékozódjon szélesebb körben!
  A rendőröknek az lenne a dolga egy tüntetésen, hogy a randalírozókat kiemeljék a többiek közül. Erre Nyugat-Európában talál több példát.Ha rendőr lennék, akkor sem rugdosnám a földön fekvőt, nem ütnék minden arra járóra gumibottal vagy nem rendszeresített viperával. A rendőrök helyében szégyelném magam, hogy nem mentem az MTV székházhoz a bajba jutott társaim segítségére. (talán szükségvolt erre, hogy a következő napokon úgy lépjenek fel, ahogy megtették)
  Magának nem szemüveg kell, egyszerűen csak nyissa ki a szemét, vagy vegye ki a fejét a csőből!”
 • 12. Mariann 2008. február 04. 07:17
  „Akárki, önnel nem értek egyet, nem kell őket védeni, tették amit fentről mondtak nekik, amugy a keresztapám akkor ment haza, őt is ütötték és a kivácsiságtól messze volt, csak haza szeretett volna érni. Volt ilyen is.”
 • 11. akárki 2008. február 03. 22:35
  „Feri!
  Elképesztő arövidlátása!Az azonosító ,a tüntető,kővel, vasruddal, molotovkoktéllal dobáló arcukat eltakaró ártatlanokról beszél? Rendőrség ütötte az ártatlanokat? ezeket nevezi ártatlanoknak? Emlékszik a TV székház megostromlására? Sok durva ütlegelő magából kivetkőző embert láttam akik a rendőröket verték! Magának kellett volna arendőr ség sorfalában elöl lenni !Más véleménnyel lenne!Az úgymond ártatlanok meg ne menjenek oda kíváncsiskodni! Javaslom menjen el szemorvoshoz, kérjen elnézést a rendőröktől,vagy mejenÖn is rendőrnek ,tudja meg milyen ilyen helyzetben rendőrnek lenni!”
 • 10. Feri 2008. február 03. 19:53
  „Azt hiszem a Kókának el kellene olvasnia a kérdéseket. Ki beszél itt a szocializmus visszahozásáról? Ezt nagyon furcsa a mai balliberálisoktól hallani. Hol voltak, amikor az azonosító nélküli rendőrség ütötte az ártatlanokat IS !? Hol vannak most, hogy a rendőrök hazugsággal mossák tisztára egymást !? Milyen reformról beszél !? Eddig csak pénzt vontak el az egészségügytől és ezt nekünk kell vizitdíjjal és kórházi napidíjjal pótolni. A választások előtt mondott volna igazat, de azóta a pannon puma megdöglött. Akkor talán hiteles maradt volna az emberek előtt. Akkor tetszett volna elmondani, hogy be akarják vezetni a tandíjat, a kórházi napidíjat és a vizitdíjat. Akkor tetszett volna elmondani, hogy hogyan is áll a magyar gazdaság igazából.
  Az szdsz azt mond amit akar -KI HISZ NEKIK MÉG!? -, én személy szerint elküldeném őket nyugatra demokráciát tanulni, ott ugyanis a politikusok vállalják a szavaikat és tetteikért felelősséggel tartoznak.
  Köszönöm”
 • 9. akárki 2008. február 03. 14:35
  „No.6-Sy
  Véleményének utolsó bekezdésével , kivételesen egyetértek.”
 • 8. Higi 2008. február 03. 13:28
  „No.6-Sy gratula ,mondasz valamit,ez csak vic c az egész.”
 • 7. No.6-Sy 2008. február 03. 10:38
  „Nekem az tetszik, ahogyan Vektor szövegét manipulatíve kiforgatják. Jelesül az SZDSZ. Figyelitek? Pontosan ugyanaz a szöveg, ugyanaz a duma, csakhogy egyetlen szó - a kulcsszó - más, szögesen ellentéte az egésznek, általa a mondat is szögesen ellentéte az egésznek. És annyit mondogatják, hogy lassan nem tudjuk melyiket ki mondta. Vagy ez volna a (az egyik, ha nem a legfőbb) cél? Hogy a választópógár olyan alaposan megzavarodjon, mint a vasorrú bába a mágneses viharban?

