Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Korrupciógyanús termőföld-pályázat Újfehértón

Soron kívüli vizsgálatot illetve a felelősök megnevezését követeli a MAGOSZ és a Fidesz Szabolcs megyei szervezete egy termőföld értékesítési pályázat ügyében.
Egy újfehértói gazdálkodó hiába nyerte meg ugyanis a tendert, később mégsem vásárolhatott földet, pedig minden feltételnek megfelelt, és ő tette a legnagyobb vételi ajánlatot is. A szaktárca vizsgálatot ígér az ügyben.

Szolnoki Ferenc Újfehértó határában gazdálkodik. Tavaly novemberben a Nemzeti Földalap arról tájékoztatta, hogy pályázata nyert, és 200 hektár termőföldet vásárolhat, hektáronként 650 ezer forintos áron. Decemberben kiderült, hogy a Nemzeti Földalapkezelő indoklás nélkül érvénytelenítette a megnyert pályázatot, pedig a gazda már a 10 milliós előleget is átutalta a szervezetnek. A gazdálkodó idén januárban fellebbezett a döntés ellen az agrárminiszternél, de levelére azóta sem kapott választ, ezért most a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségétől kért segítséget.

A MAGOSZ csütörtökön vizsgálatot kezdeményezett Gráf Józsefnél azért, hogy tisztázzák, miért érvénytelenítették a pályázatot, illetve ki volt az az államtitkár, aki erre utasítást adott - mondta Budai Gyula, a MAGOSZ szövetségi igazgatója. A 200 hektáros területet most is ugyanaz a gazdasági társaság műveli, mint a pályázat előtt. A MAGOSZ szövetségi igazgatója szerint a pályázat körüli visszásságokat az a belső használatra szánt irat is bizonyítja, amelyet a szaktárcától juttattak el hozzájuk.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóosztályán csütörtökön annyit közöltek: ha megérkezik hozzájuk a MAGOSZ kérelme, vizsgálatot indítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldog házasság mint sikeres ''projekt''

„Az esküvő egy kapcsolat ünnepe. A házasság nemcsak egy papír, annál mélyebb értelemmel bír"… Tovább olvasom