Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kóka: Gyurcsányból elfogyott az erő, a képesség és az akarat

Kóka szerint egyébként a kormányfőből elfogyott az erő, a képesség és az akarat, amely az ország megújításáshoz kell. Egyik liberális miniszter sem volt bent a parlamenti ülésteremben a hétfői plenáris ülés kezdetekor.
Válasz nélkül hagyta a parlamentben hétfőn a miniszterelnök Kóka János szavait, amikor a szabad demokrata pártelnök azt mondta: Gyurcsány a hétvégén egyeztetés nélkül, egyoldalúan felmondta az MSZP és az SZDSZ együttműködését. Kóka szerint egyébként a kormányfőből elfogyott az erő, a képesség és az akarat, amely az ország megújításáshoz kell.

A szabad demokrata politkus úgy ítélte meg, hogy a miniszterelnök megbicsaklott, Gyurcsány kihátrál a refornok mögül. Emlékeztette a kormányfőt, hogy Horváth Ágnes egészségügyi miniszterként az egészségbiztosítási rendszer átalakítása kapcsán a koalíció közös javaslatát terjesztette a Ház elé, amelyet a többség kétszer is megszavazott, miután az államfő az első változatot nem írta alá és visszaküldte azt. Tehát, mint Kóka mondta, lehet Horváth Ágnest nem szeretni, de a miniszter a koalíció akaratát képviselte.

Hol van már a tavalyi hó?
Hol van már a tavalyi hó?

Az SZDSZ elnöke kijelentette, hogy pártja a reformok végrehajtása érdekében lépett koalícióra a szocialistákkal. Mint mondta, a fentiekre tekintettel javasolta a frakció az SZDSZ ügyvivői testületének, hogy hívja vissza a kormányból a szabad demokrata államtitkárokat és minisztereket.

Egyik liberális miniszter sem volt bent a parlamenti ülésteremben a hétfői plenáris ülés kezdetekor.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. SZNÉ 2008. április 06. 17:09
  „EZ A KÓKA MILYEN SZÉPEN TUD VIGYOROGNI, MÁR EZÉRT MEGÉRDEMLI A FIZETÉSÉT”
 • 30. K.Sz. 2008. április 01. 05:50
  „Nálunk még mindig nagyon idealista közönsége van a politikának,pártoknak.A politika egy vállalkozási forma,megélhetési forrás.Aki nagyvállalkozó,tehetős ember,az még gazdagabb lesz,ha politizálgat,és aki szegényen indul,az is igen jól megszedi magát a ciklus végére.Vagy nem így van?Ki ajánlotta itt fel "birtokainak egy éves jövedelmét"bármire is?Nálunk a "politikai szerepet vállalok,ha az ország Gdp-jéből ennyi és ennyi az enyém"a divat.Orbán Viktornak öt gyereket kell az életbe elindítani,Kókának lehet,hogy fogorvosra kell a pénz,hogy ugye ne olyan legyen a fogsora,hogy a pókot is kiharapja a sarokból,Horváth Dagi Áginak zsírleszívás kell,indok mindig van...
  Számon kérni a kasszát,meg minden....Akkor megkapjuk,hogy mi vagyunk a nagyon hülyék,mert nem látjuk át ezeket a bonyolult dolgokat....Fiúk-lányok nekiindulnak a politikai életnek,aztán elromlanak.Sok bizottság,ilyen-olyan gittegylet,a fizetés pillanatok alatt az egekben,és onnan másként látják a világot.Onnan nézve már minden indokolt lesz.”
 • 29. olga555 2008. április 01. 03:19
  „Az SZDSZ, pár ezer ember, és mégis mennyi bajt kavar. Igaz, nagyon passzol a tolvajtempója a nagy testvéréhez. Nézzük a két vezért. Hatalom minden áron. Ennek a két fickónak a becsvágyától nyögünk már pár éve
  Na de teljesen mindegy, hogy egy mokkáskanálnyi, vagy evőkanálnyi sz.r van a levesben!”
 • 28. Nagyon jó gyerek 2008. március 31. 23:47
  „A hazugsághoz csak annyit h emlékezzetek vissza Vityára amikor még szakáll móric volt azt mondta h szem forgató papok meg kizsákmányoló egyház eltelt pár év kellett az egyház h megnyerjék 94-ben a választást és nyalt!A másik a Fidesz a mai napig fikázza Bokrost,ha olyan szar gazdasági ember lenne miért van akkor nemzetközi elismerése, miért rakta rendbe szomszédainkat???
  Még egy utolsó kérdés!
  Kapásból egy nevet a Fideszből akinek nemzetközi elismertsége van a gazdaságban!
  Az a baj h még mindig az megy h ki komcsi és ki nem, inkább törődne mindenki a saját dolgával!

