Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Kovács Tamás megvárná a bírói döntést

A Kisalföld a móri üggyel kapcsolatban megkérdezte dr. Kovács Tamás legfőbb ügyészt, aki a Fellebbviteli Főügyészség székházát tegnap adta át

Győrött.

– A móri ügy kapcsán a jogászok szerint sok a zavar a fejekben, akkor viszont e zavarokat a jogászoknak kell eloszlatni. Az új gyanúsítottak perbe vonása indokolja a perújítást Kaiser Ede esetében?
– Perújítást akkor lehet kezdeményezni, ha új tény merül fel, de a tény akkor tény, ha a bíróság megállapítja. Tehát ha valóban ezt a két gyanúsítottat mondják ki jogerősen a móri bankrablás tetteseinek, akkor erre lehet perújítást alapozni. Hangsúlyozom, ez is csak Kaiserre vonatkozik, Hajdú ellen még folyik az eljárás.
– Tévedés esetén a közvélemény egy része felelősségre vonná a bírót és a rendőrséget. Van ennek ön szerint alapja?
– A bíró felelősségre vonását mindenképpen, de talán a rendőrségét is jogi nonszensznek tartom. Ahogy Lomnici úr (Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke – a szerk.) is mondta, a bíró is ember, márpedig itt több bíró és több fórum foglalt állást a rendelkezésre álló, sajnos közvetett bizonyítékok alapján. Elképzelhető, hogy ez most megdől, s akkor tudomásul kell venni a hibát. A felelősségre vonásnak azonban csak akkor volna alapja, ha kiderülne, hogy szándékos manipulálásról vagy valami ordító tárgyi tévedésről, trehányságról van szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 02.23.

Tovább olvasom