Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Kóka János nyílt levele a melegfelvonulással kapcsolatban

Kóka János azt kéri a rendőrségtől, hogy idén tegyenek többet, hogy megfelelően biztosítsák a melegfelvonulás résztvevőinek békés ünneplését. Erről pénteki nyílt levelében ír az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője.
A liberális politikus szerint sok feladat van még hátra, a végső cél a házasság intézményének teljes megnyitása a leszbikus, a meleg, a biszexuális és a transznemű (LMBT) közösség számára.

Kóka János nyílt levelében a rendőrséget arra kéri, tegyen meg mindent, hogy még egyszer ne fordulhasson elő az, ami 2007-ben történt a Pride-on részt vevő állampolgárokkal. A frakcióvezető meggyőződése szerint "szilárd határozottsággal fel kell lépni az intoleranciával és annak képviselőivel szemben".

"Az úton már jó ideje együtt haladunk, és tévednek, akik azt hiszik, hogy a melegek jogegyenlősége csupán a melegek ügye lenne. A toleráns Magyarország, a diszkriminációmentes köz- és magánélet minden magyar állampolgárnak elemi érdeke, függetlenül attól, hogy életét, szerelmét, boldogságát kivel óhajtja megosztani." - írja a frakcióvezető.

Nyílt levelében Kóka János utal a tavaly decemberi liberális kezdeményezésre, a regisztrált élettársi kapcsolatra, amit az országgyűlés megszavazott. Ezzel kapcsolatban megjegyzi: "a társadalmi kisebbségek helyzetének rendezése az egész társadalom jólétét mozdíthatja elő. Éppen ezért szeretném, ha ezen az úton nem állnánk meg, és nem engednénk azoknak, akik az Alkotmánybíróságtól a jogszabály megsemmisítését kérték. Hiszem, hogy sok feladatunk van még hátra: többek között a közös örökbefogadás, vagy a névhasználat kérdésének rendezése is. A végső cél nem lehet más, mint a házasság intézményének teljes megnyitása az LMBT közösség számára"- foglamaz a liberális politikus.

Olvasóink írták

 • 11. tortellini 2008. július 06. 09:56
  „Kóka a "jogkövető" hazug liberális politika mellékterméke. Bukott niniszter, bukott frakcióvezető, választási csaló... Mit mondjak még? Nem értek egyet Kóka úrral, ha nem vonulgatnának a melegek, szerintem a kutya nem venné őket észre.”
 • 10. FF 2008. július 05. 22:58
  „Éljennek a Magyar Anyák!!!”
 • 9. 4 2008. július 05. 22:14
  „Ma holnap azt vesszük észre, hogy a parlamentben símogatják egymást a tisztelt képviselő urak, hölgyek.”
 • 8. rade 2008. július 05. 12:14
  „Kókának ki kell menni a homokosok tüntetésére mert ő maga is buzi.
  Minden SZDSZ -es köcsög azért vannak oda a buzikért ,és fennen hangoztatják hogy ők liberálisok mert titokban nyalják falják egymást a szocikkal.”
 • 7. kudaj 2008. július 05. 09:50
  „kóka!te gusztustalan állat ,te senkiházi szarláda!kiváncsi lennék arra a nőre vagy nőkre aki/akik valaha is ágyba feküdtek veled!te hazug, nagyképű ,hörcsögarcú tolvaj gennyláda!tünj a picsába ebből az országból!!!!!!!!elegünk van belőled!”
 • 6. Magyar Anya 2008. július 05. 08:59
  „Véleményem szerint a homoszexualitás egy létező jelenség, amelynek gyakorlása mindenkinek saját joga, de - ahogy én sem erőltetem rá másokra saját hetero mivoltomat - elvárom, hogy mások se vonultassák fel a - számomra nem normális - "másságuk" egyébként sokszor sértő megnyilvánulásait. Saját házán, közösségén belül azt csinál, ami szíve vágya, ám ne kérkedjen vele, ő is fogadja el a "nem-másokat". Úgy tűnik, manapság az a divat, hogy mindenhol a kisebbség akar irányítani... ha értik, mire gondolok.”
 • 5. 4 2008. július 05. 08:33
  „Ez az a Kóka aki csalással lett párt elnök??”
 • 4. TELSTAR 2008. július 05. 08:06
  „Remélem, nem tűnik eretnekségnek, ha megkérdezem: Kóka János miért nem húz már el a picsába innen?”
 • 3. N.P. 2008. július 05. 04:53
  „Ugye azért a tolerancia a melegekre is vonatkozik? A melegeknek természetesen joguk van felvonulni, ha azzal másokat nem sértenek, nekem meg jogom van aberrációnak tartani a homoszexualitást.”
 • 2. joy 2008. július 05. 00:39
  „Élni, és élni hagyni.

  Csak a beteg ember, ali nem tud normálisan élni, nem hagyja a másokat is békén élni!

  Nem a 2% más miatt hal ki az ország!
  Súlyosan bajos lélek, aki ilyet állít.
  Attól, hogy tiltják LMBT-s együttélésüket, még sehol sem született több gyerek a világon, ellenkezőleg, jelentősen nőt az öngyilkosok létszáma!”
 • 1. trainman 2008. július 05. 00:09
  „Ki az a Kóka János?Valaki emlékszik még rá?Ja!A Pannon Puma!Stb!Stb!A véleményem szerint,fizessék meg a rendőri védelmet a melegek,leszbikusok,transzik,mint a foci klubbok!Ne a mi adónkból védjék meg őket!Mi lesz ebből az országból?Lassan már az iskolába tanítják a homoszexualítást,és az ország szépen,lassan kihal:Elkeserítő,ez a moralitás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZDSZ szerint a Fidesz javaslata többet árt, mint használ

A Szabad Demokraták Szövetsége szerint a Fidesz áfa- és jövedéki adó csökkentésére tett javaslata… Tovább olvasom