  A másik még jobb: annyit nyomatják a kőkemény manipulatíve dumát mindkét oldalon, hogy a jó magyar pógár végül semmit se lép - passzív rezisztencia, évszázados hagyomány; annak az illúziója, hogy magunk teszünk valamit magunkért a nemes ellenállással és nem-cselekvéssel, pedig nem -: így akkor is az eredeti felállás nyer és még azt is a képünkbe vágják, hogy lám-lám mi szavazhattunk és dönthettünk (főleg a saját pénzünkön egy halom döntésképtelen képviselő helyett) ..na ja. Csakhogy nem szabadon, ha a pártok durván belevauvau a népakaratba.

  Merthogy erről van ám szó.

  MI köze Viktornak vagy Kókának ahhoz, hogy én mire szavazok, vagy te mire szavazol, és hogy szavazol-e vagy sem? Az a te meg az én akaratod/m. Nem az övék. Az övék a Parlamentben kellett volna, hogy eldőljön, nem az utcán és nem azzal a hamis illúzióval, hogy majd mi döntünk - helyettünk.”
 • 6. Atika2 2008. február 02. 22:12
  „akarki!
  A kapitalizmus nem szitokszo, ha együtt jar a demokraciaval! De ez, amit a böszme meg a bandaja csinal, az messze van a demokraciatol, meg a kormanyzati hozzaertesröl - amit jol tudnak az a hazudozas, a csalas, etc.
  Ez a "vissza kadarhoz" szöveg, itt eddig senkinek nem jutott eszebe, egyedül neked - meg a libsi szdsz-nek.
  Azt mondjak nincs ingyen leves - en nem is akarom ingyen: fizetem az adot meg a tb-t (hazug duma, amit mondanak - lasd elsö bekezdes)”
 • 5. akárki 2008. február 02. 21:44
  „radenkó
  Úgy látom Maga sem tudja 18 évvel ezelőtt mire adta voksát! KAPITALIZMUSRA ! így van? Akkor ne gorombáskodjon ,fogadja el ezt akarta! Vissza nem forog az idő kereke! Ne sértegessen senkit! Minden fajta emberben van jó és javítanivaló is. Maga is ha közelebb van az úgynevezett " tűzhöz" lehet,hogy másként látná! Nem szabad SENKIT SÉRTEGETNI ! ! Az EMBERT nem tapossuk , nem féreg! És aki ilyet mond? ?”
 • 4. akárki 2008. február 02. 21:25
  „Cecília !
  Ugye tudja hogy a "Szózatból "idézget szorgalmasan. Mit szólna Vörösmarty Mihály ,hogy csak ezt az egy sort tudja ,és ezt is mire használja! Valószínű ,nem ismeri a verset! De arrogáns,és gyűlölködő! Tüntetni is nagyon szeret.Tudja, kapitalizmus van! Vagy vissza Kádárhoz? Ugye Maga is erre szavazott? De tudja-e a lopás hamarabb kezdődött! A TSZ ,Áll.gazdaságok ,gyárak, stb.”
 • 3. radenkó 2008. február 02. 20:18
  „Nem a szocializmus illúziójára kell nemet mondani Kóka hanem arra a hazugságra a amit a rendszerváltáskor tettek. Ha nem volt volna szocializmus most nem lenne milliói amit összelopott a hazugságaival.
  Senki nem élt illúzióban a szocializmusba te szar házi hanem kiszámíthatóan és biztonságban élt, most ez nem így van.
  Minden bajnak okozói ezek a büdös zsidók aki nem szerettek dolgozni
  most sem szeretnek a közösség vagyonának bisznicelésből akarnak megélni el kell őket taposni mint egy férget.”
 • 2. maci52 2008. február 02. 19:57
  „Libi-Kóka a TOLVAJOK FEJEDELME,Ali Baba és a 40 rabló hozzájuk képest elsőmisés kispapok voltak.”
 • 1. S.Grandpierre Cecília 2008. február 02. 18:39
  „A lopott milliárdokból könnyű átnézni a népen és a tüntetőkön. De még jöni fog...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra tárgyalósztalhoz ültek a MÁV és a VDSZSZ képviselői

Ahogy ígérték, szombat délután újra tárgyalósztalhoz ültek a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad… Tovább olvasom