Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Kövér László: Aki jobboldali, elmegy vasárnap szavazni

A Fidesznek nincsenek hatalmi törekvései a népszavazással - mondta Rogán Antal, az V. kerület polgármestere kedden egy budapesti lakossági fórumon. Ha lenne ilyen szándéka, nem kezdeményezték volna a referendumot, hanem hagyták volna, hogy a kormány 2010-ig teljesen elveszítse népszerűségét - tette hozzá.
Az egészségügyi díjakkal kapcsolatban az ellenzéki politikus azt mondta: ezek csak az első lépések az egészségügy privatizációjához, hogy a pénz döntse el, ki, milyen szolgáltatást vehet igénybe. A népszavazással megállítható a fizetős egészségügy kialakulása. A Fidesz egy általános felelősségelvű biztosítást támogat, amely mindenki számára elérhető - szögezte le.

Rogán Antal szerint a tandíj a gazdagoknak nyitja meg a tanulás lehetőségét, nem pedig a szegényeknek. Mivel a felsőoktatási tandíj a képzés költségeinek 10 százalékát fedezi, így 90 százalékos támogatáshoz juttatja őket. A szegényeknek még ez a tandíj is sok. A belvárosi polgármester egy amerikai egyetem példáját hozta ahol, igaz a képzés teljes összegét be kell fizetni, ám a rászorultaknak ingyenes az oktatás a neves intézményben.

A Fővárosi Bíróság keddi jogerős ítéletről, ami szerint le kell bontani a XII. kerületi Turul-szobrot az ellenzéki politikus azt mondta: Magyarországon nem igazságszolgáltatás, hanem jogszolgáltatás van. Ezzel utalt a Fővárosi Közgyűlés tavaly októberi határozatára, amely elvi egyetértést ad ahhoz, hogy az alkotás a II. világháborúban elesett katonáknak állítson emléket.

Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke a lakossági fórumon hangsúlyozta: aki magát jobb oldalinak vallja az elmegy vasárnap szavazni, aki nem ezt teszi "kiléphet a társaságból". Az ellenzéki politikus szerint az, hogy az MSZP arra buzdít, hogy ne menjenek el az emberek szavazni, a demokrácia megcsúfolása. A nagyobbik kormánypárt arra kéri ugyanis az embereket, hogy a demokrácia egyik pillérét jelentő népszavazáson ne vegyenek részt - tette hozzá.

A választmányi elnök szerint Magyarországon ma "senki nincs olyan helyzetben", hogy higgyen bármelyik politikusnak. Ezért a következő választáson, amikor mindenki bemutatja a programját, érthető, ha az emberek senkinek sem hisznek majd - mondta.

Arról az eshetőségről, hogy ha nem megy el az érvényességhez szükséges valamivel több mint kétmillió szavazó Kövér László kifejtette: az azt jelenti, hogy az emberek visszamenőleg is áldásukat adták a kormány hazugságaira és tetteire, sőt kijelölik az utat, hogy erre kell menni - fogalmazott.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. magyaro 2008. március 05. 21:59
  „Sovány László kiábrándítalak, sajnos nem fogadják meg a tanácsodat, de nagy kár nem lenne, ha megfogadnák akkor se.”
 • 23. Sovány László 2008. március 05. 21:31
  „Aki meg nem, az akassza fel magát még szombaton.”
 • 22. Don Kartács 2008. március 05. 21:12
  „Jogos, 5%-ot csúsztam el, mert nettó 700 ezer Ft-nál 46,5% az arány. Bocsi, elcsúsztam 1,5 évvel :)))”
 • 21. kacsacsa 2008. március 05. 19:15
  „Kedves Don Kartács, te valamit nagyon elnéztél annál a bruttő-nettónál!”
 • 20. kacsacsa 2008. március 05. 19:09
  „Kedves ajovalasz.hu!
  Aranyos, helyes kvíz.A végén dörzsölheted a tenyered,hogy milyen jól válaszoltál a kérdésekre.
  Talán nem haragszol,én egy sokkal rövidebb kérdést tennék fel neked.
  Gondolkodtál már azon, hogy mi a különbség Anglia-Franciaország-Kanada és Magyarország között? Ugye ez volt a beköszönő kvíz, ami a felsorolt országok (állami) egészségügyét szándékozik modellként ajánlani.Helyes, és követendő, csak irreális a merőben más gazdasági környezet miatt.
  Ám,hogy ott sem minden tejfel,olvasd el az általam ajánlott link alatti információt,történetesen a Francia egészségügyről.
  http://www.orvosnet.hu/index.php?c=view&type=news&id=278
  A többi kérdést többségében hasonlóan álságosnak tartom, de mint propagandaanyag elismerem,hogy hatásos.(annak aki nem néz a sugallt dolgok mögé, nem veszi a fáradságot,hogy szembesüljön a tényekkel)”
 • 19. Don Kartács 2008. március 05. 19:08
  „Megnéztem ezt a honlapot. És máris van egy kérdés, amire csak annyit mondok : ha 50,5%-át vihetném haza a bruttó béremnek marha boldog lennék, mert az nettóban nekem cirka 500 - 700 ezer Ft-ot jelentene minimum”
 • 18. Don Kartács 2008. március 05. 18:57
  „magyaro : egyik felet sem kell félteni, mert néhol a másik oldal sokkal jobban szítja az ellentéte. Az mszp-nek a vagyon fáj, orbánnak meg a hatalom, aztán mindkét fél leszarja az embereket. Csak addig kellünk, amíg szavazunk.”
 • 17. Don Kartács 2008. március 05. 18:56
  „Kacsacsa, nem támadtalak meg, csak leírtam, hogy mit tapasztalok. Ha támadásként hatottak soráim, bocsánatot kérek Tőled. Csak egy kicsit panaszkodtam Neked...

