Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Kukáznak a rókák Somogyban

Az utóbbi években megháromszorozódott a rókák száma Somogyban, részben a veszettség elleni vakcinázásnak köszönhetően. Annyira elszaporodtak, hogy néhány példány kiszorul az erdőkből, és lakott területre is beköltöznek, élelmet keresni.
Egyre gyakrabban tűnnek fel tyúkólak, elhanyagolt udvarok, kukák környékén. Az Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás igazgatója a Somogyi Hírlapnak elmondta: az önkormányzat feladata, hogy a rókákat befogassa vagy kilövesse.

Jogszabály írja elő, hogy lakott területen tilos vadászat céljából fegyvert használni, de olyan különleges esetekben, mint a rókák elszaporodása, a rendőrség kiadhatja ehhez az engedélyt. Ennek azonban rendkívüli szigorú feltételei vannak.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. március 19. 07:46
    „Győrben a kutyákkal hadakoznak a nyugdíjasok és a hajléktalan munkanélküliek! Természetesen azok győznek akiknek jobbak a fogaik! A kukák tartalmát tekiknve egyre kevesebb benne az érték! Noha e kormányzat jól tudja, hogy ettők még nem halnak éhen és így még kell a nyugdijukat, ha meglopva is, de folyósítani! Itt ugyan rókák még nincsenek, de a patkányok néha megjelennek! (A-8)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb DNS-mintát vizsgálnak a Fenyő-ügyben

A magyar hatóságok ismét vizsgálják a DNS-mintáit annak az albán származású szerb férfinak, akit… Tovább olvasom