Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Kóka szerint valamennyi párt felelős a jelenlegi állapotért

Hat évnyi késlekedés után rákényszerül a politika hogy nagykorúvá váljon és nagykorúnak tekintse az ország lakóit. A 2007-es költségvetés már erről szól – mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a 2007-es költségvetés parlamenti vitájában pénteken.
Kóka János szerint valamennyi párt felelős az ország jelenlegi állapotáért, "közösen költöttük el a pénzt, így közös felelősség az egyensúly megteremtése is". A gazdasági tárca költségvetéséről szólva elmondta, közel 1000 milliárd forintból gazdálkodik jövőre a minisztérium, az egyik legfontosabb célkitűzésük a piac versenyfeltételeinek javítása egy nagykorú országban; ugyanis szerinte nem az állam, hanem a piac teremt új munkahelyeket.

Kóka János beszélt arról is, hogy a következő években nagy szerepet kap az energiahatékonyság növelése és a kutatásfejlesztési támogatások rendszerének átalakítsa, javítása. Folytatódnak a tárca tervei szerint az infrstruktúra fejlesztési programok is, jövőre 120 kilométer autópálya készül és 187 kilométer út építése kezdődik el.

Pálinkás József, a Fidesz egykori oktatási minisztere azt kérte számon Kóka Jánostól a parlamenti vitában, hogy ha valóban olyan nagy szerepet szánnak a kutatásfejlesztésnek a jövőben, miért csökken az MTA támogatása. Petkó András (Fidesz) azért kritizálta a gazdasági minisztert, mert a tárca jövő évi költségvetésében nincs külön összeg az informatikai civil szervezeteknek, amelyek még 2003-ban 200 millió forintos támogatást kaptak. Kóka János viszontválaszában azt mondta, az MTA költségvetése lényegében nem változik, az informatikai kérdéseket pedig "szívügyének tekinti", így megfelelő támogatást fog kapni a terület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menedéket kértek

Százhuszonkét magyar állampolgár kért politikai menedékjogot az elmúlt négy hétben Svédországban,… Tovább olvasom