Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Komáromi Zoltán szakfelügyelő a vizitdíjharcos

Eddig 175 orvos csatlakozott ahhoz az aláírásgyűjtéshez, amely a vizitdíj megtartását szorgalmazza. Az akciót népszerűsítő Komáromi Zoltán a szaktárca által kinevezett országos háziorvosi szakfelügyelő.
Komáromi Zoltán a napilapnak azt mondta, hogy nem a minisztérium megbízásából kampányol a vizitdíj mellett, szigorúan magánemberként, független háziorvosként foglal állást.

A szakfelügyelő azt állítja, hogy nem ő kezdeményezte az aláírásgyűjtést, a szaktárca pedig nem kérte, hogy győzze meg kollégáit. Azért keresték meg őt, mert köztudomásúan jó a kapcsolata a sajtóval - mondta.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. damariba éva 2008. március 02. 20:38
  „Idehozom a Horváth Ágnes minisztérium előtti munkahelyének honlapjáról annak a levelezésnek két példáját, amely a betegek és az intézmény vezetősége között zajlott. Mint látjuk, későbbi miniszterünk itt is csak káoszt tudott produkálni. Kell ez a nő nekünk?


  2006. 6. 19. 15:31

  Név: Dr. Horváth Ágnes
  Hozzászólás:Kedves Betegünk! Őszintén sajnálom, hogy rossz szájízzel hagyta el intézményünket. Köszönöm, hogy felhívta figyelmemet az eligazodás nehézségeire. A Misszióban több helyen tábla jelzi, hogy hol található a sebészeti szakrendelés, de ezek szerint nem jól választottuk meg a táblák elhelyezését - ezen igyekszünk a közeljövőben javítani. Remélem, hogy a jövőben nem lesz panasza az intézményre és az intézményben nyújtott ellátásra, és egyúttal hadd javasoljam, hogy keresse fel a sebészeti szakrendelésünket gyermekével.

  2006. 6. 17. 0:52

  Név: Kardos Zoltán
  Hozzászólás:2006. június 16.-án 9-órakor jelentkeztünk a recepción sebészeti beutalóval. Egy óra múlva észrevette a recepciós hölgy, hogy rossz helyen várok egy négy éves, és egy két és fél éves gyermekkel. Elárulta a nagy Titkot hogy a sebészet: ,,a rámpán fel, és kétszer balra". Az áhított célt elérve negyedóráig nem történt semmi, azon kívűl hogy a gyerekek megunták ezt a tortúrát. Ekkor a nyugdíjasok sűrű pisszegése mellett elhagytuk az intézményt. Javaslat: irányítótáblák az előcsarnokban. Pl: sebészet▲, szemészet▲. Köszönettel Kardos Zoltán Ui: a gyereknek még mindig gennyes váladék folyik az ujjából, de elláttam legjobb tudásom szerint.

  2006. 2. 10. 11:37

  Név: Dr. Horváth Ágnes
  Hozzászólás:Kedves Betegünk! A Misszió Kht. külön telefonvonalat biztosít a recepcióra, mely két különböző mellékre kapcsol. Betegeink jellemzően a reggeli órákat választják bejelentkezésre, ezért nagyon zsúfolt a vonal. A telefonvonalunkon a betegek kényelme és költségkímélése miatt azt a megoldást választottuk, hogy foglaltat jelezzen hívásvárakoztatás helyett. Tájékoztatom, hogy délelőttönként egy munkatársunk csak a telefont kezeli, míg a másik két kolléganő a betegfelvételt intézi. Javaslom, hogy inkább a délutáni órákban próbálkozzon a telefonálással, akkor könnyebb elérni intézményünket.

