Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Koporsó a városközpontban

Ravatallal, gyászmenettel és tiltakozó beszédekkel demonstrálnak szombaton Szentgotthárdon a Heiligenkeruzba tervezett hulladékégető ellenzői. A megmozdulás főszervezője a Pro Natura St.Gotthárd (PRONAS) Civil Összefogás.
A Szentgotthárd határába tervezett szemétégető - Magyarországi környezetvédők, politikusok, és civil emberek folyamatos tiltakozásának ellenére - elsőfokú építési engedélyt kapott Burgenlandban. Szentgotthárdon viszont továbbra is úgy gondolják, hogy az égetőműnek semmilyen körülmények között nem szabad megépülnie. A burgenlandi döntés ellen természetesen fellebbeznek, de közben demonstrációkkal is szeretnék nyomatékosítani akaratukat.

Szombaton délelőtt Szentgotthárd központjában a PRONAS aktivistái felravataloznak egy koporsót. Ezzel a város és környékének veszélybe kerülő természeti, turisztikai értékeit szeretnék szimbolizálni, illetve jelzik, hogy a koporsóban az égető engedélyének, illetve a magyar-osztrák barátság egyre halványuló szózatának van a helye - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Soós Zoltán, a PRONAS elnöke.

A koporsót később szekérre rakják, majd átvonulnak vele az égető tervezett helyszínére. A demonstrációnak osztrák résztvevői is lesznek, mert a beruházás támogatottsága Ausztriában, Burgenlandban sem egységes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fémtolvajokra csaptak le a rendőrök és a polgárőrök Gyálon

Fémtolvajokat értek tetten a rendőrök és a polgárőrök a Pest megyei Gyálon, csütörtökön délután.… Tovább olvasom