Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Kormányszóvivő: az ellenzék átveri az embereket

A Kormányszóvivői Iroda szerint átverés és felelőtlenség, hogy a Fidesz által okozott válság megoldására a kormányt szólítják fel az ellenzék politikusai. Így reagált Áder János csütörtöki sajtótájékoztatójára közleményében a szóvivői iroda.
A Fidesz március 9-ig nem beszélt arról, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése válságot okoz a magyar egészségügynek. Az ellenzéki párt most mégis azzal sokkolja az igennel szavazókat, hogy bármennyire is jószándékúan szavaztak, válságot okoztak - áll a közleményben.

Áder János csütörtöki sajtótájékoztatóján bűnbakkeresésnek nevezte azt, amit Gyurcsány Ferenc csinál a vasárnapi népszavazás óta. A Fidesz frakcióvezetője szerint a kormány minden baj okát abban látja, hogy az emberek nemet mondtak a vizitdíjra, a kórházi napidíjra és a tandíjra. Pedig a kérdés rendezése erkölcsi, politikai és alkotmányos kötelessége is a kormánynak - tette hozzá Áder.

A politikus beszélt arról is, hogy ha az Országgyűlés hétfő leszavazza a Fidesz javaslatát a vizitdíjból, a kórházi napidíjból és a tandíjból származó bevételek pótlására, akkor lesz újabb javaslatuk. Részleteket azonban nem árult el.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Erzsébet-- 2008. március 14. 13:57
  „"A közvéleménykutatás nem érdekel. "

  Kár!
  Pedig jó a hivatkozás, főleg a 3/5. oldal”
 • 20. Kapuvári 2008. március 14. 13:12
  „Mi 84% vagyunk a hibásak, és az is baj,hogy demokrácia van!mert ha egypárt rendszer lenne akkor semmi baj nem lenne! de csak a lúzer bal szerint!”
 • 19. Feri 2008. március 14. 12:43
  „Ha ebben az országban él, akkor nem kell részleteznem. Kivéve akkor, ha Ön is az mszp üzleti köreiben él és gazdagodik. A közvéleménykutatás nem érdekel. Az Ön által igazat közvetítő tárki mekkora adattal dolgozott? Talán 5000 fővel, gondolom ráadásul olyanokkal akiknek vezetékes telefonjuk is van!
  Elbánás= elQrás
  Részletezzem? gazdasági növekedés megközelítőleg 1 % !
  Infláció 8 % !
  Itt az adatok sajnos nem fordítva vannak!
  Ha még most sem látja az ország helyzetét olyannak amilyen, akkor a magam részéről befejeztem a szócséplést, nincs értelme.”
 • 18. Eva- 2008. március 14. 11:29
  „"De ezeknek, akik így elbántak ezzel az országgal gyorsan távozni kellene!"
  részletezné az elbánást?!
  ugyanis a tarki nem ezt mérte!
  www.tarki.hu/hu”
 • 17. Feri 2008. március 14. 11:13
  „widéki!
  A Bokros csomagnak az államháztartásra kedvező hatása volt. A másik következménye a középrétegek lecsúszása lett, mivel nem a felső réteget büntették az intézkedései ( a fizetések elinflálása)
  A lényeg, hogy abban igaza van, hogy a Bokros csomag jótékony hatása érvényesült Az Orbán kormány első évében. De ne Bokrosnak köszönjük meg, hogy a következő mszp kormány is pozitív mérleggel vette át az ország irányítását. Ez már talán nem v. nem csak az ő érdeme volt.
  A mondandója második felével egyetértek. Jó lenne, ha nem politikusok irányítanák a gazdaságot. Tényleg jó lett volna egy szakértői kormány ( hosszabb távon az mszp érdeke is lett volna), és még most is jó lenne.
  De ezeknek, akik így elbántak ezzel az országgal gyorsan távozni kellene!”
 • 16. widéki 2008. március 14. 10:56
  „Feri!
  Télleg időzavarban szenved! Láttam Orbán házikápolnáját ´99-ben, akkor ott Bokros volt az oltáriszent, mert ha nem lett volna a csomagja, akkor az osztogatás-fosztogatásból csak az egyiket tudta volna választani, nem mindkettőt :-) Szóval minek is mutogatni visszafelé... inkább a valódi megoldás kéne, csak az szerintem nem...oldalról, vagy ...oldalról fog jönni, HANEM EGY GŐZBOROTVÁS POLITIKAMENTESÍTŐ NAGYTAKARÍTÁS KELLENE HOZZÁ! Nem mindegy ki lopja ki a szemünket és nevezi azt hiányos kassza eredményének? ! UFF”
 • 15. Feri 2008. március 14. 10:34
  „Bocsánat, lehet, hogy időzavarban szenvedek!
  Az Orbán kormány idejében volt gazdasági növekedés, tehát volt alapja az "osztogatásnak".
  A következő kormány pedig már az mszp-szdsz kormány volt egy kis kitérő után élén a szeretett miniszterelnökével. Nagyon eljött az ideje, hogy ne visszafelé mutogassanak végre (mert nincs alapja). A gazdasággal sok más mellett a mai vezetés bánt el ilyen "ügyesen".
  Nincs miért másokat hibáztatni, ébredjen fel MAGA, és vegye már észre, hogy kiknek köszönhetjük azt is, hogy már a románok is kitették az indexet az előzéshez!”
 • 14. Eva- 2008. március 14. 10:03
  „12-höz!

