Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Kövér szerint ezek XXI. század legnagyobb értékei

A házelnök szerint a szorgalom, az összefogás és az önmagunkba vetett hit "a XXI. század legnagyobb értékei.
Kövér László szerint a szorgalom, az összefogás és az önmagunkba vetett hit "a XXI. század legnagyobb értékei", ezek azok a kincsek, amelyeket gondosan kell őrizni, mert a jövőben is szükségünk lesz rájuk.

Az Országgyűlés elnöke pénteken Zalakaroson a városi címet 15 éve elnyerő település ünnepségén azt mondta: ez a virágzó város azt üzeni, hogy az itt élők jól tudják, "nem pusztán a múlt teremtményei, hanem a jövő teremtői is vagyunk". A velünk megtörténő eseményeket "nemcsak a múlt tolja maga előtt, hanem vágyainkon keresztül a jövő is húzza maga felé".

A házelnök kijelentette: a város történetén végigtekintve, ha egyetlen szóval kellene jellemezni az itt végbe ment bámulatos fejlődést, a lehetőség talán a legalkalmasabb kifejezés. Mert a termálvíz ötven évvel ezelőtti megtalálásával megragadták a lehetőséget.

Az egykor 780 lakosú falut hatalmas beruházással a magyar egészségturizmus egyik kiemelt városává, Magyarország 17 nemzetközi rangú fürdőhelyének és tíz legsűrűbben látogatott városának egyikévé tették. "Zalakaros lehetőség, esély, remény a gyógyulásra, pihenésre, feltöltődésre" annak a több mint 20 millió vendégnek, aki a fürdőt fennállása óta meglátogatta. És lehetőség, esély a helyben élőknek, hogy az itt megtermelt jövedelmekből boldoguljanak, többre vigyék, jobban éljenek - fejtegette Kövér László.

A legvirágosabb magyar település díjára és nemzetközi elismerésére hivatkozva hozzátette: mindez arra vall, hogy szorgalmas, dolgos, kitartó emberek lakják, nem "letaposott, hervadozó", reményvesztett, hanem "felemelt fejű, erőtől duzzadó és sikeres emberek élnek itt".

Azt mondta: a 20. század történelmét a zsúfolt, füstös és embertelen nagyvárosokban írták, de "sápadt, beteges és zaklatott lett", és a nagyvárosokból indultak útjukra a világmegváltó eszmék, amelyek "végül mind a történelem szemétdombján kötöttek ki". Mi, magyarok talán kicsit bölcsebbek lettünk, tudjuk, hogy az ember nem élhet a természetből kiszakítva, "egyre többen ismerik fel, hogy ma már megvan rá a lehetőség, hogy a XXI. század történelmét az olyan barátságos és emberi léptékű településeken írják, mint Zalakaros is".

Az összetartó, dolgos és kitartó emberek "teremtő ereje mindig túllépi a kerítések kapuit, az utcák és városok határait, és jó példájukkal, a családi közösség kisugárzásával másoknak is, más családoknak is, más városoknak is erőt adnak".

Kövér László kijelentette: a magyar történelem során mindig a szorgalmas és dolgozni akaró emberek vitték előre az országot, azok, akik "tisztességgel elvégezték a napi teendőjüket, akik becsülettel részt vállaltak a közösség életében, és helyt álltak a család nem mindig könnyű terheinek cipelésében". Azok, akik arra törekedtek, hogy "felülmúlják sorsukat, és gyarapítsák azokat a szellemi, lelki és anyagi javakat, amelyeket örököltek".

Novák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester ünnepi beszédében felidézte, hogy 50 éve fúrták azt a kutat, amely a rá alapozott fürdővel az addigi kistelepülés sorsát kedvezően alakította. Zalakaros 1984-ben lett nagyközség, majd 1997-ben következett a nagyívű fejlődést elismerő városi cím.

Az elmúlt másfél évtized eseményei között említette, hogy az időszak elején több száz millió forintot fordítottak a fürdő fejlesztésére. Tíz évvel ezelőtt elnyerték a Magyarország legvirágosabb városa címet, egy évvel később pedig az európai versenyben ezüstérmes lett a település.

Később kistérségi központ lett, mentőállomás létesült, orvosi ügyelet kezdte meg a működését, bölcsődét létesítettek, és mintegy 300 millió forintért felújították az iskolát. Már öt éve tűzőrség is működik a városban a tűzoltó őrs kialakításával, tavaly pedig fedett rendezvényteret alakítottak ki.

A polgármester hangsúlyozta: a település gazdasági alapját a fürdő jelenti, amely 20 éve került az önkormányzat többségi tulajdonába, és folyamatos fejlesztésekkel óvják és gyarapítják ezt a kincset. 1999-ben itt nyílt meg Magyarország első fedett élményfürdője, később hullámmedencét alakítottak ki, gyógyászati fejlesztéseket indítottak, az elmúlt évek legnagyobb beruházásaként, három milliárd forintért pedig új fogadóépület és szolgáltató részleg épült - sorolta Novák Ferenc.

Olvasóink írták

 • 5. DMagóg 2012. július 28. 08:49
  „"tisztességgel elvégezték a napi teendőjüket, akik becsülettel részt vállaltak a közösség életében, és helyt álltak a család nem mindig könnyű terheinek cipelésében".

