Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Közeleg az eva bejelentkezési határidő

December 1-je és 20-a között jelentkezhetnek be 2009-re az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) újonnan választók. Azoknak, akik 2008-ban az eva hatálya alá tartoztak, és jövőre is úgy akarnak adózni, nem kell újra bejelentkezniük.
Az APEH tájékoztatása szerint új adózóként evá-ra bejelentkezhetnek az egyéni vállalkozók, a korlátolt felelősségű társaságok, a szövetkezetek, a lakásszövetkezetek, a végrehajtói irodák, az ügyvédi irodák, a közjegyzői irodák, a szabadalmi ügyvivői irodák, az erdőbirtokossági társulatok, a betéti társaságok és a közkereseti társaságok. A bejelentkezni a székhely szerint illetékes APEH regionális igazgatóságon lehet. Ehhez a 08T103, illetve a 08T203 számú adatbejelentő lap szükséges. Az új bejelentkezés 2008. december 20-ig írásban visszavonható. Az egyszerűsített vállalkozói adó alóli kijelentkezést ugyancsak eddig lehet megtenni.

Az egyéni vállalkozók szintén december 20-ig a 09JNY számú nyomtatványon nyilatkozhatnak arról is, hogy a társadalombiztosítási járulékot, a nyugdíjjárulékot (tagdíjat), valamint a természetbeni és pénzbeli egészségbiztosítási járulékokat havonta a minimálbér kétszeresét meghaladó járulékalap után fizetik meg - olvasható az adóhatóság közleményében.

A bejeletkezéshez, illetve kijelentkezéshez szükséges adatlapok letölthetőek az www.apeh.hu honlapról, vagy beszerezhetők a nyomtatványboltokban és az APEH-kirendeltségeken.

Az eva-törvény hatálya alá való bejelentkezéssel kapcsolatos részletes információk megtekinthetők a http://www.apeh.hu/Adózási információk/Egyszerűsített vállalkozói adó oldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szevasz Lüszi: Krisztián a legjobb háromban

Lakatos Krisztián a legjobb három közé jutott a Megasztár 4. döntőjében. A szegedi fiú továbbra is… Tovább olvasom