Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Környezetkímélő erőművet adtak át Nyíregyházán

Vasárnap átadták a világ egyik legkorszerűbb technikájára épülő új kombinált ciklusú erőművet Nyíregyházán. A közel 13 milliárd forintból felépített erőmű 89 százalékos csúcshatásfokkal és mindössze 37 decibeles zajkibocsátással működik.
Az átadáson részt vett Veres János Pénzügyminiszter, Csabai Lászlóné Nyíregyháza polgármestere, és beruházó Konrad Kreuzer az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági elnöke.

Az elnök tájékoztatása szerint az új erőmű biztosítja Nyíregyháza teljes villamos energia ellátását. A régi erőművel együtt pedig a város távhőigényét is kielégíti, valamint gőzzel és hővel látja el a környék ipari vállalatait.

Az erőmű hatásfokának köszönhetően csökkentek a termelői költségek. Nyíregyháza polgármestere erre reagálva az avatáson azt mondta: Azt reméli így hamarosan tárgyalásokat kezdhetnek az E.ON-al az árak csökkentéséről is.

Az új erőmű csak tiszta földgázzal üzemel, így a szennyezőanyag kibocsátás is jelentősen csökken. Számítások szerint a kén-dioxid 87%-al, nitrogén-oxid 8%-al, a porkibocsátás pedig több mint 80%-al csökken majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Furcsa kérdések – sajátos válaszok

Mi tartja fenn az eget? Álmodnak-e a kisbabák? Van-e a macskáknak köldökük? Ezek olyan kérdések,… Tovább olvasom