Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Korózs: az MSZP ha kormányra jut, visszaállítja a rokkantnyugdíjrendszert

Az MSZP, ha kormányra jut, visszaállítja a rokkantnyugdíjrendszert - mondta Korózs Lajos szerdán sajtótájékoztatón.
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: meggyőződése, hogy a szocialista párt 2014-ben, a többi között a 300 ezer rokkant ember szavazatával, le fogja győzni a Fideszt, és ha ez megtörténik, visszaállítják a rokkantnyugdíjrendszert és baleseti rokkantsági nyugdíjakat, mert Magyarország az egyetlen civilizált ország, ahol nincs rokkantnyugdíj.

Az MSZP elnökségi tagja hosszan idézett hozzá írt levelekből, amelyekben egészségkárosodott emberek és hozzátartozóik panaszolják felülvizsgálati eljárásukat és ellátásuk megvonását.

Egyebek mellett idézett egy levélből, amelyben egy 58 éves rokkantnyugdíjas azt írta: ha elveszik az ellátását, a Parlament előtt benzinnel önti le, majd felgyújtja magát. Egy másik levélben egy 56 éves nő arról számol be, hogy huszonkét éve rosszindulatú csontdaganatot diagnosztizáltak a nyaki csigolyájában, a műtét után tíz évig szigorú orvosi felügyelet alatt állt. Most egy tízperces vizsgálat után - amelyen a felülvizsgálati bizottság több tagja, így elnöke sem volt ott - úgy döntöttek: rehabilitáció nélkül foglalkoztatható, ezért júliustól megvonják az ellátását. Idézte egy igazságügyi orvosszakértő véleményét is, aki egy internetes fórumon lassú népirtásnak nevezte a rokkant-felülvizsgálatot.

A szocialista politikus, aki a múlt héten Josef Mengele, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának módszereihez hasonlította azt, ahogyan a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat, az MTI azon kérdésére, hogy változatlanul összehasonlíthatónak tartja-e a felülvizsgálatot az auschwitzi népirtással, emberkísérletekkel, azt felelte: az idézett levelek - és még tucatnyi eset leírása, amit a sajtótájékoztatón kiosztottak - választ adnak erre.

Arra a kérdésre, bocsánatot kér-e azoktól, akiket kijelentésével megbántott - köztük a tiltakozó zsidó szervezetektől -, úgy válaszolt: ezt már megtette.

Korózs Lajos arról is beszélt, hogy szerinte a kormány nem akarja visszasegíteni a rokkantakat a munkaerőpiacra, csak az a célja, hogy elvegye az ellátásukat és megbélyegezze őket.

Sürgette, hogy a vállatoktól beszedett 62 milliárd forint rehabilitációs hozzájárulást teljes egészében a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjára fordítsák.

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, nem igaz, hogy a szocialista kormány hozta azokat a szabályokat, amelyek alapján most a rokkantakat felülvizsgálják, a Fidesz ugyanis megváltoztatta a minősítési rendszert, nem segíti a rokkantak visszailleszkedését, ráadásul januártól eltörölte a rokkantnyugdíjat, így azok is méltatlan helyzetbe kerülnek, akik nem tudnak dolgozni.

Olvasóink írták

 • 4. t680822g 2012. július 11. 17:50
  „3. Együgyű: Ezt nagyon jól összeszedted, gratula!! Komolyan mondom!”
 • 3. Együgyű 2012. július 11. 17:44
  „,,Korózs: az MSZP ha kormányra jut, visszaállítja a rokkantnyugdíjrendszerr"
  Ezt is csak akkor hiszem el, ha már a visszaállítás megtörtént. Ma olvastam az alábbi cikkeket ,,Emmi: a novemberi nyugdíjemelés az inflációs mutatóktól függ" és ,,KSH: júniusban 5,6 százalékos volt az infláció".
  Sehol sem volt arról szó, hogy a rokkant járadékokat az infláció mértékével valaki is emelné.
  "Havi 200 pengő fixszel az ember könnyen viccel" - énekelték a 30-as években, egy filmdalban." Most meg a kormány és talpnyalói!
  Tehát a régi és új (jogos) rokkant ellátásban részesülő személyek nem kaphatnak 139.500.- Ft-nál nagyobb ellátást? Az-az ember, aki végigdolgozta az életét és jogos rokkant lett már ne várjon ettől a kormánytól szolidaritást csak 139.500,- Ft-ig? Bármilyen infláció, árdrágítás, megvonás, stb., lesz? Szegény hozzátartozók! A ma munkaképes kettes kategóriába tartozók meg dolgozhatnak, ha van mit látástól mikulásig, mert mindegy? Csak az utolsó keresetük fog számítani? Talán azért mert normális munkahely nem akad ebben a Szent Istváni, Antal Józsefi, Orbán Viktori II. örökségű országban. Éljen az Új Magyarország és a szociális háló összeomlása valamint a kuruckodás! Tehát megkérek, mindenkit nehogy beteg legyen. A rokkant járadékosok köréhez ne csatlakozzon. A valódi rokkantak a mai 21. században már a jelenlegi pártoknak is csak nyűg a nyakukon. Ez a fiatalokat visszacsalogató Túró Rudi? Azonban a labdarúgó stadionok építésére és Puskás Öcsik képzésére van pénz!
  A leszázalékoló jól fizetett dokik erre esküdtek fel? Most nem kérik ki maguknak?
  Persze amúgy meg a büdös kommunisták, Gyurcsány, az elmúlt 8 év, 2o-év, az EU, és a világ a nemzetközi terroristák tehetnek! Persze meg az IMF!!! De nem a két év. Mert sikert sikerre halmozunk!
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!!!
  Aki nem érti, azt sajnálom! Félremagyarázni az írásomat szabad, mint mindent a kormány tagjainak és vakon követőiknek!
  OFF.”
 • 2. t680822g 2012. július 11. 17:43
  „A Fideszes propaganda hecckampányt folytat a beteg-rokkant emberek ellen. A társadalom ezért gyűlölködik. Korózs az egyetlen hiteles és bátor ember, aki ebben a helyzetben ki mer állni a gyengék mellett!”
 • 1. Mozimasiniszta 2012. július 11. 16:05
  „fogatlan kutya szokott a kerítésen át vicsorogni....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Spar már magyar dinnyét árul

Magyar dinnyekampányba kezdett a Spar és az Interspar üzlethálózataiban. Tovább olvasom