Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Lajos István – zenekari művész, ének-zene tanár

Szeged, 1945. okt. 23. Sz.: Lajos István zenekari művész, Gábor Róza fodrász. Ht.: Somogyvári Alice zongoraművész. Gy.: Erika, István Levente.

T.: 2. sz. Gyak. Ált. Isk., 1952-60, Tömörkény István Művészeti Szakközépiskola, 1960-64, Szegedi Konzervatórium oboa szak, 1960- 64, Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Tanárképző Tagozat, 1964-67. Egyházkarnagyi képzés.

Mh.: Szegedi Szimfonikus Zenekar művésze, a Dugonics András Piarista Gimnázium ének-zene tanára. Mint zenekari művésznek lehetősége van a zeneirodalom legkiemelkedőbb zenekari műveiben és operáiban előforduló oboa és angolkürtszólók előadására. Mint egyházkarnagy megalapította és 20 évig vezetette a Szeged-Tarjánvárosi Templom Szt. Gellért Énekkarát. A Piarista Gimnázium Énekkarának, valamint a Jerikó kamarakórusnak vezetője. Mindkét kórus részt vesz a város zenei vérkeringésében és jelentős sikerekkel büszkélkedhet. A Szegedi Filharmonikus Egyesület elnöke, a Szegedi Kórusegylet egyházzenei tagozat. vez. tagja, Szeged-Tarjánvárosi R. K. Egyházközség képviselő-testületének tagja, liturgikusi megbízatással.

Hobbi: zene, kertészkedés.

Sz.v.: Itt születtem, itt végeztem tanulmányaimat, itt élek és dolgozok, annyira szeretem városomat, hogy életemet, munkámat el sem tudnám máshol képzelni.

Pv.: Családunkban hagyomány volt a zenei pálya. Nagyapám a Szegedi Nemzeti Színház zenekarának, édesapám a Budapesti Áll. Operaház zenekarának volt zenekari művésze. Mindketten oboán, ill. angolkürtön játszottak. Gyermekeim is a zenei hívatást választották.

6724 Szeged, Csongrádi sgt. 110.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képzőművészeti pályázat

A megyei és a soproni városi önkormányzat megyei képzőművészeti tárlatot rendez, melyre a… Tovább olvasom