Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Kóka: fogadják el, hogy Fodor az SZDSZ elnöke

Mindenki fogadja el, hogy Fodor Gábor lett az SZDSZ elnöke - erre kérte támogatóit a liberális párt korábbi elnöke. Kóka János közleményben erősítette meg újra, hogy elfogadja a június 7-i tisztújítás eredményeit.
Azért volt szükség erre, mert sajtóhírek szerint a liberális párt Veszprém megyei választmányi elnöke azt állította, hogy két balatonfüredi küldött mandátumát nem igazolták a hétvégén, pedig ők Kóka Jánosra szavaztak volna az elnökválasztáson, amelyet Fodor Gábor mindössze két szavazattal nyert meg.

"Szombaton a liberális küldöttek világos és ellenőrzött feltételek mellett döntötték el, hogy ki legyen az SZDSZ elnöke, és kik legyenek az Ügyvivői Testület, valamint az Országos Tanács tagjai. Az elnökválasztást szoros küzdelemben, két szavazattal, Fodor Gábor nyerte. Az eredmények ismertetése után elmondtam a küldöttgyűlésen, és most újra megerősítem: a választás eredményét elfogadom, a választást minden szempontból jogszerűnek és érvényesnek tartom" - írja közleményében Kóka János, aki immár az SZDSZ egyik ügyvivője.

"Ismételten kérek mindenkit, hogy az eredményt fogadja el. A verseny lezárult, a kampánynak vége. Most az a feladatunk, hogy közösen dolgozzunk az SZDSZ-ért, és a liberális program sikeréért" - zárul a közlemény.

Az SZDSZ Veszprém megyei választmányi elnöke szerint az elnökválasztás kapcsán szabálytalanságok történtek. Két balatonfüredi szabad demokrata küldött mandátumát nem igazolta az illetékes bizottság, arra hivatkozva, hogy még nem párttagok három hónapja. A jelöltek - állításuk szerint - Kóka Jánosra szavaztak volna, és ebben az esetben döntetlenre végződött volna az elnökválasztás.

Az SZDSZ múlt szombaton tartotta rendkívüli tisztújító küldöttgyűlését, amelyen két szavazatnyi többséggel Fodor Gábort választották elnökké. Fodor Gábor 346 voksot kapott, Kóka János pedig 344-et.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A középiskolás diákok több prezentációt várnak a tanórákon

Az iskolai tanári prezentációk fokozzák a diákok figyelmét, megkönnyítik a tananyag befogadását, nem véletlen, hogy a tanulók 60%-a szorgalmazná a Power Pointos bemutatók még gyakoribb alkalmazását. Tovább olvasom