Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Közös virrasztás Kaszás Attila emlékére

Közös virrasztást szerveznek a Nemzeti Színházban Kaszás Attila emlékére. A rendezvényen közönség és színészek együtt virrasztanak majd a pénteken elhunyt színművészre emlékezve.
Kaszás Attila emlékezetes szerepeit megörökítő filmrészleteket is lejátszanak majd azon a közös virrasztáson, amelyet a Nemzeti Színházban fognak megtartani emlékére - jelentette be szombaton Jordán Tamás, a színház főigazgatója. Tájékoztatása szerint már elkezdték a megemlékezés megszervezését, amelyen a pénteken elhunyt pályatársukra emlékező színészekkel a közönség is együtt virraszthat majd.

"Mindent megteszünk azért, hogy méltóképpen történjen ez a dolog, de most még nem tudok részleteket mondani" - fűzte hozzá Jordán. Horváth Orsolya, a Nemzeti Színház PR-vezetője azt is elmondta, hogy az intézmény előcsarnokában már kialakítottak egy emlékhelyet, hogy a közönség a szombati naptól leróhassa kegyeletét a színész emléke előtt.

Jordán Tamás elmondása szerint egyébként még folynak a tanácskozások a családdal arról, hogy hol legyen a temetés, ugyanis Kaszás Attila Szlovákiában született. "Attila a Vígszínházban játszott a legtöbbet. Azt gondolom, hogy a Vígszínház és a Nemzeti Színház közös halottja lesz" - tette hozzá a főigazgató.

"Az én igazgatásom alatt az első bemutató a Holdbéli csónakos volt, melynek főszerepét Kaszás Attila játszotta, az előadás százszor ment a Nemzeti Színházban" - jegyezte meg Jordán. A színházigazgató kérdésre válaszolva elmondta, hogy bár kegyetlennek és ridegnek tűnik, de beugró színészekkel játsszák tovább a Nemzeti Színházban azt az öt darabot, amelyben Kaszás Attila szerepelt.

Kaszás Attila színművész hétfőn a Nemzeti Színházban, előadás előtt lett rosszul, a kórházban agyvérzést állapítottak meg és pénteken este elhunyt, 47 évet élt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ A fehér könyv célja

a hiteles tájékoztatás”

A fehér könyv célja, hogy pontos, részletes és hiteles tájékoztatást nyújtsunk – mondta tegnapi… Tovább olvasom