Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Körző a körforgalomban

A pozsonyi úti új körfogalom tegnap különleges díszítést kapott. A város és az egyetem faipari mérnöki kara egy hatalmas körzőt helyezett a körforgalom közepére. A Győri úti prés mellett ez már a második a városban, amelyet valamilyen műtárgy ékesít.
Fából készült körző díszíti szerda óta a város új körforgalmát. A pozsonyi út és a 84-es számú főútvonal kereszteződésében nemrég fejeződött be a körforgalom kialakítása, most pedig már díszítést is kapott a csomópont. A kertészeti munkák még hátravannak.
– A város önkormányzata és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara közösen állíttatta fel a dísztárgyat, mely Sopron egyetemvárosi minőségét, valamint a műszaki oktatást, azon belül is a faipari képzést hivatott szimbolizálni – mondta el lapunknak dr. Varga Mihály, a faipari mérnöki kar általános dékánhelyettese. A tervezést az egyetem terméktervezési és gyártástechnológiai intézete végezte, a kivitelezést pedig a gépészeti intézet és a faipari kar tanműhelye. Az anyagköltség körülbelül nyolcszázezer forintot tett ki.
A továbbiakban a város különböző kertészeti munkákat végeztet el a saját beruházásában mintegy 130 millió forintból megvalósult körforgalomban. Mint kiderült, körülbelül két hónap múlva elkezdődik a Balfi út és a 84-es főút csomópontjának körforgósítása, amit a Magyar Közút Kht. finanszíroz. Ide egy magaslest mintázó dísz kerül, melyet az erdőmérnöki kar adományoz a városnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pisilő szobrok – az egyenjogúság jegyében

Brüsszel jelképét, a pisilő kisfiút 1619-ben helyezték el a Grand Place-tól két sarokra. A… Tovább olvasom