  2006. 2. 6. 13:46

  Név: Szokol László
  Hozzászólás:Már többször próbáltam időpontot kérni a megadott telefonszámon. Sajnos hosszas csörgetés után sem sikerül felvenniük a telefont. Többször illetve sokszor kell próbálkozni”
 • 43. egy biztosított aki 30 éve fizet 2008. március 02. 19:54
  „A kétszer fizetett lángosnál arra gondoltam, hogy ha a fizetésünkből kötelezően levonnak lángos címen y összeget, majd ha venni akarsz egy lángost, azt tapasztalod, hogy akkor is kell fizetned, akkor ugye az a kétszer kifizetett lángos esete? És a háziorvosnál is hasonlóról van szó, ha mondjuk fel akarok íratni egy algopyrint, azért 300 forintot fizethetek.... Egyébként a háziorvosi vizitdíj azért is disznóság. mert ők jószerivel semmi mást nem tesznek, mint diszpécserként ide-oda utalják az embert, vagy gyógyszert írnak fel. Nem veszik le a laborvizsgálathoz a vért, vizeletet sem vizsgálnak, EKG sincs, röntgen persze, hogy nincs. Így azután végképp nem is érdemlik meg a nagy jövedelmük mellett még a 300 forintot alkalmanként. Egyébként én benne lennék abban, hogy az öngondoskodás megvalósuljon, amit a kormány hangoztat, de akkor semmit ne vonjanak a pénzemből, hagyják, hogy én eldöntsem, hogy mire fizetek. Ha azonban a jövedelmem több mint felét elveszik, akkor azt ne a kormányzati negyedre, másfél milliós fizetéseikre költsék, és ne vonják el az egészségügyből.”
 • 42. egal 2008. február 28. 22:17
  „És mit jelent az, hogy kétszer kell megfizetni ugyanazt az ellátást?Ezt meg én nem tudom értelmezni.Ostobaság ez is.”
 • 41. egal 2008. február 28. 22:07
  „Bocs, de a lángos hasonlatot nem én hoztam fel először. 30 éve azok helyett is fizetted az eü. járulékot,valamint a vizsgálataikat,kezelésüket, akik mostanában "buknak le", mert egyáltalán nem fizettek semmit,tehát nekik igazán ingyenes volt az eü.”
 • 40. egy biztosított aki 30 éve fizet 2008. február 28. 21:33
  „Egalnak: a lángost önként és akarattal veszed meg, a betegség viszont akaratlanul is jön. És ami fontosabb: a gyógyulásért évtizedeken át fizetjük a járulékot, mégpedig kötelező jelleggel. Ugye, ez mégsem hasonlít a lángoshoz? Vagy Te hányszor lennéd hajlandó ugyanazt a lángos megfizetni?

  Egyébként sokan azt is mondják, a vizitdíj bagatellizálására, hogy ennyi borravalót adunk a fodrásznak. Csakhogy: a nők jelentős része már alig jár fodrászhoz. Másrészt, éppen ez az okoskodás mutatja, hogy a hálapénz nem a látszólagos ingyenesség miatt van, hanem valami olyan rögzülés, kulturális szokás, ami nem fog a vizitdíjtól megszűnni, legfeljebb annak lesz több a terhe, aki fizet ezt is, azt is. A fodrász ugyanis már évtizedek óta vállalkozási alapon működik, tehát annyi pénzt kér a vendégtől, amennyit gondol. És valóban, sokan mégis adnak borravalót. Ezeket az embereket az sem fogja befolyásolni, ha az orvosnak kell vizitdíjat fizetni. Egyébként az adatok is nagyjából ezt mutatják.

