Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Konferencianegyedet alakítanak ki a belvárosban?

Konferencianegyed kialakítását tervezik Sopronban. Az ötlet dr. Szarka Lászlótól származik, aki egy nagy – 2009-ben megrendezendő – geodéziai és geofizikai konferencia főszervezője. Az elképzelést felkarolta a városvezetés.
A konferenciaszervezés új szempontjait szeretnék megvalósítani Sopronban is. Eszerint a különböző – kisebb nagyobb létszámú – konferenciák résztvevőit nem egy helyszínre „zsúfolják be”, hanem az adott város egy meghatározott körzetében, több helyszínen szervezik meg az eseményt. Sopronban adott – mint központi létesítmény – a Liszt-központ, köréje tervezik kialakítani a konferencianegyedet, azokban az intézményekben, ahol megteremthető a szükséges infrastruktúra. Elsősorban önkormányzati tulajdonú épületek jöhetnek szóba – például a színház, a Festőterem, a Széchenyi-gimnázium, a Széchenyi-palota –, de más intézmények is, hiszen, ha van megfelelő termük, pályázati pénzből lehet majd korszerqsíteni. Az elképzelések szerint a tervezett negyedet vezeték nélküli internettel is ellátják.
– Az ötletet felkarolta a városvezetés – tudtuk meg Simon István alpolgármestertől. – Szakemberek bevonásával összeállítottuk azoknak az intézményeknek a listáját, amelyeket bevonnánk a konferencianegyedbe. Természetesen a lehetséges helyiségek továbbra is megtarthatnák eredeti funkciójukat, csupán konferenciák ideje alatt bérelné a rendező. Kisebb, 40–80 fő befogadására, szekcióülésekre, a konferenciákat, kongresszusokat kísérő poszterkiállítások befogadására alkalmas helyiségeket kerestünk. Még ebben a hónap helyszíni bejárást tartunk, ezt követően jelöljük ki a lehetséges helyszíneket. A konferencianegyed kialakításának pénzügyi feltételeire pályázatot szeretnénk benyújtani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden vágott baromfit zároltak

A Kecskeméten büdös hússal lebukott Patyi-Hús Kft. vezetőit letartóztatták, az üzleteit és raktárait… Tovább olvasom