Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Kötetbe válogatta írásait

Horváth Ferenc, a Kisalföld 2006-os aranytollas újságírója Fehér sólyom című könyvének bemutatója holnap délután 5-kor kezdődik a soproni Liszt-központ Petőfi Termében.
Fehér sólyom címmel a napokban látott napvilágot Horváth Ferenc kötete, amely válogatott írásait tartalmazza. A könyvet kedden Keszei L. András, a Kisalföld szerkesztője mutatja be a soproni nagyközönségnek.
Horváth Ferenc, a „Szilas, a gyűrűkirály”, illetve a „Különc borvidék” írója ezúttal az 1987–2006-ig terjedő időszakban született publicisztikái közül válogatott. Miképpen a szerző előszavában fogalmaz: „Újságíróként szerencsésnek érzem magam, hiszen egy korszakváltás tanúja lehettem, s írhattam meg véleményemet egy-egy történésről, jelenségről.” Ennek megfelelően, a három fejezetre (A politika sodrásában; Sopron (köz)élet és a Történetek szeretetről, szerelemről) osztott könyv lapjain keresztül egy, a véleményét karakteresen vállaló újságíró portréja bontakozik ki előttünk. A szerző markáns szemlélettel és személyes hangvétellel adja látleletét azoknak a helyi és országos fordulatoknak, amelyek a maguk idejében fontosak, nem egy esetben meghatározóak voltak.
A kötet néhány írása túllép egy napilap keretein: emlékek örökkévalóságán át bepillantást enged Horváth Ferenc mély érzés- és gondolatvilágába is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a Batthyány-emlékév

Kétszáz éve született az első felelős magyar kormány miniszterelnöke, gróf Batthyány Lajos. Emlékét… Tovább olvasom