Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Közel kéttucat ikerpár randevúja Kunhegyesen

Az újszülöttől a nyugdíjasig közel félszáz iker vett részt azon a találkozón, amelynek a hét végén hetedik alkalommal adott otthont az Ilosvai Varga István Városi Művelődési Központ Kunhegyesen.
Egy nap az ismerkedés, a tapasztalatcsere, az önfeledt kikapcsolódás és a tehetség megcsillogtatásának jegyében: nagyjából így foglalható össze a Kunhegyesen hagyománynak számító Ikrek hava, ikrek napja című seregszemle - fogalmazott a helyszínen a program főszervezője.

Szentpéteriné Lévai Mária szerint az utóbbi időben kétévenként megrendezett randevún egyetlen látogatónak sem kell alkoholt fogyasztania ahhoz, hogy duplán, netán triplán lásson. Elvégre itt minden az ikrek körül forog, legyen szó akár életmód tanácsadásról, tudományos előadásokról, vagy éppen szabad téri sport- és szabadidős programokról.

Igaz, nem csupán az egy petéjűek szívesen látott vendégei a seregszemlének, de azért rendszerint azok az ikerpárok vannak többségben, akik úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás - mesélte a házigazda, akitől azt is megtudtuk: ezúttal az ország minden tájáról 22 ikerpár látogatott el Kunhegyesre.

Néhányuk saját elhatározásból, ám a többségük - lévén ők gyerekek - afféle családi program gyanánt, szülői kísérettel érkezett. "A legifjabb páros tagjai mindössze négy hetesek, míg a legidősebbek, a Békéscsabán élő Szelekovszky László és kunhegyesi testvére, István 68 esztendősek" - újságolta nem titkolt büszkeséggel Szentpéteriné Lévai Mária.

Ők persze még, illetve már inkább csak szemlélői, mint aktív közreműködői voltak a hangulatos forgatagnak.

Az óvodás és iskolás korosztályból ellenben szép számmal akadtak, akik a nagykunsági kisváros művelődési intézményének színpadán is otthonosan mozogtak. Ők a nap folyamán divatbemutatóval, illetve zenés-táncos fellépésekkel kápráztatták el a nagyérdeműt.

A produkciók egyik legemlékezetesebbikét a 17 esztendős Balázs-ikrek adták elő. Ahogy korábban több hazai tehetségkutató műsor zsűrije, úgy az ikertalálkozó közönsége előtt is hangos sikert aratott a Szól a rádió című néptánc koreográfiájuk. Hasonlóképpen ahhoz a több hatalmas bográcsban főtt és ebédidőben az utolsó morzsáig jóízűen elfogyasztott slambuchoz, amely a több tízkilónyi lebbencs elkészítésétől a tájjellegű finomság szétosztásáig néhány helybeli anyuka és nagymama keze munkáját dicsérte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz - A MÁV biztosítja a vasúti közlekedést

Kövekkel megrakott nehéz tehervagonokkal terhelik meg a folyókon átívelő vasúti hidakat az áradat… Tovább olvasom