  Ja értem, tényleg figyelmetlenül olvasom, nem hiába fáradt vagyok kicsit....

  Weblapcím : az a baj, hogy egyedül a KSH honlapján lehetne jól megnézni a választásokat, de én 1990 óta nem hiszek az intézménynek.
  Egyébként én két ok miatt haragszom a jobb oldalra:
  - abban a ciklusban módosították le úgy az Munka Törvénykönyvét, hogy alig véd valami minket dolgozókat
  - másrészt meg kedvezményes lakáshitel ( nemcsak annak jutott, akinek valóban kellett volna, hanem annak is, akit majd szétvet a pénz ), meg az OKJ átszervezés megkezdése ( emiatt Magyar Bálintot tudnám úgy, de úgy megfojtani )”
 • 16. magyaro 2008. március 05. 18:35
  „Sötétek vagytok mint a bánya mélye, nem veszitek észre, ez már régen nem a Fideszről és az MSZP-ről szól!! A saját és családotok jövője a tét. A szeretett kormányotok szítsa az ellentétet, hogy ne azzal foglalkozzatok, amivel kellene, (a lassan kiürülő zsebetekben keresi az utolsó filléreiteket) hanem egymással marakodjatok.”
 • 15. kacsacsa 2008. március 05. 18:22
  „Don Kartács!
  Már megbocsáss, én se nem kommunistáztalak,se balosoztalak,sem jobbosoztalak.Mi több, olvasva soraidat hasolóan gondolkodsz az egészről mint én.
  Kicsit figyelmetlenül olvasol! Ágnesünket a meny szerepében hozták hírbe!Ezekkel a rokoni szálakkal mindíg baj van! Hol a keresztlány, hol az após, hol az anyós ,hol a tezsvér- dehát régóta tudjuk,hogy mi egy nagy család vagyunk!(sok mostohagyerekkel)
  Azért a jelen történetet,majd akkor veszem készpénznek,ha nem csak "hallottátok, hogy..." híreken alapul.”
 • 14. Geriszan 2008. március 05. 18:21
  „www.regimagyarorszag.hu”
 • 13. http://ajovalasz.hu/ 2008. március 05. 18:16
  „Don Kartács!

  Ezek tények.
  http://ajovalasz.hu/

  Ha a tapasztalataid után alakítod ki a véleményedet, ami egyébként nagyon helyes, akkor járjál már utána, hogyan alakult a gazdasági növekedés és az államadósság 1998-2002-ig!”
 • 12. Don Kartács 2008. március 05. 18:07
  „Hmm, széfeket? Én azt hittem temetkezési vállalkozó :))) Belegondolván abba, hogy milyen tűzről pattant egy lánya van az egészségügy terén azt hittem, hogy temetkezési vállalatot üzemeltet, nem gondoltam volna a széfek gyártására :)

  Kacsacsa, kommunista nem vagyok, se fideszes, se balos, se jobbos, se közepes. Én a saját bőrömön tapasztaltak alapján próbálom a véleményemet kialakítani, ahogy láttam és tapasztaltam. Nos az már egy nagyon szerencsétlen véletlen, ha valamelyik oldal nézetével, vagy akár az mszp-sekével valamilyen módon megyezik.

  Nekem az a fő bajom, hogy a Viktor fröcsög az mszp-re, hatalmi harcot vív és az embereket húzza fel. Egyik oldalon a kormány hülyesége ami felhúz, másik oldalon meg a fröcsögés, és a sok ember meg egymásnak esik és a parlament röhög rajtunk. És azt utálom a legjobban, mikor elvakult az egyik oldal, így valakinek a másik oldalról, mégha független is vissza kell ütnie, hogy legalább valami egyensúly legyen már.