  amikor az Ön által említett dolgok folytak, akkor hol volt az Ön visszautasítása?!
  hogy nem kell emelés senkinek, mert az osztogatás után a számlákat ki kell egyenlíteni.

  Az igéretspirált anno a kevesebbet igérő nyerte választási eredményként.Akkor még volt némi realitás az emberekben.
  Két kormány megalkotta a hiányt, a mostani helyre próbálja hozni, de
  ha továbbra is homályban tartana minket, hogy majd az állam...
  nem lenne semmi baj!Akkor nem minősülne hazugnak.
  Ideje lenne ébredni!”
 • 13. Eva- 2008. március 14. 09:42
  „11-hez!

  szerintem csak tájékoztatva nem vagyunk!
  Sőt a társadalmi összefüggések minimális átlátásáról is leszoktattak minnket.

  a tb kassza/nyugdíjkassza -mindig hiányos, adóból pótolt,----egészségbiztosítási kassza végsőkig kihasznált-és ennek azért van "hiánya" mert az orvoslás fejlődésével nem tud lépést tartani, erre a jelenlegi forrásai kevesek./
  nincs állami kezelésben--önálló gazdálkodású,
  de az ellátás az állam feladata, ezért működtetéséért felelős-biztosítási kötelezettsége van.

  tényleg vannak összefüggések, de ezek titkolása vagy tudatos eldugása könnyen érthető didaktikus szólamok mögé--veszélyes, káros.
  Most ez dívik.”
 • 12. Feri 2008. március 14. 09:39
  „Kedves Éva!
  Gyurcsány a hazugság, az átverés és a kormányzati megtévesztés emblematikus figurája.
  Egyéni hozzájárulás- Európában a belgák után a magyar fizeti a legtöbb járulékot, ezt megfejelték az egyéb díjakkal, amiket csak azért vettek ki az adók köréből, mert ezeket félre lehet magyarázni és nem mi leszünk adóterhelésből az elsők.
  Az állam állampolgárokból áll, de a véleményük kit érdekel?!
  A konvergenciaprogram az elQrás következménye!
  Ne sajnálja Gyurcsányt! Az ő arcbőrét a NASA kísérletezte Ki, vastagabb a bőre, mint egy rinocérosznak!
  Biztos, hogy ugyanabban az országban élünk?
  Amit megköszönhetünk neki: Egészségügy szétverése, az oktatás lezüllesztése, a gazdaság tönkretétele, a maradék állami vagyonok átjátszása az Apró.érdekcsoportnak!”
 • 11. legal 2008. március 14. 09:24
  „Azon dolgon bukdácsolunk, hogy az állampolgárok az állam tulajdonában, kezelésében lévő tébé kasszába fizették, fizetik be hozzájárulásukat, tehát tőle várják az alapellátások biztosítását. Ha a tébé kassza felügyelete továbbra is a korm ány kezében marad (csak magánpénztáraknak adja át az elköltés felügyeletét) még akkor a kormány marad továbbra is felelős. Nehéz ügy, de érthető.”
 • 10. Eva- 2008. március 14. 09:13
  „Gyurcsány emlematikus figura!
  Képviseli azt a gondolatot, hogy egyéni hozzájárulás nélkül nem lép előre ország sem.
  Képviseli azt a gondolatot, hogy az állam az állampolgáraiból áll.
  az ő jövödelmük és jólétük saját maguk által befizetett adókból és azok felhasználásából áll.
  Nem lehet a konvergencia programot sérteni az eladósodás nem járható út ma már
  Az adócsökkentés a felhasználható összeg mértékét csökkentené, beruházni pedig csak forrásból lehet.
  Ha csökkennek a befizetési kötelezettségek átmenetileg biztosan csökken az állami rendszerekre fordítható összeg is.
  Nos ha erre a lakossági jövedelem tulajdonostól nincs hozzájárulás, akkor nehéz terheket csökkenteni a vállalkozóknál.