  Na, de ez a lángos hasonlat! Ekkora ostobaságot rég nem hallottam! Csak tudnám, a vizitdíj hívei miért örülnek annak, hogy kétszer kell megfizetniük ugyanazt az ellátást. Vajon tapasztaltak már javulást?”
 • 39. egal 2008. február 27. 22:39
  „waterbear.
  Egy lángos ára a Balatonon annyi,mint a vizitdíj, ha nem több. De mégsem akarunk azért népszavazást, hogy ingyé´ adják.”
 • 38. Mindegy Lujka 2008. február 27. 21:02
  „Hál´ Istennek az én háziorvosom nem irta alá!
  Reméltem, mert tisztességesnek tartottam, most viszont meggyőzödtem.
  A jövő héten benézek hozzá, mivel hívott. Bízom benne, nem a 300 Ft-ér invitál, lehet, hogy valami betegséget látott rajtam.
  Ti is megnézhetitek a listát /vizitdíj2008.doctor, vagy a Powered by WWW.webtar.hu/”
 • 37. Mészáros Péter 2008. február 27. 19:03
  „Kedves "doktor " az idézőjel remélem igazolja,hogy nem orvos és nem a betegeit akarja szolgálni hanem a volt és jelenlegi elvtársait.
  Már annyira elanyagiasodott.hogy még az esküjéhez sem tud hű lenni?Akkor valami más foglalkozás után kellene nézni,de sajnos akkor továbbképzésben kell részt vennie, de az jelenleg többe kerül mint amennyi vizitdíjat beszed.Vagy BÜDÖS a munka?Remélem ha elválik a férjétől Mengelica Ágnes akkor nem hgyja egyedül.Szégyen az orvos társadalomra amit művel!!!!
  Üdvözlettel:Mészáros Péter(kisnyugdíjas)”
 • 36. waterbear. 2008. február 27. 14:48
  „Azt gondolom, úgy korrekt, hogy ne csak a doktorok és a szimpatizánsaik gyűjthessenek aláírásokat, legyen az ellenzőknek is erre lehetőségük!

  Látogass el a www.tiszacenter.hu oldalra és ott véleményt nyilváníthatsz akár névvel, akár név nélkül!

  Nézzük meg, hogy a 305 orvos és 3047 állampolgárral szemben mennyien vannak ellene!”
 • 35. damariba éva 2008. február 26. 23:58
  „Az előbbi hozzászólásomban elfelejtettem megemlíteni, hogy azért vicces, hogy a háziorvosok országos szakfelügyelője kampányol a vizitdíj mellett. Egyrészt hiteltelen, hiszen ő kormány alkalmazott, így az ember joggal gondol arra, hogy talán jópontokat kíván szerezni, hogy mondjuk jövő év végén megnyerhesse jutalomként akár egész évi fizetését... mert ugye a hűséget az elvtársak meghálálják? Másrészt ijesztú is a dolog, mert nyilván van hatalma szívatni azokat, akik nem értenek vele egyet, és ezt ki is fejezik.

