Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Kósa Lajos: az önkormányzat nem adja el a repteret

Kósa Lajos debreceni polgármester szerint szó sincs a város repterének elkótyavetyéléséről, ahogy azt a szocialisták szóvivője állítja. Csak a reptér melletti, 160 hektáros "fejlesztési terület" eladása került szóba, de erről sincs még végleges döntés - hangsúlyozta a politikus.
Nyakó István csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy több milliárd forintnyi vagyonvesztés érheti Debrecent, ha a repülőtér értékesítésére kírt pályázaton első helyre sorolt céget nyilvánítják győztesnek. Kósa Lajos ugyanis korábban 10-12 milliárdra becsülte a terület értékét, a Xanga Holding viszont 5,3 milliárdot ajánlott, és a szóvivő úgy tudja, ezt is részletekben fizetné meg.

Kósa szerint szándékos csúsztatás az, amit a szocialisták mondanak. A debreceni repülőtér legalább 370 hektár. Ennek csak egy 160 hektáros részére, vagyis alig 40 százalékára vonatkozik az 5,3 milliárd forintos ajánlat, ami nem nevezhető méltánytalannak - fogalmazott a polgármester. Kósa szerint egyébként a keretszerződés egyértelművé tenné, hogy a tulajdoni jogot csak különböző fejlesztésekhez kötve, több ütemben adnák át.

Kósa tévesnek nevezte azt az információt, miszerint a második helyre rangsorolt pályázó többet ígért volna, és cáfolta azt az is, miszerint a Xanga által létrehozott Debrecen Cargo logisztikai vállalkozás ügyvezetője Virág László, a megyei közgyűlés fideszes elnöke, a repülőtér volt ügyvezetője volt. Virág Lászlónak jelenleg egyik pályázóval sincs munkaviszonya - mondta a polgármester.

A városi közgyűlés június 26-i ülésén dönt a pályázatról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa Kulturális Fővárosa - aláírták a szerződést

A Pécs Európa Kulturális Fővárosa programokhoz a magyar kormány összesen 3.629 millió forintot, a… Tovább olvasom