  Mindig érvényesülnek az összefüggések, és ezt egy közgazdász jobban látja nálunk.
  Nos e jövedelemtulajdonos bevonási kisérlete sérült most.
  Ezért konzervatív a fidesz és támogatói köre, de a konzervativitása ez esetben a megelőző rend iránt áll fenn
  ezért mondja a TÁRKI jelentése, hogy a hagyományosan állami ellátás megtartásért a jobboldal elkötelezettebb, míg a baloldalinak mondott szavazók eziránt kevéssé elkötelezettek. a www.tarki.hu/hu elérhetőségen ez megtalálható részletesen.
  Sajnálom, ez a második Gyurcsány kormány- aki lépni szeretne a modernitás felé ilyen ész nélküli lövöldözés célpontja.Még arra is "lőnek" vele kapcsolatosan, ami korábban a fidesz program markáns része volt: tandíj , vizitdíj”
 • 9. Kolompár Rómeó 2008. március 14. 08:54
  „Mert a kormány soha nem tett olyat, hogy netán átverte volna az embereket. Tiszta szerencse, hogy ilyen kormányunk van.”
 • 8. widéki 2008. március 14. 08:30
  „Kedves földim, legal!
  Sok mindenben egyetértek hozzászólásaiddal és nem csak azért, mert szintén Szegedről származom.
  Azt ugyanakkor hadd mondjam el, hogy amennyire én ´87-ben útáltam a kommunistákat, most ugyanannyira forog a gyomrom a jobbosoktól is. Egyáltalán nem értem, minek kell ez a mindenben fél oldalasan gondolkodó pártoskodás? Vegyük már észre, hogy a disznók közé vetett gyöngy is disznótrágyává lesz egy idő után! Ez az egész népszavazósdi csak arról szól, hogy a két megalomániás köcsög közül most éppen melyik tud fölékerekedni a másiknak. Mi meg asszisztálunk hozzá háromszázér´... és még magunkat is komolyan vesszük :-)”
 • 7. legal 2008. március 14. 07:59
  „Egyébként ha a kormány nem politizálná túl ezen részletkérdéseket és a társadalombiztosítási bevételek kedvezményezetteket kizáró kiterjesztésére törekedne jobban, mint eddig tette,, továbbá nem fékezné a reálbérek emelkedését, jobban belenézne a minimálbéren bejelentett milliónyi adózó állampolgár jövedelmi hátterébe, könnyen elérné a tb kassza szükséges bővítését. Csakhogy az adminisztráció, a bürokrácia még mindig csak az iroda mélyéről nézeget ki az ablakon a szocializmusban megszokott szocializáció szerint. Azt hiszik még ma is, hogy az állampolgárok politikailag éretten jogkövetők.”
 • 6. Feri 2008. március 14. 07:55
  „legal
  Tökéletesen így van, tiszta meglátás!
  A kormány vállata, hogy visszaállítja az eredeti állapotot. Ehhez hozzátartozik az elinflált juttatások és a fejlesztési pénz visszaadása is!”
 • 5. legal 2008. március 14. 07:24