  Egyébként a sok kérdés mellé még egy: a miniszter azt mondja, a vizitdíf teljes egészében az orvosé marad. Ha viszont így van, akkor milyen alapon bünteti azt, aki nem szedi be? Hiszen az az orvos nem károsítja meg az államot, csak magát, nem?”
 • 34. egy biztosított, aki 30 éve fizet 2008. február 26. 23:03
  „A vizitdíjat támogató orvosok neve a www.vizitdij2008.doctor. lapon olvasható.
  Maradi doktor úrnak meg üzenem: egyik oldalról folyamatos a nyomás az embereken, hogy nem törődnek az egészségükkel, nem tesznek eleget a nagyobb problémák megelőzéséért. Utolsó bunkónak kell éreznie magát annak, aki a legkisebb problémával, elváltozással is nem megy orvoshoz. És ugye, aki nem orvos, nem tudhatja, hogy a tünet, amit felfedezett, nem valami nagyobb bajnak a jele-e. Azon kívül: az Ön által lekicsinyelt grippe bizonyos helyzetekben, bizonyos embereknél okozhat nagyobb problémát is. Ön valószínűleg nem jó orvos, és nem a beteget nézi, az összes bajával, tulajdonságával együtt, hanem azt, hogy mit tanult a könyvekből. Remélem, nem az én orvosom.”
 • 33. damariba éva 2008. február 26. 22:49
  „Egy-két megjegyzés: azért harcolnak a háziorvosok a vizitdíj eltörlése ellen, mert az nekik bevételkiesést jelentene. Akkor most tehát mégiscsak érdekük, hogy minél több betegük legyen, vagyis hazugság volt az az álszent magyarázat, amelyet a kormány is mond, meg ők is, hogy a vizitdíj csökkenti majd a fölösleges orvoshoz járást. Nekik ez a legnagyobb buli, mert a fölöslegesen orvoshoz járókkal nincs sok gond, felelősség, őket vissza lehet rendelni, és csak fizessenek... Amúgy szerintem senki sem jár fölöslegesen orvoshoz, mert ha más nem, valószínűleg lelki baja van, öregedés, egyedüllét stb. De az én rendelőmben én nyolc év alatt nemigen találkoztam olyannal, aki unalomból ült volna ott. Ma az emberek mint tudjuk, a munkahelyüket féltik, és inkább betegen sem mennek el...
  Aztán: sok a tanácstalan, nem túl jó háziorvos, vagy éppen nem tisztességes, aki nem egyszerre írja fel a szükséges orvosságokat, vizsgálatokat, hanem többszörre, mert azzal is több a vizitdíj.
  Aztán: aki nem fizet vizitdíjat, annak nem jár táppénz sem? Ez már nyilván alkotmányellenes, hiszen betegen kell munkába járnom.
  Aztán: a vizitdíj elfogadása után jöttek az újabb adminisztratív szivatások az orvosoknak, és biztos, hogy ezeknek nem lesz vége, mert látja a kormány, hogy ezekkel mindent meg lehet tenni.”
 • 32. waterbear. 2008. február 26. 21:46
  „Doktor Úr, inkább az a jellemző tünet, hogy az orvosok egyre inkább vállalkozóként nézik a betegeket. Még majd megérjük, hogy elő lesz írva, ki, mikor, milyen betegséget kaphat el. Bocsánat, de az orvos szolgáltat, egy szolgáltató pont az aki nem írhatja elő, hogy milyen mennyiségben és mikor vegyék igénybe a szolgáltatásait, vagy ha megteszi, nézheti a bevételi mutatóit. Érdekes lenne, ha a Mentők is napokhoz, kvótához kötnék, hogy a hét melyik napján, mennyi baleset történhet és milyen összetételben.
  Azt gondolom, senki nem állt Ön mögött géppisztollyal, amikor az orvosira jelentkezett, és akkor sem, amikor azt választotta, hogy háziorvosként praktizál.
  Azt meg talán hagyjuk a betegre, hogy megítélje, kell-e orvoshoz mennie vagy sem, mert szerintem senki sem ül be szórakozásból, még akkor sem ha orvosi szempontból indokolatlannak minősül. Ja és a páciens nem orvos, Ő ezt nem tudja megítélni, csak azt hogy valami nem stimmel, így szakemberhez fordul, még ha orvosi szempontból "indokolatlanul" is.... viszont leteszi a vizitdíjat, indokolatlanul is, nem? Akkor meg mi a baj? 10 perc alatt kész, 300 Ft a kasszába+ még majd a Tb-től is egy kicsi, szevasz... vagy talán ez lenne a kevés?
  Érdekes, hogy a Balatoni lángos - palacsinta árusok még nem gyűjtenek aláírást, hogy tessék decemberben is vásárolni, hogy egyenletes legyen a munka mennyisége és a bevételük.”
 • 31. akárki 2008. február 26. 17:25
  „Gyurka !
  Legalább a neved írd le helyesen : nyugdíjas !
  Hemzseg az írásod a helyesírási hibáktól ! Biztos , sokat kerülted az iskolát ! Sehall -selát Dömötör !
  Olyan sok hülyeségeket összehordtok alant ,hogy borzalom !
  Tartsatok már szünetet ,mert belegabalyodtok a mondókátokba ,igazságtevők !”
 • 30. Dr Maradi Attila 2008. február 26. 16:39
  „Kedves Ágnes !

