Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Kóka: Az SZDSZ nem akar visszakéredzkedni a koalícióba

Az SZDSZ nem akar "visszakéredzkedni" a koalícióba, a liberális párt Országos Tanácsa (OT) megerősítette, hogy önálló, saját jogán politizáló pártot akar - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke a testület szombati ülése után.
A testület aktuálpolitikai vitájának összegzéseként az elnök úgy fogalmazott: a liberális párt olyan független, konstruktív ellenzékként kíván a jövőben politizálni, amely kemény, határozott és nyilvános feltételeket szab majd például ahhoz, hogy megszavazza ősszel a költségvetést.

Kóka János azt is hangsúlyozta: az SZDSZ elnökválasztási küzdelme ellenére, az OT-ban teljes az egyetértés abban is, hogy folytatni kell a liberális gazdaságpolitikát, és továbbra is elkötelezettek a közteherviselés szerkezetének átalakítása mellett. Tehát például az őszi költségvetési szavazásnál az SZDSZ feltétele az adócsökkentés lesz.

A tanács szombaton meghallgatta azt a beszámolót is, amely a párt június 7-i tisztújító küldöttgyűlésének előkészítéséről szólt. Gulyás József, az OT elnöke az ülés után elmondta: a tisztújításon 748 küldött vesz részt, 604-et az SZDSZ megyei szervezetei állítottak, 144 küldött alanyi jogon lesz jelen. Hozzátette: a küldötteket a mandátumvizsgáló bizottság már ellenőrizte.

"Az elnökválasztási küzdelemben fej-fej mellett haladunk" - reagált Kóka János arra a kérdésre, hogy mi a véleménye ellenfele Fodor Gábor előnyéről. Kóka János szerint a megyékben kiegyenlített kettejük között a küzdelem, Budapesten az ő támogatói vannak többségben.

A Fidesz elnökének, Orbán Viktornak a nagy beruházásokat befagyasztó kiszivárgott terveiről a liberális párt elnöke azt mondta: Ha igaz, hogy Orbán Viktor mindezt a korrupció megakadályozása miatt akarja, szavazza meg a pártfinanszírozási törvényt, amelyből úgy tűnik, ki akar hátrálni. Kóka János hozzátette: egy politikussal szemben sem korrekt, hogy egy-két kiszivárogtatott mondata alapján ítélkeznek a terveiről. Ezért azt javasolja Orbán Viktornak, álljon ki és mondja el pontosan milyen gazdasági és politikai programja van.

Olvasóink írták

 • 12. LAZA 2008. május 26. 10:27
  „Jómagam most az egy esetben tiszta szívvel szurkolok Koka ujraválasztásáért.Az ö személye a biztositék arra,hogy a parlament közelébe sem kerülnek egy soron következő parlamenti választáson.
  Elképesztő az a pofátlanság ahogyan reformként állítják be a teljesen nyilvánvaló lenyúlásokat.
  A TB.törvény kierőszakolt megszavaztatása után is egyből kibújt a szög a zsákból.
  Mire is kellenek ezek a híhetetlenül fontos reformok.
  Szélvészgyorsan kinevezni az új pénztárak vezetőit óriási fízetésekkel.Aztán zsiros állásokhoz juttatni a háttérben beugrásra váró káderútánpótlást.Mindezt a mi véres verítékkel kiizzadt járulékainkból.Természetesen az egészségügyi ellátás rovására.Szörnyü!
  A balf..sz szoci kéőviselők meg kétszer is felállva megszavazzák.
  Patlóra küldve saját pártjukat és az egész baloldalt.
  Teret nyítva a Fidesz totálís parlamenti gyözelméhez.”
 • 11. patron 2008. május 26. 00:12
  „Didi igazat szól.”
 • 10. Mínusz 1,00% 2008. május 25. 15:10
  „Nem csak drogozott, homokozni is szeret!”
 • 9. 1% szdsz 2008. május 25. 11:59
  „Hát mondom én,hogy szívós demokraták szövetsége!fodor gabika elismerte,hogy drogozott!mit lehet ezekután várni?szegény Magyarország 2008!”
 • 8. 1% szdsz 2008. május 25. 11:53
  „Hát 1 %-al ne is igen akarjanak ugrálni a neolibsik!”
 • 7. Elqrók 2008. május 25. 11:40
  „Már megmutatták a "konstruktív ellenzékiséget"! A liberálisok egyébként azért liberálisok, hogy szabadon hazudnak!”
 • 6. Didi 2008. május 25. 08:47
  „Nincs más lehetöség!

  Fodor ezt jol látja. Igy legalább még 2 évig , a parlamentet láthatják belülröl!!”
 • 5. Turull 2008. május 24. 21:43
  „Ez csak mese habbal! Fodor a visszalépés mellett van! Gusztustalan Gusztosék persze hogy visszalépnek!”
 • 4. 1 vélemény 2008. május 24. 19:40
  „Azt majd az új vezető,remélem Fodor fogja megmondani.
  Kókának már leáldozott.”
 • 3. matriné 2008. május 24. 19:37
  „Szerintem elfogyott a kábítószerük és kezdenek kitisztúlni. Tiszta fejjel másként látnak. habát még a kopasz veri a nyálát a legalizálásért. Addig marad a nyalizás. Ezt is élvezik!”
 • 2. Kolompár Rómeó 2008. május 24. 19:00
  „Kókát akkor bírnám, ha következetesen ugyanúgy tönkrevágná a pártját, ahogyan azt a gazdasággal tette. Ebben az esetben nem szidnám a prostituált nőnemű szülőjét is, csak őt.”
 • 1. 4 2008. május 24. 18:25
  „Ahogy Janika körül írta, nem akarnak vissza térni a koalícióba, ők csak hátúról szeretnék továbra is nyalni az MSZP kakis popóját.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztálytársai ölhették meg a Kaposvárnál megtalált fiút

Osztálytársai végezhettek a napokban a 17 éves nagyatádi fiúval - értesült a Független Hírügynökség.… Tovább olvasom