Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Könnyűzenei kulturális központ nyílik Pécsen

Könnyűzenei kulturális központ nyílik november 12-én Pécsen: az egyidejűleg nyolcszáz embert befogadó intézmény koncertek helyszíne és egy zenei tanoda otthona lesz.
A Zenész Ifjúsági Otthon nyitóbuliján a pécsi Punnany Massif együttes tartja lemezbemutató koncertjét. A következő hónapokban fellép a Tankcsapda, a Ladánybene 27, a Bëlga, az Edda, a tervek között szerepel továbbá a 30Y, valamint a Kiscsillag meghívása is" - mondta Varga Zoltán programszervező pénteki pécsi sajtótájékoztatóján.

Beszámolt arról, hogy a központot a Zsolnay Vilmos utca 109-es szám alatt található egykori Fekete Gyémánt mozi épületében alakították ki. A használaton kívüli, rossz állapotú ingatlant a pécsi önkormányzat térítésmentesen biztosítja négy civil szervezet számára, amelyek vállalták, hogy gondoskodnak fenntartásáról és a folyamatos fejlesztéséről.

"Az elmúlt egy évben néhány millió forintból elvégeztük a legszükségesebb felújításokat, hogy a hely társadalmi szervezetek, zenészek, fiatalok közös találkozási pontja lehessen. Mindez civilek, zenészek, amatőr művészek, graffitizők önkéntes, áldozatos munkáját dicséri" - jegyezte meg a programszervező.

Varga Zoltán kitért arra is, hogy az egykori filmszínház nagyterme leválasztható, így kisebb rendezvényekre, sőt hétméteres belmagassága különböző sportesemények megtartására is alkalmassá teszi; a közönség az ötven férőhelyes karzatról is követhető az eseményeket.

Kerekes Kornél, az Intermagyar Kulturális Egyesület elnöke arról szólt, hogy a szervezet könnyűzenei tanodát rendez be az épület keleti szárnyában. Az alternatív zeneiskolában képzett zenészek csoportos oktatás keretében és új módszerekkel tanítják hangszereken játszani az érdeklődő fiatalokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Zenész Ifjúsági Otthon fontos helyszíne lehet a keleti városrész felzárkóztatásának. A civil szervezetek délutáni programokkal, klubfoglalkozásokkal várják, és oktatási, továbbá szociális tevékenységgel segítik a környéken élő fiatalokat, biztonságos és értékteremtő helyszínt kínálva nekik az utca helyett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetes letartóztatásba helyezték Benedek Fülöpöt

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) Benedek Fülöpöt,… Tovább olvasom