  Jó éjszakát!”
 • 27. kárörvendő 2008. március 31. 21:00
  „Jógyerek és barátai még egy kicsit irkáljanak ide, mert lehet hogy holnap már nem lesz Feri a miniszterelnökünk.
  Táncolj Feri! Búcsúbuli!”
 • 26. Rosszgyerek 2008. március 31. 20:53
  „Jógyerek!
  A Ferid cége mégis tudja olcsón venni az áramot!
  Te miért nem loptál, amikor lehetett?
  Neked ki mondta hogy dolgozz az egészségügyben? Találj ki valamit, és legyél vállalakozó, ne az államtól várj segítséget, segíts magadon, és neked is lehet 2 autód.”
 • 25. Jockey 2008. március 31. 20:45
  „Horváth Ágnes Gyurcsány Ferenc programját, illetve utasításait hajtotta végre. Épeszű ember nem sajnálja a leváltását, de egyértelmű, hogy a parancsot kiadónak is távoznia kell. Egyébként Feriben igenis megvan a képesség, az erő és az akarat is, csak az a baj, hogy a hazudozáshoz, a lopáshoz és az agymosáshoz.
  2006-ban ki adott át az új kormánynak üres államkasszát? Orbán Viktor?”
 • 24. lecorbusier 2008. március 31. 20:43
  „Jógyerek!
  Ha 2002-ben üres lett volna az államkassza, akkor miből telt volna a két 100 napos programra a Kárpátok Cicerojának?? A privatizációt anno az MDF indította be, de a stratégiai ágazatokat az MSZP-SZDSZ adta el bagóért még Horn elvtárs kormányzása alatt..... Az meg hogy őszinte lenne a Gyurcsány, ezen csak nevetni lehet. Miután lebukott, utána találták ki ezt az "igazság-beszéd" dumát, hogy mentsék az irhájukat az elvtársak.”
 • 23. Jógyerek 2008. március 31. 20:39
  „Béni! A gáz árát és egyebeket amit az ország külföldről vásárol ne keverjük ide! Annyiért adja amennyiért meg tudja venni! Ja, lehetne csökkenteni a benzin adótartalmát? Elárulom, hogy nemlehet mivel az Unió nem engedi!
  Voktor apja mikor hol és hogyan gazdagaodott meg? Véletlenűl Ő is anno nem balos volt? Ja, igen, akkor nincs miről beszélni! Elübb lopott magának meg a fiának aztán a fia jobbos lett a nagy vagyonnal. Orbánék ideje alatt, mennyivel haladott előre az ország? Hol kaptunk mi eü dolgozók 400%-os béremelést? Elárulom, én nem kaptam! Hol épült autópálya? Tudod ebben az országban nincs szegénység. Vannak családok ahol 2 külön kocsival jár a férj és a feleség is munkába holott egymástól kb. 300 m-re van a munkahelyük, nézd meg mennyivel kevesebbet tankolnak az emberek? Semmivel sem, egy halom (új) autó fut az utakon!
  A FIDESZ hangoztatta, hogy az MSZP privatizálni akarja a kórházakat! erre mi történik? van olyan város az országban ahol jobbos a városvezetés és privatizálta a kórházat! Miről beszélünk? sajnos ebben az országban jelenleg a Fidesz irányít! Amit ők mondanak azt a szocik megcsinálják. Gyurcsány nem buzdította a népet arra, hogy menjenek az utcára, ellentétben Orbánnal akik szétverték akkor október 23-án a fővárost és amit az adóinkból kellett helyre állítani, az adóinkból fizették a rendőrség túlórapénzeit, stb..”
 • 22. jack3 2008. március 31. 20:23
  „Kedves Szilágyi!

