Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Kormányszóvivő: az Orbánék többet költöttek kommunikációra

Az Orbán-kormány kancelláriája, azaz egyetlen intézménye egy év alatt több mint dupláját fordította kommunikációra annak, amit 2002 óta éves átlagban a minisztériumok lakossági tájékoztatásra költöttek - reagált a kormányszóvivő Ágh Péter fideszes képviselői keddi sajtótájékoztatójára.
A kormányszóvivői reagálás szerint csak a Fidesz emlékezetkiesése magyarázhatja, hogy az ellenzéki párt sokallja a lakossági tájékoztatásra szánt forrásokat, miközben az alig több mint két évig működő Országimázs Központ csaknem 13 milliárd forintot költött az Orbán-kormány népszerűsítésére.

A kormánynak kötelezettsége és felelőssége a korrekt tájékoztatás - szögezi le Budai Bernadett. Hozzátéve, hogy mindezzel a Fidesznek is tisztában kell lennie, hiszen 2001-ben, azaz egyetlen év alatt csak a kancellária csaknem 7 milliárd forintot fordított kormányzati kommunikációra, az állami ünnepségek szervezésével együtt. 2002 óta az összes minisztérium ennek kevesebb mint felét, éves szinten átlagosan 3 milliárd forintot fordított a lakosság tájékoztatására.

Ágh Péter azon kijelentésére, hogy szeretnének betekintést a tárcák kommunikációs szerződéseibe, a kormányszóvivő azt válaszolta: a Fidesz képviselői az eddigi gyakorlatnak megfelelően most is szabadon betekinthetnek a kommunikációért felelős szakállamtitkárságon a megismerni kívánt szerződésekbe. Ehhez nem kell mást tenniük, mint időpontot egyeztetni a Kormányszóvivői Irodával - tette hozzá.

Ágh Péter sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy augusztus elején kértek adatokat a minisztériumoktól arról, hogy 2002-től mennyit költöttek kommunikációra. Az ellenzéki politikus a minisztériumoktól kapott számok alapján közölte: 2002 és 2008 között 23 milliárd forintot fordítottak reklámra és "üres propagandára". A képviselő hozzátette: a szerződések pontos tartalmát is meg szerették volna ismerni, de a tárcáktól erre nem érkezett válasz, éppen ezért feltételezhető, hogy valamit el akarnak titkolni.

Olvasóink írták

 • 7. kleizmeir 2008. augusztus 27. 15:28
  „Vándor: Ha van eszed - úgy látom nem sok van - akkor a következőket kérdezed:
  Minimálbér1998-ban: A
  Minimálbér 2002-ben: B
  minimálbér 2006-ban: C
  Ebből számolsz: B-A/Ax100=D
  C-B/Bx100=E
  Ha D > E, akkor a fidesz nagyobb arányban emelte a minimálbért, mint Medgyessy és GyurcsányI. Oké? Egyébként te is utánanézhettél volna!”
 • 6. jojoba 2008. augusztus 26. 23:01
  „Egy fellendülőben lévő gazdaságban lehetne többet költeni.
  Peti Viagra túladagolásban szenvedsz!”
 • 5. vándor 2008. augusztus 26. 20:04
  „tapsi: állj meg vándor, tudod te, hogy 2002-ben mennyi volt a minimálbér? Nézz utána, mert így hiteltelen minden, amit mondasz.”
 • 4. tapsi 2008. augusztus 26. 16:27
  „Csak azt sajnálom, hogy az MSZP semmit nem tud, csak "jajj a Fidesz is ezt csinálta" Mit csinált a Fidesz, kedves kommunista Barátaim? Ennyi pénzt elköltött? Ki nem szarja le?! Tudjátok, hogy miért nem érdekel? Nem azért mert Fideszes vagyok... Hanem mert a Fidesz a minimálbért emelte több mint kétszeresére, meg a munkahelyek számát növelte. Ti mit csináltok? Az adókat emelitek több mint duplájára, és a munkanélküliek számát növelitek. Ez a baj. Ha a magyar gazdaság fejlődne, nőnének a bérek, csökkennének az adók, úgy, hogy egyébként a gazdaság stabil, akkor töllem költhetnétek dupláját is kommunikációra ennek az összegnek. Ki nem szarná le?!”
 • 3. Kolompár Rómeó 2008. augusztus 26. 16:05
  „2. hozzászólás 4 2008.08.26 15:54:
  Igy van, a masik volt. Ugy legyen, biztosan igy volt, bar mindket oldal azt deritene ki, hogy a masik a csunyabb.

  DE!

  Ha egyszer takarekossag, meg megszoritas, meg szivatas, meg "adocsokkentes", akkor miert kell milliardokat kolteni gyujtosra (mert ezek a fuzetek arra jok csak), 200millas honlapokra (amelybol pl. egy majdnem 4millas tetel egy TELJESEN ingyenes szoftver megvasarlasa), stb-re.

  Azt meg, hogy mit "dolgoznak", mindenki latja. Kar erre milliardokat elk*rni.”
 • 2. 4 2008. augusztus 26. 15:54
  „Mint az ovodában, juj ovónéni az Mszp lop,de ovónéni előtte a Fidesz lopott és ovónéni még lopott az Szdsz, és az Mdf is. tessék őket is megbüntetni!

  Komolyan mondom, már hányok a napi politikától, undorodom a tvtől és a rádiótol ha a politikáról van szó, vagy ha valamelyik politikai " elit " beszél.”
 • 1. zweistein 2008. augusztus 26. 15:03
  „A közpénzből történő "propagandának" akkor van létjogosultsága egy demokráciában, ha TÁJÉKOZTAT. Boruljon már magába a kormányszóvivői gárda, milyen információt hordoz a Magyarország benned van plakáterdő, meg a Van mire büszkék lennünk, meg az ilyesmi, úgy barom pénzherálás az egész, ahogy van. A Fideszre való mutogatással meg tele van a tököm, mire ad felhatalmazást, ha más lop, csal, hazudik, gyilkiol??? Lehet, sőt kell? Biztassák csak a népet, szerencsétlen nyavalyások.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kommandósok fogták el a zsarolót

Kiskunhalas - Kommandósok fogták el egy férfit, aki a gyanú szerint zsarolt és védelmi pénzt… Tovább olvasom