  „A Kormánynak az alkotmányon alapuló felelőssége van, nem kell játszania a sértődött primadonnát. Természetes, hogy minden kormányzati intézkedés vonzata anyagi, pénzügyi következménnyel jár, ne ezen lovagoljon a kedves hozzászóló. Egyébként a tandíjat szeptembertől kezdték volna bevezetni a felsőoktatásba, ergo nincs költségvetési veszteség. Kettő: Friderikusz tegnap esti műsorában nyilatkozta az egri korhház vezetője (ha jól láttam a kiírásban a Heves megyei közgyűlés MSZP-s elnöke!!!) hogy e népszavazási intézkedéssel az egyri korház éves költségvetése bevételét - tessék figyelni! - 1,5%-kal csökkenti csak. A házi orvosoktól a vizitdíj előtt vonták el a fejlesztési támogatást. Most tessék visszaadni! Slusz. Az MSZP vezérkarának fel kellene ismernie a sértődöttet játszó Gyurcsány Ferenc további alkalmatlanságát, mert ezzel örökös támadási felületet ad az ellenzéknek akár a 2010-es választásokig folyamatosan. Ja, még egy: magam is az MSZMP reformköréből indultam 1989-ben Szegeden, s lettem alapító tagja az MSZP-nek.”
 • 4. 621 2008. március 14. 06:16
  „Ha a népszavazás, mint olyan, dicső alkotmánybíróságunk jóvoltából AZÉRT VOLT MEGRENDEZHETŐ., MERT NEM KÖLTSÉGVETÉST ÉRINTŐ KÉRDÉS(!!!!!!??????), akkor aki költségvetésből pótoltatná a kienépszavazott bevételeket, emlékeztetném, ALKOTMÁNYELLENESEN jár el.... igaz a legegyszerűbb az volna, hogy fideSSék népszavaztatnak, a kormány meg pótolja .... REMÉLEM NEM!!!!”
 • 3. joy 2008. március 14. 04:00
  „AB kijelentette, lehet népsavazás a kérdésekben, mert nem költségvetési tételekről van szó.

  Senkinek semmilyen jogi, erkölcsi alapja pláne nincs most a pótlását a költségvetéstől követelni!

  A Jel prolitikai karrierizmusától hajtva kiba.zott a háziorvosokkal, eü. intézményekkel, fősulikkal, és az egész országgal. Ő a kormányt akarta megs.opatni, és az egész ország szív mitta!”
 • 2. Csiga-biga 2008. március 14. 00:16
  „Nincs itt semmiféle válság. Unalmas már ezen a csonton rágódni!
  Mindig ez a marakodás és püffögés.
  Azt a sok milliárdot, amit baromságokra költött a kormány és a saját zsebükbe, ezentúl talán a megfelelő helyre kellene szánni.
  Itt senkit nem érdekel miből lettek milliárdosok Gyurcsány és barátaI? Ha kedves anyám fonógyári munkás, nekem miből vannak milliárdjaim? Tudtom szerint miniszterelnökünk nem talált föl semmi újat(lopni eddig is loptak). Valamiből mégis igen szép tollazata fejlődött. Lehet, hogy az én adómat is magáénak tudta?”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két motorossal ütközött egy autós a 4-es főúton

Két motoros és egy személykocsi ütközött össze csütörtök délután a 4-es főút Hajdú-Bihar megyei… Tovább olvasom