Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

KSH: Visszatér a kaláka a lakásépítésben?

Az év első három hónapjában 5 százalékkal több lakást vettek használatba, mint 2007 azonos időszakában, az új lakásépítési engedélyekből viszont 14 százalékkal volt kevesebb.
Jelentős növekedés a saját beruházású építkezésekben mutatkozott, és megsokszorozódik a mezőgazdasági és kereskedelmi épületek tervezett építése - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből.

Az első negyedévben 575 lakást fejeztek be. A lakásépítések száma elsősorban az 50 ezernél kisebb lélekszámú településeken nőtt, a nagyvárosokban és Budapesten csökkent. Családi házakból 20 százalékkal több épült, mint az előző év azonos időszakában, és 15 százalékkal több házat építettek magánszemélyek saját használatra. Az értékesítési célra épített, illetve vállalkozói új lakások száma viszont 7-8 százalékkal visszaesett. Az új lakások átlagos mérete 84-ről 91 négyzetméterre növekedett.

Üdülőkből 10 százalékkal többre kértek engedélyt most, mint tavaly tavasszal. A nem lakóépületek terén 63 százalékkal nőtt a tervezett beépítendő terület. Mezőgazdasági célra több, mint négyszeres, kereskedelmi épületek esetében közel háromszor nagyobb területet kívánnak felhúzni, mint 2007 első negyedében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új miniszterek többsége már hétfőn esküt tehet

Nem támogatták az ellenzéki pártok a házszabálytól való eltérésről szóló javaslatot a minisztériumok… Tovább olvasom