Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Küszöbön az újabb gázáremelés?

Az orosz Gazprom által biztosított földgáz behozatali ára már ma is 300 dollár felett van ezer köbméterenként, januártól húsz százalékkal lesz magasabb a tarifa, ezt pedig már most jól becsülhetően további komoly emelkedés követi.
Ez 5-10 százalékos drágulást jelenthet januártól. Horváth J. Ferenc, a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke október elején nem tartotta valószínűnek a januári gázáremelést, a lapnak nyilatkozva akkor azt mondta: csak komoly világpiaci áremelkedés esetén nőhet a tarifa.

A kérdésaz, hogy a behozatali ár várható erőteljes növekedése jelentős világpiaci emelkedésnek számít-e, és rákényszeríti-e a kormányt az áremelésre. A kormány elvben megtehetné, hogy politikai okokból "a határon megállítja az árakat". Ilyen háttér-megállapodásra viszont a lap szerint állítólag nincs esély.

Olvasóink írták

  • 1. anica 2007. november 10. 20:54
    „hátezmár,,,mindenne,,,ateteje,,,,már..igysem..fűtűnk..anyira,,,,,nagyon....drága,,,a,,fűtés...akor...milesz..ezután...meg,,,,,,,,,,,,fagyunk,,,és,,,,éhen,,,,halunk,,,milesz,,,még,,,ezután ...medig,,,,,birja,,,,még,,,anép,,,,,,,”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálat indul a rendőrség és a kisebbségek kapcsolatáról

Jövőre átfogó vizsgálat indul a rendőrség és a kisebbségi közösségek kapcsolatáról –… Tovább olvasom