Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kovács Lázár bébiételekre vált

A sztárszakács október végére várja kisfia születését, akinek ízlésére már a mama pocakjában próbál hatni.

– Alig egy-két hét és megszületik a kisfiad. Családi hagyomány, hogy ő is a Lázár nevet viseli majd?

– Nagyon is, hiszen már a dédapját, sőt, nagyon sok ősömet is így hívták.

– Készülsz már az apaságra?

– Inkább az apás szülésre! Persze megvettünk már néhány dolgot a kicsinek, olvastunk könyveket a témában, de magára az apaságra szerintem nem kell különösebben felkészülni, az adja magát. Most látom, mennyire átalakul az ember, ha gyereke van, magamon és a feleségemen is. Ilyenkor lesz igazán nő egy nő, hiszen az anyaság a legnagyobb feladat az életben, ebben tud a legjobban kiteljesedni egy asszony. De nem csak ő, gondolom, minden férfit megváltoztat az apaság, akárcsak engem: átértékeltem az életemet, máshova kerültek a hangsúlyok. Ha valaki apa lesz, már nem az a fontos, milyen kocsival jár vagy milyen ruha van rajta, hanem, hogy mindent megadjon a gyerekének.

– Kimutatták, hogy a kisgyerek ízlését már egész kis korban, csecsemőként lehet befolyásolni. Ínyenc konyhafőnökként teszel majd lépéseket az ügyben?

– Már az anyaméhben sem mindegy, mi jut be a kismama szervezetébe! Amit az anya eszik, befolyásolja a kicsi ízlését, hiszen már a magzat is érzékeli az ízeket.

– Ez azt jelenti, hogy finomabbnál finomabb különlegességekkel eteted a
feleséged?

– Igen, bár egyébként is ínyenc. Etetnem sem nagyon kell, mert jól főz – nem csoda, az én tanítványom! Az biztos, hogy a fiamat minden ízzel meg fogom ismertetni, szakácsként ez szerintem természetes is. Olyan embert szeretnék faragni belőle, aki tisztában van az ízekkel, igényes az étkezésére és nem elégszik meg bármivel. Ezt már most elkezdtem alapozni, ha pedig majd cseperedik, a különböző bébiételekbe is belecsempészem a változatos ízeket.

– Visszatérve a feleségedhez: akkor is együtt lennétek, ha a megismerkedésetek idején megelégedett volna a pacallal és rántott hússal, és egyáltalán nem lett volna nyitott az újdonságokra?

– Akkor biztosan nem jöttünk volna össze, bár azt hiszem, mindenkinek lehet változtatni az ízlésén. Egyébként egyikünk sem veti meg a hagyományos ízeket, Melinda például kifejezetten szereti a pacalt!
Már most lelassított

– Konyhafőnök vagy, tévéműsort készítesz, interjúkat adsz – nem bánja a feleséged, hogy sokat dolgozol?

– Már az utóbbi fél évben sem dolgozom annyit, mint korábban, éppen a kicsi miatt. Én úgy nőttem fel, hogy sem anyám, sem apám nem volt a közelemben, mert folyton dolgoztak, s nem akarom ugyanígy nevelni a fiamat. A feleségem nyelvtanárnő, így tanítványokat a kisgyerek mellett is tud vállalni, de egyébként is inkább otthon szeret szorgoskodni.
Az ideális nő otthont teremt

– A háziasság számodra alapfeltétel?

– Számomra az ideális nő nem a törtető menedzsertípus, hanem az, aki békés, nyugodt otthont tud teremteni a családjának. Ezt megteremteni és ápolni nem kis munka, még egy olyan kis család esetében sem, mint a miénk. Sajnos a mókuskerékbe nagyon könnyű bekerülni, minél több van, annál több kell az embernek. Mindenki hajt, közben látja a másikat, hogy neki több és jobb van, ezért még többet dolgozik... Pedig ha valaki ésszerűen gondolkodik és elhatározza, hogy márpedig neki a család a legfontosabb, ennek ellen tud állni. Sőt, nem is hiányzik, hiszen az a boldogság, amit egy gyerek adhat, semmihez nem mérhető. Eddig ezt nem értettem, csak most kezdek ráérezni – pedig még meg sem született a baba!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családban marad

Újabb botrány Beckhamék háza táján. Victoria és David állítólag rokonok. Tovább olvasom