  Azt gondolom te sem gondolod komolyan. amikor hétfő reggel ill. pénteken 100 fő jelenik meg rendelőben.Eddig azért harcoltunk, hogy mennyi ember veszi feleslegesen a háziorvosi találkozásokat ill. az ügyeletet banális dolgokkal. / recept felírással, vizsgálattal-/ Nem kell sorbga állni a rendelőben - 24 órás ügyelet alatt kb 60 embert látunk el 30 km-es körzetben , ebből az indokolt kb.3-4.. Legnagyobb betegség a grippe.!!!!! Én a gyerekekre is kiterjeszteném a vizitdíjjat.. / folyik az orra./
  Gyerekkorunkban ez nem volt betegség. Jelenseg sem.Tünet !!!!!”
 • 29. egal 2008. február 25. 22:54
  „Mindegy Lujka ! Aszt´ ha mögtalálod, főbe lövöd?”
 • 28. Mindegy Lujka 2008. február 24. 18:43
  „SEGÍTSEN VALAKI HOGY HOL TUDOM MEGNÉZNI, HOGY KIK ÍRTÁK ALÁ.
  NYUGDÍJAS VAGYOK, ÉS SZERETNÉM TUDNI, HOGY AZ ÉN ORVOSOM ALÁÍRTA-E?
  GYANUS LETT, MERT MINDEN OK NÉLKÜL AZ UTCÁN SZÓLT, HOGY RÉGEN NEM VOLTAM NÁLA ÉS MENJEK EL HOZZÁ. NEM MENETM, DE KÍVÁNCSI VAGYOK, HOGY A NEVE SZEREPEL-E A KOMÁROMI LISTÁN.
  KÉRLEK SEGÍTSETEK, HOGY HOL NÉZHETEM MEG?”
 • 27. ÁGNES 2008. február 23. 19:37
  „Azt hittem, h az orvosok arra esküdnek fel, h meggyógyítják az embereket, de ezek szerint csak azokat, akiknek van pénzük. Akik aláírták a vizitdíj megtartásáról szóló Komáromi-féle kezdeményezést, azok hozzájárulnak a szegény magyar emberek halálához. A kormány elérte a céljáta vizitdíj bevezetésével: kevesebben mennek orvoshoz, kevesebb gyógyszer fogy ÉS FOGYNAK A MAGYAROK. Undorító, h meghurcolják azt a 3 becsületes orvost, akik nem szedték be a vizitdíjat és most majd a bíróság elé kell állniuk. El kell menni a népszavazásra 9-én.”
 • 26. Gyurka egy átvert nyugdíjjas 2008. február 23. 19:28
  „Komáromi Zoltán Te ,orvosnak mondott gerinctelen állatnak sem mondot csotány! A családodtól is elveszed a vizit díjjat?Te az orvosi szakmát megcsufoló,gennyes alak,remélem még kevesebb beteged lesz ezek után a nyilatkozatok után! Ennek a szemét orvosnak milyen vastag bör van a pofályán,ezt megtuná nekem valaki mondani? Eltudok képzelni erről az emberről mindent,még azt is,hogy direkt félre kezeljen embereket csak azért is minnél több vizitdijjat tudjon beszedni! Tudod Komáromi én már nem bizom benned remélem aki hozzád járt ezek után kikérik töled a papirjaikat,és átmennek egy másik dokihoz,remélem igy is lessz!!”
 • 25. Mindegy Lujka 2008. február 23. 19:05
  „Segítsen valaki, hogy hol tudom megnézni azoknak a névsorát,
  akik aláírták a Komáromi dr pénzéhségét?
  Lehet, hogy az én háziorvorvosom is áláírta?
  Két hete megszóllított az uton, hogy régen voltam nála és elvárja hogy menjek be. Az elmúlt egy évben csak 3-szor voltam nála.
  No jó ki vagyok a vízből, lehet, hogy neki is kell a 300 Ft-om. Lehet, hogy nem jó ügyfele vagyok? Többet kellene mennem és fizetnem?
  Jaj nekem ISTRENEM! Segítsetek!!!!!!!!!!!!!!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis nyomoznak IL Ferro-ügyben

Az ügyészség nem hozta nyilvánosságra, milyen új információkhoz jutottak, hogy ismét elrendelték a… Tovább olvasom