Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Közmunka híján megúszható a szabálysértési bírság

A szabálysértő megússza büntetés nélkül, ha a települések nem tudnak közmunkát biztosítani neki. Ha valaki ugyanis nem tud, vagy nem akar fizetni, a bírságot napi ötezer forintjával le lehet dolgozni.
Ha nincs közérdekű munka, akkor nem lehet börtönbüntetésre átváltani a bírságot. A tamási rendőrkapitány ezért a térség 28 polgármesterétől azt kéri: biztosítsanak közérdekű munkát a szabálysértőknek. Ebben a térségben ugyanis tavaly 1073 eljárás indult. Ezek csaknem 90 százaléka közlekedési szabálysértés volt. A kiszabott 18 millió forintos bírságból mindössze 10,5 milliót fizettek be

Olvasóink írták

 • 3. homer 2008. február 10. 14:51
  „A nyuddíjasaink felem meg az 50-es éveiben jár csak?
  Csak nem "rokkantak" bele a kemény munkába?
  Csaló tolvaj banda ez mind...”
 • 2. s.grandpierre Cecília 2008. február 09. 18:24
  „Mi az, hogy nincs közmunka. Csak szét kell nézni az utcákon! Vagy csukott szemmel járnak? Szegeden csak a Tisza-parton nem győznének dolgozni az emberek! És a többi helyen? Még segélyt sem adnák anélkül, hogy ki-ki maga tehetsége, ereje szerint dolgozzon meg érte. Ha mást nem olvasson ki egy könyvet, tanuljon valamit, amiről beszámol. Egyszóval művelje magát, akkor kap segélyt! Ez a jövő! Aki megszokja, hogy a semmiért kap segélyeket, az soha sem fog dolgozni! Széchenyí tanítását kellene követni. Műveltebb emberfőkkel lehet előre haladni. Egyszóval; közmunka, tanulás, bármilyen hasznos ellenőrizhető cselekvés. Ezért járnának csak "engedelmek".”
 • 1. Feri 2008. február 09. 11:48
  „Nem hiszem, hogy van olyan település ahol nem tudnak közmunkát adni. Ez csak akarat kérdése. Szedjenek szemetet, csinosítsák a parkokat, fessék le a kerítéseket (pl játszóterek), stb..
  Ha nem adnak munkát (büntetést), akkor mi tartsa vissza az erre hajlamos embereket? A napi ötezer forint pedig elgondolkodtató!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták Szálasi Ferenc sírját?

Valószínűleg álnéven, de Szálasi Ferenc is a Rákoskeresztúri temető 298-as parcellájában nyugszik,… Tovább olvasom