Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Lagzi Lajcsi 30 napra előzetesbe került - fotók

˝Egy telefonos viccnek lettem az áldozta, lehallgatták˝ - így védekezett Lagzi Lajcsi. Neje és egy harmadik ember is előzetesben.

Előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a Budaörsi Járásbíróság azt a három embert, aki az alapos gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai appartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegette az ellenőröket - tájékoztatott a döntésről Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. Az MTI úgy tudja, hogy az ismert zenészről, Galambos Lajosról (művésznevén Lagzi Lajcsiról), a feleségéről, valamint a zenészhez köthető appartmanparkot üzemeltető cég vezetőjéről van szó.  

Gyugyi Csilla közölte: a Komárom-Esztergom megyében történt eset vizsgálata elfogultság bejelentése miatt került a Budaörsi Járási Ügyészséghez, amely lopással és vesztegetéssel vádolja az érintetteket.  

Az ügyészségi szóvivő elmondta, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint az egyik gyanúsított egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban olyan illegális bekötéseket építtetett ki, amelyek lehetővé tették, hogy társaival éveken keresztül méretlenül használják az áram-, víz- és gázszolgáltatást, miközben a szabályosan felszerelt mérők óraállása alapján csak minimális összegű díjakat fizettek. 

A mocsai házban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban pedig több mint öt év alatt 3,5 millió és 30 millió forint közötti összegű kárt okoztak a szolgáltatóknak. 

Tavaly októberben az áramszolgáltató ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban, és mivel a bűnügy két mostani gyanúsítottja attól tartott, hogy észreveszik és jelentik az illegális bekötést, több százezer forint készpénzt adott nekik. A megvesztegetett szakemberek ennek fejében a gyanúsítottak által kértnek megfelelően vették fel az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvet, és ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzésekor is. 

A járásbíróság - mivel okkal lehetett tartani attól, hogy a gyanúsítottak elrejtőznének, így kivonva magukat a büntetőeljárás alól és fennáll a tanúk befolyásolásának, valamint a bűnismétlésnek a veszélye is - harminc napra elrendelte az érintettek előzetes letartóztatását. A határozat ellen a gyanúsítottak fellebbeztek.
 

Előzmények:
17:09 -
A bíróság mai döntése értelmében, Lagzi Lajcsi, neje és az ismeretlen férfi is előzetesbe kerül 30 napra, mert fennáll a bűnismetlés veszélye és a tanúk befolyásolásának lehetősége. "Egy telefonos viccnek lettem az áldozta, lehallgatták" - így védekezett Lagzi Lajcsi.

14.13 - Még nem született ítélet. A borsonline.hu azt írja, miután kijöttek a tárgyalóteremből a gyanúsítottak, az érdeklődő újságíróknak Lajcsi csak annyit mondott ingerülten: ˝mindenen spórolok˝. Nem tudni, mit értett ezalatt.

13.00 - Vezetőszáron kísérték csütörtökön fél egy után a Budaörsi Járásbíróság tárgyalójába Galambos Lajost, azaz Lagzi Lajcsit, akit az ügyészség lopással és vesztegetéssel gyanúsít - tudósít a borsonline.hu.

 
Fotó: Fejér Bálint
Fotó: Fejér Bálint
 
Fotó: Fejér Bálint
Fotó: Fejér Bálint


Mint írják, a mulatós zenész baseballsapkában, borostásan lépett be a tárgyalóterembe, felesége, Boglárka pedig pulóverrel takarta arcát a sajtó képviselői elől. A harmadik vádlott egy tagbaszakadt, kigyúrt férfi, aki korábban Lajcsi munkatársa volt. Mindhármuk arcán látszottak az elmúlt napok történései, megviseltnek, fáradtnak és elcsigázottnak tűntek.

Korábban írtuk:

Terepjárókat, limuzint vittek el a rendőrök Lagzi Lajcsitól


Boldogasszonypuszta határában fallal körbevett, kamerákkal tarkított egykori kastély magasodik. Lagzi Lajcsi él itt. A feleségével és egy 39 éves táti férfival – ő állítólag Lajcsi egyik munkatársa – kedden őrizetbe vett zenészt vesztegetéssel és lopással gyanúsítják - írja a Bors.

A lap szerint a helybelieket nem lepte meg az ügy.

– Huszonkét éve él itt, de még soha nem köszönt tán senkinek. Még csak a fejét se biccentette – mondta egy idős hölgy. – Övé itt már minden. Ahol kerítés van balra, de jobbra is. Állítólag az egész tó, a csónakház, a raktárak. Ott, arra, ott a csonk. Azon hozta le az áramot, és a föld alatt vezette be a birtokára. Meg a vizet is így – mutatott egy irányba, és való igaz, furcsa mérőórák, oda nem illő vezetékek éktelenkednek egy villanyoszlop tövében.
 
Lajcsit csütörtökön a Budaörsi Bíróságra szállítják, ahol a bíró arról dönt, hogy 30 napra előzetes letartóztatásba helyezze, vagy házi őrizetben védekezhessen az előadóművész. A lopással és vesztegetéssel gyanúsított Lajcsi ügyét a Pest Megyei Főügyészség felügyeli. Dr. Gyugyi Csilla, az ügyészség szóvivője péntekre ígért bővebb tájékoztatást, mint mondta, még nem tanulmányozták át az iratokat.

Egyelőre annyi bizonyos, hogy az ügyben elfogultság merült fel, ezért már a nyomozást sem az egyébként helyileg illetékes Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, hanem a kijelölt Fejér megyeiek folytatják. Az elfogultság minden bizonnyal összefüggésben áll azzal, hogy az ügyben érintett lakóparkban egy főrendőr és az igazságszolgáltatás magas rangú tisztségviselője is tulajdonos, illetve bérlő.

Lajcsi ügyvédjén keresztül üzent a Bors olvasóinak:

– Ártatlannak vallja magát – mondta dr. Berényi András. – Megítélésünk szerint nem állnak fenn az előzetes fogva tartás feltételei, és a gyanúsításban szereplő vesztegetés, az ah­hoz kapcsolódó előnyök pedig nem történtek meg. Panaszt is tettünk. Az ügy egy régi konfliktuson alapul, ügyfelem pedig azt üzente: „Ha szeretnék bárkitől segítséget kérni, az önzetlenül segítene, mint ahogyan én is szoktam, legutóbb a múlt pénteken a fogyatékosoknak megrendezett koncerten."

A teljes cikk itt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NGM: innovációs központtá válhat Magyarország

Az iparfejlesztés fontos célkitűzése a területi egyenlőtlenségek csökkentésének. Tovább olvasom