Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Közösen Tómalom fejlődéséért

Néhány tómalmi fiatal megelégelve a korábbi egy helyben járást, elhatározta, hogy civil szervezetet alapítanak a településrész fejlesztéséért. Nem mástól várnak segítséget, hanem tenni akarnak az ügyért.
– Az elmúlt hosszú években nem sok fejlődés, illetve előrelépés történt Tómalmon – kezdte Buzonics Attila. – Az itt élők bíztak abban, hogy az általuk kifizetett adók egy részét visszafordítják majd. Ám ebből kevés valósult meg. Mi nem panaszkodni szeretnénk, sokkal inkább tenni valamit a településrész fejlődésért. A közelmúltban megalakult a Szép Tómalomért Egyesület. A helybéliekkel összefogva öt-tíz éven belül kellemes és még élhetőbb Tómalmot alakíthatunk ki. Az összefogásra törekszünk, hiszen az ittenieknek is tenniük kell valamit a jobbításért, és nem csupán várni, hogy mások megoldják helyettük a problémákat.
Tómalmon jelenleg hétszázan, nyaranta pedig ezren is laknak. Az újonnan megnyitott utcák még nincsenek leaszfaltozva. A közmqvek és közvilágítás nagyrészt már kiépült. – A szennyvízcsatorna-fejlesztésből több tízmillió forint maradt meg, ezt az összeget az utak építésére lehet fordítani – vette át a szót Babos Attila. – Esetünkben néhány millió forintból látványos fejlesztést lehet elérni. Ám a pénz nem minden. A játszóteret közösségi munkából építhetjük meg. Alig ismerik egymást az itt élők, nem is tudjuk, ki mivel foglalkozik. A közösségi házban már lehetne ismerkedni, programokat szervezni. Tómalmon jelenleg nincsen bolt, gyógyszertár, orvosi rendelő, miért ne lehetne a szolgáltatóházban ilyen kis üzleteket kialakítani? Az, hogy Jánostelep és Sopronkőhida mellett Tómalom is a részönkormányzat tagja lett, nagy előrelépést jelent. Lehetőségeink kibővültek ezáltal, egyebek mellett nagyobb eséllyel pályázhatunk. Mi már azzal is elégedettek lennénk, ha a városvezetés gondolna ránk például a díszfák telepítésénél. Teljesen másként néz ki egy utca, ha van ott valamilyen növény. Az elültetésben és a gondozásban már tudunk segíteni.
– A civil szervezet arra is lehetőséget ad, hogy a felmerülő problémákat, ötleteket nagyobb hangsúllyal képviselje – folytatta Buzonics Attila.

– Éppen ezért folyamatosan várjuk az itt élők észrevételeit, javaslatait. Ezáltal a többség véleményét képviseljük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom