Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Könnyek között

Fantasztikus győzelmet aratott szerdán este az MKB női kosárlabdacsapata: tíz ponttal legyőzte az orosz Jekatyerinburgot és bejutott Európa elitjébe, a legjobb nyolc gárda közé. A lefújás után a soproniak önfeledt indiántáncot jártak a parketten, meglett férfiemberek és edzett hölgyek törölgették a könnyeiket.

Az öröm könnyeit.
Az ünneplés pillanataiban – még a játéktéren – Török Zoltán ügyvezető igazgató lázasan telefonálni kezdett. Mint kiderült, első gondolataként beteg kislányát hívta a kórházban a jó hírrel. Miközben a remek szurkolótábor egy része a győztes hadvezért, Székely Norbit éltette, aki ezt az összecsapást semmi áron nem akarta kihagyni, betegen is meccselni akart.
És nyerni.
A játékosok?
Náluk jobban talán senki nem akarta ezt a sikert. Igazi csapatként küzdöttek, mindig akadt valaki, aki egy kicsit hozzátett valamit a játékhoz, amivel végül az oroszok fölé tudtak kerekedni. A csapategység aztán a mérkőzés után is megmutatkozott, a lányok kivétel nélkül belevetették magukat a soproni éjszakába. Persze a vezetők tudtával: buliztak, mert megérdemelték.
A Final Fourba jutásért megint egy orosz akadály, a Szamara magasodik a zöld-sárgák előtt. Nemcsak az ellenféllel, a jó feltételekért is meg kell majd küzdeni, becslések szerint ugyanis a következő kör költsége elérheti a tízmillió forintot. Ebből nyolcmillió lesz, ha különgéppel utazik a csapat és nem a háromátszállásos gyötrődést választja, a többit a vízumok és egyéb költségek teszik ki. Az összeg tudatában fáj a vezetők feje, de ennek a fejfájásnak is lehet örülni...
Szerdán a játékosok kezüket összetéve, ezzel a csatakiáltással búcsúztak a közönségtől: „Jöhet a Szamara!”
Reméljük, újra lesznek könnyek is...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekli a Gönczöl-bizottság jelentése?

Tovább olvasom