  Bele is pusztultak szegények, ám a túlvilágon a mennyben megnyugvásra leltek! Értjük!”
 • 4. tzs_szeged 2012. július 28. 08:16
  „"Kövér László szerint a szorgalom, az összefogás és az önmagunkba vetett hit "a XXI. század legnagyobb értékei""

  Azt hitem, a tudás, a szakmai hozzáértés legalább ilyen fontos, de látom, hogy Kövér magából és a pártjából indul ki.”
 • 3. Együgyű 2012. július 28. 08:01
  „,,Kövér szerint ezek XXI. század legnagyobb értékei
  A házelnök szerint a szorgalom, az összefogás és az önmagunkba vetett hit "a XXI. század legnagyobb értékei."
  Lefordítva. A házelnök szerint a szorgalom a széthúzás és önzésbe vetett hit a XXI. század legnagyobb értékei a Fidesz- KDNP atyai, vallásos pártszövetségének. Amíg a rétegek között az egymás iránti lenézés, gyűlölet, földbe döngölés megmarad mi a politika színpadáról nem fogunk eltűnni és vígan éldegélünk. Sajna egy hibát azonban elkövettünk, mert naivak voltunk a nép egészét nézve. Sajna mert közvetlenül az értelmiségnek is neki mentünk. Feltételeztük, hogy Ők sem fognak össze, ha bajban vannak. Pardon tévedtünk. A politizálásunk következő két évében ezt nem tesszük, sőt a látszat kedvéért engedményeket teszünk irányukban. Most már csak a 21. századi rabszolgákat és a valós munkaképteleneket, munkanélkülieket és kiszolgáltatottakat zsákmányoljuk ki. Az egészséges rabszolgákat stb., gondosan kell őrizni, mert a jövőben is szükségünk lesz rájuk a mi jólétünk biztosítása gyarapodása érdekében. Ígérjük, az acsarkodást mindenáron fenntartjuk a 21. századi demokratikus Új Magyarországon. Tudjuk jól, hogy kizsákmányolni, megvezetni a ketteseket lehet a Nemzeti áldozatvállalás jegyében. Az értelmiség kicsit nehezebb dió.

  "nem pusztán a múlt teremtményei, hanem a jövő teremtői is vagyunk"
  Tehát egyelőek az Istennel?

  "nemcsak a múlt tolja maga előtt, hanem vágyainkon keresztül a jövő is húzza maga felé".
  A múlt félremagyarázásával toljuk előre a saját szekerünket, és a saját vágyainkon keresztül az Isten adta nép húzza rendületlenül szekerünket.

  "letaposott, hervadozó", reményvesztett, hanem "felemelt fejű, erőtől duzzadó és sikeres emberek élnek itt".
  Nem letaposott, hervadozó, reményvesztett, hanem felemelt balga, birka, erőtől duzzadó és általunk sikertelenségre ítélt emberek élnek itt".

  "sápadt, beteges és zaklatott lett", és a nagyvárosokból indultak útjukra a világmegváltó eszmék, amelyek "végül mind a történelem szemétdombján kötöttek ki".
  Az általunk vezetett rabszolgák sápadtak, betegesek és zaklatottak lettek.

  ,,A rendszerváltás után mi világmegváltó eszmék, amelyek "végül mind a történelem szemétdombján kötöttek ki".
  Mi, akik a parlamentben üldögélünk általában igen gomb nyomogatásával múlatjuk az ottani időnket, de néha az ellenzék javaslataira rendületlenül a nem gombot leányos zavarunkban megnyomjuk. A rendszerváltás óta a világmegváltó eszméket hajszolunk, de lehetséges, hogy mi is a történelem szemétdombján kötünk ki?

  "teremtő ereje mindig túllépi a kerítések kapuit, az utcák és városok határait, és jó példájukkal, a családi közösség kisugárzásával másoknak is, más családoknak is, más városoknak is erőt adnak"
  A teremtőben bízhatunk csak, hogy teremtő ereje túllépi a kerítések kapuit, az utcák és városok határait, és jó példájukkal, a családi közösség kisugárzásával másoknak is, más családoknak is, más városoknak is erőt adnak evvel is nekünk.

  "tisztességgel elvégezték a napi teendőjüket, akik becsülettel részt vállaltak a közösség életében, és helyt álltak a család nem mindig könnyű terheinek cipelésében".
  Tisztességgel borjú módjára elvégezték a napi teendőjüket, akik becsülettel részt vállaltak a közösség életében, és helyt álltak a család nem mindig könnyű terheinek cipelésében.
  Más véleménye mindenkinek lehet a nem létező demokrácia jegyében.
  OFF.”
 • 2. deszkás 2012. július 27. 23:42
  „És Nógrádi úr itt miben érdekelt? Valaha szem és fültanúja voltam.”
 • 1. zehn 2012. július 27. 21:43
  „Kedves Kövér László! Ön csak ne hivatkozzon a szorgalmas, dolgozni akaró emberekre! Ők jelenleg, az Ön pártjának elmebeteg vezetőinek ámokfutását szenvedik! Mi több, Ön semmit se nyilatkozzon,mert minden meggondolatlan, ostoba, gyűlölettel átitatott,valamint a történelmet félremagyarázó megnyilatkozása árt a hazámnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ pénteki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a július 27-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom