Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Kövér László a nemzet határokon átnyúló egyesítését üdvözölte

A házelnök úgy látja, arra kell összpontosítani, hogy a vitákat a szomszédos országokkal együtt oldják meg.
A nemzet határokon átnyúló egyesítése ügyében 60 éve nem volt olyan komoly előrehaladás, mint az elmúlt három évben - mondta az Országgyűlés elnöke kedden a Duna Közbeszéd című műsorában.

Kövér László hozzátette, hogy nemcsak szimbolikus lépéseket tettek, példaként említette a választójog kiterjesztését és a kedvezményes honosítási eljárás lehetőségét.

Kiemelte: a szomszédos országokkal "az ajtók mögött" beszélnének azokról a kérdésekről is, amelyek "egymástól elválasztanak bennünket", és "amit mi nehezményezünk".

Természetesen együtt kell működni ezekkel az országokkal, mert "egymás mellé vagyunk rendelve", és "stratégiai értelemben egymás szövetségesei vagyunk". A jelenlegi árvíz is azt mutatja, hogy a térségnek "egy a baja, egy a gondja" - tette hozzá.

A házelnök úgy látja, arra kell összpontosítani, hogy a vitákat a szomszédos országokkal együtt oldják meg.

"Előbb-utóbb mindenkinek be kell látnia itt, a Kárpát-medencében, hogy nem érdemes egymás orra alá borsot törni" - fogalmazott Kövér László.

A házelnök szerint ha a magyar politika az elmúlt években azért volt "háborús jellegű", mert a szembenálló oldalak a legalapvetőbb kérdésben, a nemzet mibenlétében nem tudtak megállapodni, akkor az, hogy a határon túliak közül mennyien élnek a választás lehetőségével, döntő lehet abban, hogy a politikai oldalak közelebb kerüljenek egymáshoz, és "a belpolitikai vitáink is normálisabbak legyenek".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz: Adonynál apad, Dunaföldvárnál tetőzik a Duna

Az ár délre tart, Budapesten és Komáromnál apad a Duna. Orbán Viktor szerint még másfél-két nehéz… Tovább olvasom