Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Kóka támogatná Kuncze Gábor visszatérését

Támogatná Kuncze Gábor visszatérését, az SZDSZ elnöki székébe Kóka János, a liberálisok jelenlegi vezetője.
"Kuncze egységteremtő személyiségére most különösen szüksége van a pártnak" - mondta Kóka János, arra az értesülésre reagálva, miszerint a pártszakadás elkerülése érdekében ő maga is bíztatja Kunczét a visszatérésre. A jelenlegi pártelnök frakcióvezetőként folytatná munkáját.

"Már 2007-ben is igyekeztem meggyőzni Kuncze Gábort arról, hogy folytassa, hiszen az SZDSZ-nek továbbra is szüksége volna az ő higgadtságára és politikai tapasztalatára. Miután nem vállalta a folytatást, az elnökválasztáson megmérettettem magam" - mondta Kóka János. "Ahogy tavaly számíthattam Kuncze Gábor támogatására, ha most vállalná a feladatot, ma ő ugyanígy számíthatna az én szavazatomra. Ezért arra bíztatom saját támogatóimat és az SZDSZ valamennyi tagját, hogy jó szívvel álljanak e kezdeményezés mellé, hiszen ez az SZDSZ egységét szolgálja" - tette hozzá.

Az SZDSZ elnöke szerint a jövő hétvégi küldöttgyűlés, amelyen a koalícióból való kilépésről döntenek, "az SZDSZ önállóságáról, tartásáról és becsületéről szól", a júniusi küldöttgyűlésnek pedig a konstruktív ellenzéki szerepre készülő SZDSZ megerősödéséről és "a párt egységének megőrzéséről" kell szólnia. "Ezért is tartanám fontosnak, hogyha ebben a helyzetben Kuncze Gábor ismét vezető szerepet töltene be az SZDSZ-ben. Ahogy tavaly számíthattam Kuncze Gábor támogatására, ha most vállalná a feladatot, ma ő ugyanígy számíthatna az én szavazatomra. Ezért arra bíztatom saját támogatóimat és az SZDSZ valamennyi tagját, hogy jó szívvel álljanak e kezdeményezés mellé, hiszen ez az SZDSZ egységét szolgálja" - mondta a politikus.

Kóka János egyébként Kuncze visszatérése után sem hagyná abba a politizálást, mint mondta: "ha Kuncze elvállalná a párt vezetését, továbbra is számíthat a frakcióvezetői munkámra, és energiáimra a pártépítésben is. Olyan politikát fogok képviselni, amely az ország gazdasági problémáinak megoldására koncentrál, és megnyitja az utat a közteherviselés átfogó átalakítása előtt.

Olvasóink írták

 • 4. widéki 2008. április 19. 06:51
  „JÖJJÖN VISSZA KUNCZE, AZTÁN VEZESSE KI AZ EGÉSZ SZADESZBRANCSOT A PARLAMENTBŐL!”
 • 3. Madaras 2008. április 18. 17:59
  „Egyik kutya, a másik eb!”
 • 2. maci52 2008. április 17. 21:03
  „Ekkora seggfej Kóka, a köpönyeg forgató Kuncze,ez hiányzik még a vizit díj mellé.”
 • 1. matriné 2008. április 17. 17:12
  „Ha Kuncénak lennének didijei Koka még nekiállna szopni is! Egy előrehozott választásnál be sem kerülnének a parlamentbe az biztos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többször kifosztották a Somogyzsitfán meggyilkolt asszonyt

Összekötözték a kezeit és a lábait, a száját pedig leragasztották annak az idős asszonynak, akinek a… Tovább olvasom