Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Komoly jutalmat kaphat a korrupciót lebuktató

Az utolsó ülésén elfogadta a kormány az antikorrupciós csomagot. Ennek értelmében súlyos bírság jár a korrupt szerveknek és jutalom a bejelentőnek.
A küzdelem középpontjában a Közrendvédelmi Hivatal áll majd, hasonló jogosítványokkal és függetlenséggel, mint a Gazdasági Versenyhivatal - írja a Világgazdaság. Az új hivatal 70 fős apparátussal bünteti a visszaélőket és védi és díjazza a bejelentőket. Utóbbiak akár jogi képviseletet és anyagi támogatást is kaphatnak, ha a bejelentés miatt hátrány éri őket a munkahelyükön. Sikeres felderítés esetén egyébként a kiszabott bírság 10 százalékát kapná a bejelentő. Újdonság, hogy a tervek szerint komoly jutalom ütheti annak a markát is, aki úgynevezett kőkemény kartellekről súg majd a Gazdasági Versenyhivatalnak - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 15. rozator 2009. április 10. 21:40
  „Ugy tudom ezt az oldalt is hivatalból is "nézegetik"! Akkor ezt vegyék feljelentésnek! Tudomásom van 386 adócsalóról! Valahol a Kossuth téren keressék őket! A Jutalomért majd bemegyek, óriásplakáton értesithetnek!”
 • 14. Mathiasking 2009. április 10. 19:21
  „Visszatérnek azok a boldog Rákosi éra rettegett estéi, amikor nem tudták az emberek, kinek viszik el a családját az éjszaka a nagy fekete autóval! Nem tudnak újat kitalálni a komcsik. De megújulni sem tudnak!”
 • 13. Sandwitch 2009. április 10. 14:43
  „Nos, igen. Nálunk a feljelentgetés csúnya dolog. A magyar ember nyakbehúzva nézi, ahogy mások zsebbe kérnek pénzt azért, hogy elvégezzék a köztisztviselői munkájukat. Persze felveszik a fizetésüket is, amit a mi adónkból kapnak azért, hogy elvégezzék a munkájukat.A magyar ember büszkén vállal cinkosságot a szomszéddal, ismerőssel, rokonnal, stb. hogy milyen egy vagány bevállalós csávó, hiszen az orránál fogva vezeti az adóhatóságot, feketén dolgoztat és milyen jól megy neki, és nehogymár annak a szemét államnak fizesse be a pénzét!!! Pedig ezt a pénzt úgymond a magyar embertől lopják el, és ekkor a magyar ember sír, hogy sz...r az egészségügy, az oktatás, nincsenek utak, meg minden romokban. Normálisabb államokban igenis feljelentik azt, aki elcsalja az adót és kenőpénzt kér. Mert tőlünk lop!
  Tudom, hogy ezért a kommentért utálni fognak sokan, de ez az igazság és én is utálom, ha lopnak tőlem.”
 • 12. keletaru 2009. április 10. 13:46
  „Itt lent keresik ,ami fent tünt el ?! Mire vesznek minket látszik . Nem ezért állunk így ahogy állunk . Költségtérítés meg bemondásra , röhej ..... ! Az mi akkor? Üdv Kuci”
 • 11. maci52 2009. április 10. 12:47
  „Én már jelentem a Hajdú Bét-et.Mehetek a jutalomért???”
 • 10. klj_54 2009. április 10. 12:44
  „A kormány törvény ellenes csomagot fogadott el!
  A miértekről majd valamelyik joghoz nálam jobban értő ír.”
 • 9. Power 2009. április 10. 12:25
  „Kezdjék magukon! Állami vezetők havonta milliós fizetéseket vesznek fel, miközben az állam csődben van. Gyurcsánnyal, Bajnaival és társaikkal kell kezdeni a felelősségre vonást, a korrupció elleni harcot.”
 • 8. flexsnake 2009. április 10. 12:15
  „nem személy elleni hanem hivatal elleni bejelentést fogadnak majd.
  Gondolom volt 70 főnyi rokon akinek kellett munka, hát csináljunk nekik munkahelyet :D”
 • 7. rakamazi 2009. április 10. 10:36
  „hol lehet jelentkezni???én megalapoznám a jövőmet belőle az tuti----na de nem a szomszédommal kezdeném!!!”
 • 6. idealista 2009. április 10. 09:43
  „Honnan veszi, hogy csak a közrendvédelem és a gazdasági verseny szektorban van korrupció? A közigazgatás és az államigazgatás területét miért nem érinti? És egyáltalán ha már egymás torkának ugraszt bennünket akkor miért terjeszti ki a teljes lakosságra? Milyen szép is lehetne mikor feljelent a szomszédom mert vettem 1 TV-t én meg őt jelentem fel mikor előlem rejtegetve titokba haza csempészi az új mosógépét:)))))”
 • 5. waterbear 2009. április 10. 09:43
  „Kezdjék mindjárt az Országházban!

  Hová is küldjem az adataim?
  Amit ott találnak, annak a 10%-bol megveszem fél Újszegedet:-))”
 • 4. pille 2009. április 10. 09:36
  „Csodálatos világ elé nézünk. Ember embernek lesz farkasa még jobban,mint eddig.”
 • 3. diverfrog 2009. április 10. 08:11
  „Elképzelem azt a komoly jutalmat és a védelmet...nem enyhén röhögnöm kell.
  Először még csak a szomszédod nézeget furcsa szemmel, majd egymást szívatjátok?
  Ez lenne a munkahely teremtés, feljelentők kerestetnek? :)

  Hegyek ha találkoznak, egereket szülnek???”
 • 2. bo 2009. április 10. 07:59
  „Hurrá, éljen az ÁVH! a bő fél ország vamzer lesz! Ha sikerül felgöngyölíteni és bizonyítani az esetet 10% a juti, ha nem kisnyúl és egy őszinte ellenség!”
 • 1. KamuNeni 2009. április 10. 07:46
  „Hat akkor kezdjek a ciganyokkal akinek a segelybol van audija mercedesze meg nagy haza mint annak a tetufeszek gyilkosnak aki a kozmat leszurta, sztojka vagy hogy a picsaba hivtak. Kezdjek ott es most kezdjek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a Bajnai-kormány pénzügyminiszetere

Oszkó Pétert a Deloitte könyvvizsgáló cég vezetőjét kérte fel Bajnai Gordon pénzügyminiszternek, aki… Tovább olvasom