Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Kóka szerint költségvetési plafontörvény kell

A költségvetési plafontörvény paralmenti tárgyalását szorgalmazta az SZDSZ frakcióvezetője a pénzügyminiszterrel folytatott vasárnapi tárgyaláson. A világgazdasági válság magyarországi hatásairól szóló egyeztetésen Kóka János az adócsökkentés mellett érvelt.
Hétvégén is folytatódtak a világgazdasági válság magyarországi hatásaival kapcsolatos egyeztetések. Kóka János liberális szakértők társaságában tárgyalt Veres János pénzügyminiszterrel és munkatársaival.

Az SZDSZ frakcióvezetője vasárnapi közleményében azt írja: az egyeztetésen azt az álláspontot képviselte, hogy a parlament kezdje meg a költségvetési plafontörvény tárgyalását, és két héten belül szavazzon róla. Az ország és a gazdaság számára egyaránt káros lenne, ha a kormány a krízisre hivatkozva teljesen feladná az adócsökkentést. A frakcióvezető leszögezte: felelős javaslatok kellenek, ezért az SZDSZ kész újraszámolni adócsomagját, de nem adja fel az adócsökkentést.

A stabilitás igénye nem helyettesíti, hanem megelőzi a növekedés szükségességét - hangsúlyozta Kóka János. Hozzátette: mindent meg kell tenni azért, hogy a "vihar elmúltával" az adórendszer egyszerűsítése, az adók és a járulékok csökkentése révén segítsék a gazdaságot abban, hogy növekedési pályán tudjon maradni.

Olvasóink írták

  • 2. Ful 2008. október 12. 20:47
    „Felháborítja a tűzoltó állományt, hogy a jövő évi költségvetés tervezetben a kormány nem tervezi pótlékuk rendezését, miközben a fegyveres és rendvédelmi szféra többi szervezeténél (vám- és pénzügyőröknél, a börtönőröknél, a rendőröknél) ezt megteszik.

    A tűzoltókat a kormányzat ingyen munkára kötelezi, mert amíg más munkavállalóknak heti 40 órát kell dolgozniuk, addig a kormány a tűzoltóknak heti 48 órát ír elő, ám a heti 8 órás különbséget nem fizetik ki részükre. Az egyébként jogos igényeknek a tűzoltók egy jelentős része nem kíván törvénytelen eszközzel (sztrájkkal) érvényt szerezni. A hatályos 1996. évi XLIII. Törvény a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról (HSZT) kimondja, hogy az érdekképviseleti szervek e törvény keretei között szabadon működhetnek és gyakorolhatják jogosítványaikat. Sztrájkot azonban nem szervezhetnek.”
  • 1. 6 év hülyeség 2008. október 12. 18:49
    „Na ez a Wudu!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmasat zuhant a tőzsdeindex

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hivatalos részvényindexe az elmúlt héten hatalmasat esett: 4497… Tovább olvasom