Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Kóka Kunczéról és adóreformról

Kóka János szerint a következő két évben csak olyan kormánynak van esélye kisebbségben, vagy többségben kormányozni, amely haladéktalanul nekilát a közteherviselés átalakításához.
A Liberális Gazdasági Tanács szombati ülését követő sajtótájékoztatón pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy a konstruktív ellenzéki szerephez Kuncze egységteremtő habitusára van szüksége a liberális pártnak.Kóka úgy fogalmazott, hogy Kuncze Gábor visszatérése erősítené a liberalizmust, és az SZDSZ egységét szolgálná. Megismételte, hogy indul elnökjelöltként az SZDSZ tisztújításán, de ha Kuncze Gábor is igen mond, akkor eláll jelöltségtől. Az ország érdekét szolgáló reformok leállása miatt ellenzéki szerepre készülő SZDSZ nem várja el, hogy a szocialista kormány a liberálisok programját hajtsa végre, de a konstruktív ellenzékiség feltétele, hogy a kormány kezdje el a közteherviselés átalakítását - mondta Kóka.

A liberálisok programja kapcsán úgy fogalmazott, hogy javaslataik többsége egyszerű, átlátható, szektorsemleges egykulcsos adórendszer bevezetésére épül. Ehhez Kóka János szerint szükség lenne a különadók megszüntetésére, a munkát terhelő adók és járulékok csökkentésére, a ma több címen beszedett adók egységes vagyonadóval, elsősorban ingatlanadóval történő kiváltására, illetve az adó- és járulékfizetők körének kiterjesztésére. Az új rendszer bevezetésének további feltételeként jelölte meg, hogy az ötpárti egyeztetések még idén ősszel megkezdődjenek és a szükséges törvényeket 2009 első felében elfogadja az Országgyűlés.

Olvasóink írták

  • 2. Libero 2008. április 20. 12:55
    „Kuncze elvtárs azt mondta, hogy először legyünk gazdagok, majd aztán ráérünk jókodni. Mára gazdagok lettek, csak a jókodás maradt el!”
  • 1. Banka 2008. április 19. 16:43
    „A jó Isten mentesen meg mindenkit a liberalizmus erősödésétől!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fővárosba vitték a lezuhant MIG-29-es pilótáját

A budapesti Állami Egészségügyi Központba vitték Kecskemétről azt a pilótát, aki csütörtökön… Tovább olvasom