Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Kránitz: Lemarad Sopron a fejlQdésben

– Sopron kimarad a pólusprogramból, az építkezés négy éve után most stagnáló, tehetetlenkedQ négy év következik – mondta el Kránitz László tegnap tartott sajtótájékoztatóján.
Reformokat és a progresszió útját vállalja fel az MSZP – ez derült ki a hétvégi tisztújító kongresszuson – fogalmazott Kránitz László, soproni parlamenti képviselQ tegnapi sajtótájékoztatóján. – Ma országosan és Sopronban is két egymással szemben álló erQ van jelen a társadalomban. A Fidesz nemzeti radikalizmusa, hiszterizáló politikája miatt törésvonal húzódik a helyi közösségben is. FelvetQdik a kérdés: egy tudatosan megosztott Sopron képes-e valamilyen irányban tovább fejlQdni?
Kránitz hozzátette, Sopronra egy progresszíven építkezQ, intenzív fejlQdést felmutató négy év után stagnáló, semmilyen lehetQséget nem kínáló, tehetetlenkedQ idQszak köszöntött. – Sopron vezetése nem egyeztet GyQrével, és kimarad a pólusprogramból – folytatta a képviselQ. – Nem vagyunk jelen a regionális politikában, Sopron nem tervezi a jövQt, nem vesz részt a fejlesztési programokban. Ennek pedig az a következménye, hogy Sopron nem képes forrásokat szerezni fejlesztésekhez, nem lesznek útfelújítások, új beruházások és lemaradunk. Az összefogás, az együttmqködés példáját bizonyítottuk Firtl Mátyással a kórház ügyében. Erre az együttmqködésre van szükség, ez biztosíthatná a progresszív politikát.
A képviselQ azt is elmondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél sikerrel közbenjárt annak érdekében, hogy az év végén Sopronban tartsa következQ együttes ülését a magyar és az osztrák kormány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan érinti a gépjárműadó változása?

Tovább olvasom