  Milyen igaza van!
  Egyetértek!”
 • 21. szilágyi 2008. március 31. 20:21
  „Hát ez szomorú, nagyon szomorú, milyen átmosott fejű honfitársaink vannak, lehet-e rajtuk segíteni? No, ki adott át üres államkasszát? No ki? Ki az, aki az államkasszából kormányzása elején nagy osztogatásokkal kezdte. Az üresből aligha lehetett. Meg kellene nézni, mennyi volt az államadósság, hat éve, hét éve, és mennyi most. A számok beszélnek. Meg kellene nézni, milyen volt az ország hangulata a polg. kormány alatt, a gazdák, a vállakozók jövőt láttak maguk előtt akkor, és általuk mi is.
  Ugyan mikor vallotta be a hibáját Gy.F.? Nem állt ki, hazudott, és úgy nyert választást. Aztán kiszivárgott az öszödi beszéd. Flegma, nyegle dolog ez, nagy hókuszpókusz, aztán erényt kovácsolni a gazságból, ő megmodta az igazat. Kénytelen volt.
  Csak egy hajszállal haladt volna előre az ország, Gy. F. alatt, az MSZP alatt, le a kalapot előttük akkor! De nem. Csak visszafelé mentünk, kirabolták az országot, és nézzük csak meg, hány államminiszter titkár, és miegymás kapja a nagy money-t, milyen összegeket herdálnak el a különböző cégeknek a semmiért, hiszen az embereknek nem lesz jobb egy szikrát se, emberek, ébresztő! Nem szimpátia kérdése ez, kérem szépen, már régen nem, a számok beszélnek, a tettek. Qanto fa, tanto sa. Rengetegbe került nekünk ez a Gy.F. kormányzás, kizsigereltek bennünket, és még nincs vége. Semmi jót nem tett velünk, sőt. Szomorú, szomorú.”
 • 20. Béni 2008. március 31. 20:11
  „Szerintem Jógyerek Nekedi kmosták az agyadat.Hol élsz Te.Van fogalmad róla hogy a Gyurbyány kormányzás alatt hány ember élete dőlt romokba.Szerintem az államkassza nem volt üres amikor átvették 2002-ben a kormányzást.Talán egy kissé tájékozódnod kellene, meg körülnézni az országban.A kisemberek a FIDESZ kormányzás alatt sokkal jobban éltek mint most.Hány százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, és a fizetések??És a gáz a villamos energia a gyógyszerek ára?”
 • 19. Jógyerek 2008. március 31. 19:41
  „Csak azt szeretném a jobbosokkal végre megértetni, hogy Gyurcsány Ferencet találjuk az eddig legőszintébb miniszterelnöknek. Eddig csak ő vállalta fel,ha hibázott, soha nem másra mutogatott. Persze ezt mindenki úgy értelmezte, ahogy akarta. A Fidesz a mai napig nem ismeri el a hibáit. (pedig jó nagyok voltak azok) Ki kezdte el kiárusítani az országot? Ki kezdte a privatizációt? Ki adott át ÜRES államkasszát a Medgyesi kormánynak. Még csak pár hónapja kormányoztak, mikor a fideszesek már visítoztak a pénzek átcsoportosításáért. Az MSZP a koalíciós partnert sem verte át, mint anno a Viktorka tette a Kisgazdákkal. Ígért nekik fűt-fát, aztán a végét tudjuk. A Gyurcsány nem lázított minket soha, nem rendelt ki tüntetni, nem buzdított csalásra, OSZT JÓNAPOT! Hát ezért nem tetszik nekem, hogy ennyire szidják egyesek Gyurcsányt és vagy a kormányt. Mikor a sorokat olvasom, abszolút deja vu érzésem van. Mint mikor Fidesz gyűlést közvetít a tv”
 • 18. ken 2008. március 31. 19:19
  „?”
 • 17. maci52 2008. március 31. 19:02
  „Láttam hogy lopandusz,kuss,nem ugatandusz,majd otthon elosztandusz.”
 • 16. ken 2008. március 31. 18:02
  „Takarodjanak mind! Vesszen a kormány!”
 • 15. szkeptikus 2008. március 31. 18:00
  „Kalóznak:
  A Cseter nem hülye, a jobboldal korábbi bukásai nagymértékben volt köszönhető az "ottfelejtett ávósok" mesterkedéseinek, tehát ha Viktorék hosszabbtávra szeretnének berendezkedni a kormányrúdnál, akkor nem lehetnek megalkuvók!”
 • 14. egal 2008. március 31. 17:58
  „Ahogy Cseter "MÓRICKA " János elképzeli !”
 • 13. madártej 2008. március 31. 17:19
  „A belga gazdaság a dunántúlnyi területen akkora teljesítményre képes, mint a sokkal nagyobb orosz föld. Innentől kezdve nekik mind1 majdnem, hogy van-e kormány vagy később lesz.”
 • 12. Agent 2008. március 31. 16:07
  „Valamiért mindig az ugrik be, hogy Belgium hosszú hónapok óta kormány nélkül működik, különösebb problémák nélkül, igaz nem lehet összehasonlítani a két országot, de minden bizonnyal sokak fejében megfordul, hogy egyes kormányok csak arra "jók", hogy szétlopják és válságba taszítsák az országot, amennyiben előrehozott választások lennének, előbb még módosítsák a megválasztható képviselők számát - emlékszik mindenki az összes párt programjában bennfoglalt kisebb és hatékonyabb parlamentre:)”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tőzsde is megérezte a kormányválságot

A BÉT indexe hevesen reagált az SZDSZ-frakció azon javaslatára, hogy hívják vissza a kormányból a… Tovább olvasom