  Én annyit mondok, a népszavazási milliárdokat másra, értelmesebbre is el lehetett volna költeni. Nekem ebből az egészből kezd elegem lenni. Tök mindegy melyik oldalt választom, egyik sem lesz jobb. Az egyik rajtam veri le az államhiányt, a másik meg hiteget és nem látom a fától az erdőt, hogy van-e egyáltalán. Egyik sem jó, és komolyan mondom jobb lenne, ha a nép nem egymásnak esne, hanem az összes képviselőt, párttól függetlenül visszahívná”
 • 11. http://ajovalasz.hu/ 2008. március 05. 18:03
  „http://ajovalasz.hu/”
 • 10. belekotty 2008. március 05. 16:01
  „Don Kartács! Igazad van. Itt nincs semmi alternatíva.
  Az ember nem tudja mit gondoljon. Azért van parlementünk és képviselöink, hogy gondolkozzanak és együtt dolgozzanak.

  Ne az utca embere döntse el, hogy mit tud az állam kifizetni, mennyi a bevétele, kiadása,milyen a költségvetés. Nem kevés pénzt kapnak mindezért a tisztelt képviselök.
  Sokan nem értünk hozzá, csak belebeszélünk.
  Többen csak a saját zsebükig látnak, ezért nem tudnak egységben gondolkodni.”
 • 9. kacsacsa 2008. március 05. 15:38
  „Ha gonosz lennék,akkor azt írnám, hogy csak az ostobák hiszik azt, hogy ez a népszavazás az elmult hat évről szól.Az én olvasatomban eza népszavazás már semmiről sem szól.Ezt a népszavazást személyesen O.V. találta ki és jelentette be annó,azon a bizonyos másfél évvel ezelőtti naggyűlésen.Ez a népszavazás tovább fogja rombolni az amúgy is romokban heverő közállapotokat,még távolabb visz a párbeszédtől,a közmegegyezéstől,és az sem biztos,hogy közelebb hozza Orbánnak az oly áhított miniszterelnöki széket.
  Mi elmegyünk, vagy távol maradunk,de egyet biztosan tudok,a milliárdos költséget mi fizetjük, mint ahogy mi fizetjük az őszre tervezett népszavazás költségét is.Hogy minek a reményében?
  Az ostobák biztosan tudják.Egyet viszont én tudok biztosan, azt,hogy lopni ezután is fognak .A széfek darabszámáról meg, melyet Ágnes asszony apósa eladott a kórházaknak, arról majd beszámol a HIR TV,meg az MNO.
  Ha nem így lesz,akkor ostobák valótlanságot terjesztett,amin azért kevésbé lepődnék meg ,mintha igaz lenne, mert a széfügy legalább két hónapos,a kacsa meg csak most kelt volna ki? Na nem, ennyire az ellenzék sem hülye-vagy csak időzít?”
 • 8. Ostobák! 2008. március 05. 14:13
  „Miért?
  Nem vagy az?
  Egyébként, ha az vagy ,az sem baj.
  A kormánynak sem az a baja, hogy kommunista, hanem az, hogy bődületesen rossz döntéseket hoz, és amit lehet ellopnak.
  (Hallottad, hogy Horváth Ágnes apósa vállalkozó? Sosem találnád ki mivel foglalkozik. Széfeket gyárt...)”
 • 7. Don Kartács 2008. március 05. 14:02
  „Ha meg önállóan döntesz a saját sorsodról, ami nem egyezik meg bizonyos rétegek nézeteivel, akkor kommunista vagy .... tapasztalat”
 • 6. Ostobák! 2008. március 05. 13:58
  „Itt nem kell egyetérteni senkivel, döntse el mindenki, hogyan alakult az élete az elmúlt hat évben!
  Nem a FIDESZ-nek tesz szívességet aki igennel szavaz.
  Ez a vita nagyon tisztán bizonyítja, hogy a demokrácia bizony nem a legjobb államforma, az emberek nagy része ugyanis túl ostoba hozzá, hogy a saját sorsáról döntsön.”
 • 5. Don Kartács 2008. március 05. 12:58
  „De Feri, magamra, mert két rossz közül tudok választani és eszem ágában sincs egyetérteni egy megalomániással, de ugyanakkor sok esetben az mszp-vel sem értek egyet. Most azért, mert egyszerűen nem vagyok hajlandó csontig nyalni ovnak és szimpatizánsainak már kommunista vagyok sok más pártatlan emberrel együtt?

  Engem idegesít és gyűlöletre lobbant, hogy éveken keresztül szó szerint ezt a csöpögő hatalomvágyat látom a képernyőről vissza tőle, és ez az, ami miatt egyre jobban gyűlölöm őt és a pártját. Sajnos azonban mindig azt szoktam mondani, hogy az ember nehezen tud pártatlan maradni, előbb vagy utóbb döntenie kell, de, hogy ki mellett döntök, arra már senki ne próbáljon meg hatást gyakorolni”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset az M5-ös autópálya félegyházi lehajtóján

Meghalt a sofőrje annak az autónak, amely kamionnal ütközött, majd árokba csapódott kedden koraeste… Tovább olvasom