Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Konténerekben helyezik el a hajléktalanokat Egerben

Konténereket bérel az egri önkormányzat, hogy el tudja szállásolni télen a hajléktalanokat. A hajléktalanszálló épülete ugyanis használhatatlanná vált, beszakadt a teteje, és egyelőre nem tudják felújítani.
Megoldást hosszú távon az jelenthet, ha az önkormányzat átadja a hajléktalanellátás feladatát egy független szervezetnek, ez azonban csak jövőre valósul meg, ez a tél így mindenképpen nehéz lesz Egerben.

Az egri hajléktalanszálló felújítása során az egyik munkás alatt beszakadt a tető. Senki nem sérült meg, felújítani azonban azóta sem tudták a régi, rossz állapotú épületet. Jékly Sándor, az egri Családsegítő Szolgálat igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, jelenleg 120-130 között van a hajléktalanok száma a városban. Előző éjjel 65-en aludtak a jelenleg működő hajléktalanszállón, és 8 embert tudnak még fogadni.

A családsegítő udvarán bérelt konténereket helyeztek el, ahová beköltözhetnek a hajléktalanok. Ha tartós lesz a hideg, további mobil-házakra lesz szükség. Bár a hajléktalanok örülnek, hogy csak néhány emberhez kell alkalmazkodniuk a konténerben, a végső megoldás biztosan nem ez. Az egri önkormányzat már döntött: a hajléktalanellátás feladatát átadja egy alapítványnak. Az önkormányzat már kiválasztotta is választotta azt az alapítványt, amely a hajléktalanszállót működteti majd. Új épületet vásárolnak, több férőhelyet alakítanak, és megszervezik a hajléktalanok foglalkoztatását is, de mindezt már csak jövőre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országossá tennék a fővárosi távfűtési ökoprogramot

A főpolgármester az egész országra kiterjesztené a Budapestre kidolgozott ökoprogramot, amellyel… Tovább olvasom