Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Kovácsné helyett – avagy tippek a báli szezonban

A kibontott haj nagyestélyihez nem szalonképes s kisestélyihez sem igazán szerencsés: a hosszú hajat kontyba kell fésülni.

Kovácsné belép a szilveszteri mulatságra. Barátnője alaposan megnézi a mélyen kivágott estélyi ruháját és kedvesen megkérdezi: „Mondd, drágám, ez estélyi ruha vagy útközben levetkőztettek?"

Az ehhez hasonló élcek elkerülésére nincs recept, ahhoz viszont hozzásegíthetjük hölgyolvasóinkat, miképp tehetik tartósabbá a rúzst, hogyan lejthetnek magabiztosabban a tűsarkúban, no és mit diktál az illem a bálon. Három részes összeállításunk utolsó írásában apró fortélyokba avatjuk be olvasóinkat.

A RÚZS

Az ajak érzéki és kifejező. A megfelelő színválasztás az ajkak esetében is végtelenül fontos, hiszen a vékony ajkakat a sötétebb színű rúzs még vékonyabbá teszi, és akkor még feltűnőbb lesz a hiányosság. Ezek mellett a rúzs sápaszthatja arcbőrünket, és az sem szerencsés, ha ruhánk színével nem harmonizál. A rúzsozást az alapozó vagy púder felvitelével kell kezdeni. Egyrészt így könnyebben tapad a rúzs, másrészt pedig tovább tart. Ha az ajak nem egyenletes, akkor ajakceruzát használva apró mozdulatokkal felfelé és lefelé húzzunk vonalakat, oda, ahová szükséges. Jól dolgozzuk el az ajkunkon, hogy ne maradjon vonal. Akár ajakceruzával, akár rúzzsal dolgozunk, mindig középen kezdjük, és onnan haladjunk a külső sarkok felé. A tartós rúzs felvitele után várni kell kilencven másodpercet, hogy megtapadjon, és tökéletesen ki tudja fejteni hatását. A tartósságot az alapanyag színe biztosítja, amellyel minden egyes pigmentet átitattak.

A FRIZURA

A kibontott haj nagyestélyihez nem szalonképes s kisestélyihez sem igazán szerencsés: a hosszú hajat kontyba kell fésülni vagy más módon feltűzni. Az utóbbi esetében áthidalható a probléma például kalappal, ami azonban a nagyestélyinél már elfogadhatatlan. A frizurába tűzött virág, ékszercsat vagy a kis koronához hasonló diadém helyettesítheti a kalapot.

TÖKÉLETES LÉPTEK

 Szinte mindannyiunk rémálmában előfordult már, hogy egy elegáns összejövetelen pezsgővel a kezünkben egyszerűen hasra esünk. E rémálom okozója rendszerint a magas sarkú cipő. Az ünnepi estéken viszont kötelező az alkalomhoz illő lábbeli, ami rendszerint tízcentis sarokmagasságot jelent. Kibúvó, ha valaki idegenkedik a szédítő magasságtól... Az arasznyi segítség látványos változást eredményez. Lábunkat hosszabbá, mozgásunkat légiessé varázsolja. Persze mindezt nem kapjuk ingyen, meg kell dolgoznunk érte. Minden a cipőboltban dől el. Ne sajnáljuk az időt a próbára. Attól, hogy egy cipőbe beleszeretünk, még nem biztos, hogy két lépésnél tovább bírjuk benne. A cipőnek pillekönnyűnek és puhának kell lennie. Akkor jó, ha össze tudjuk hajtani. Miután kiválasztottuk a megfelelőt, jöhet a tükör előtti gyakorlás. Nemárt, ha a televíziót valamelyik divatcsatornára kapcsoljuk, és figyeljük a profikat. Az első alapszabály: összpontosítsunk az egyensúlyunkra, feszítsük meg egész testünket, vegyünk mély levegőt. Minden lépésnél nyújtsuk ki lábunkat, és határozottan induljunk meg előre. Húzzunk képzeletben vonalat magunk előtt, és azt kövessük. Semmiképp se lépjünk túl nagyokat, mert különben oda a kecses megjelenés. Ha nem feszítjük meg lábunkat lépés közben, rogyadozni fogunk, és olyan hatást keltünk, mintha épp most akarnánk összeesni. Tartásunk mindvégig egyenes legyen. Húzzuk ki magunkat, ahogy az a nagykönyvben is írva van: hasat be, mellet ki! Vállainkat pedig húzzuk le, mert különben úgy festünk, mintha elfelejtettük volna kivenni a ruhánkból a vállfát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekli a Gönczöl-bizottság jelentése?

Tovább olvasom