Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Lakapcsolhatják a Sláger és a Danubius utódait

Az ORTT elnöke az ügyészséghez fordult: szerinte törvénysértés történt a frekvenciapályázat elbírálásánál.
Egyre többen hallgatják a helyi rádiókat és a hirdetők is inkább ezek felé fordultak - így összegezhető a Danubius és a Sláger elhallgatása után kialakult állapot a Helyi Rádiók Országos Egyesülete szerint. Radetzky András, az egyesület elnöke úgy látja, a két új országos rádiónak nehéz dolga lesz, a korábbi hallgatók közül ugyanis csak kevesen pártoltak át hozzájuk.

A korábbi várakozásoknak megfelelően már érezhető a két országos rádió körüli bizonytalan helyzet pozitív hatása a helyi rádiós piacon. Az utóbbi hetek eseményei után ugyanis olyanok is hallgatnak rádiót, akik korábban egyáltalán nem. Így sok helyen minden eddiginél erősebbé váltak a helyi rádiók.

A Helyi Rádiók Országos Egyesülete szerint míg országszerte javul a helyzet, addig a két új kereskedelmi rádiónak nehéz időszak kezdődik. Az Országos Rádió és Televízió Testület leköszönő elnöke ugyanis az ügyészséghez fordult, mert szerinte törvénysértés történt a frekvenciapályázat elbírálásánál. Az egyesület szerint így megeshet, hogy a két új rádiót is lekapcsolják.

Szintén nem mutat jó képet az újonnan indult rádióknak, hogy egy most közzétett felmérés szerint a korábbi Sláger-rajongóknak csak 6 százaléka maradt a megszokott frekvencián, míg a Danubius hallgatóinak 16 százaléka döntött ugyanígy. A rádióhallgatók 30 százaléka tehát helyi állomásokhoz vándorolt.

Az egyesület elnöke közleményében felhívja a figyelmet, hogy az elemzők szerint a koncessziós jogok átrendeződése hosszú távon jót tehet az országos rádiós piacnak. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a hirdetők is átvándorolnak a kisebb, lokális adókhoz. Ennek oka lehet, hogy az országos frekvencián a váltásra 6-8 hónapra lett volna szükség optimális esetben, ellentétben azzal a három héttel, ami rendelkezésére állt a két új adónak.

A közlemény kiemeli azt is, hogy a GfK Hungária és a Szonda Ipsos felmérésében a megkérdezettek több mint fele - 55 százaléka - gondolta úgy, hogy a helyi rádiók sokkal inkább neki szólnak.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. ifj. Nagy Gábor 2009. november 30. 11:07
  „5. comet 2009.11.29. 17:50
  "országos rádiónak untig elég a Bartók meg a Kossuth a vízállás jelentéssel."

  Csak a rend kedvéért, a vízállásjelentés a Petőfin volt, de már ott sincs.

  http://www.hydroinfo.hu/Html/hidinfo/radiojelentes.html

  "Elhangzott naponta a Petőfi Rádióban 1929-től 2007. június 1-ig"”
 • 24. valoperes_zugugyved 2009. november 30. 07:01
  „manapság az ember internetes rádiot hallgat ,az sokkal szinvonalabb. pl. SzentKorona rádio. :) hallgassátok ti is.”
 • 23. morci 2009. november 30. 06:26
  „sebaj..legalább a pirítós vissza jött a klassz fm-re...már csak a slágert kellene vissza állítani szőröstől bőröstöl ehelyett a ...talicska Neo helyére”
 • 22. Cukipofa 2009. november 30. 03:47
  „16. kissekicsi

  Ő a Géza anyja...
  egyébként rádió pluszt szoktam hallgatni éterben, a neten roxy-t vagy néha rádió 1-et.”
 • 21. bedoede 2009. november 30. 02:15
  „Kossuth, Bartók színvonal a többi gagyi . A helyi gagyik közül kirívó a rádió7 nevezetű förmedvény!
  A szerb vagy horvát rádiókat szoktam hallgatni érdemes a zenei színvonalukat összevetni az itthoni
  rádiónak nevezett ízlésficamokkal....”
 • 20. Mathiasking 2009. november 30. 00:33
  „A szegedi adók mondhatni rosszabbak, mint egy néma koncert közvetítés a siketeknek!”
 • 19. Beth 2009. november 29. 23:15
  „La? Kapcsoljak, la, dó mi, szó?

  ilyan igakötő nincs a megyerben.”
 • 18. flexsnake 2009. november 29. 23:06
  „dehogy kapcsolják :D
  88at meg a tömegcikk miatt nem hallgatnak az emberek. 10percenként bekapcsolod és ugyanaz szól....”
 • 17. Lúdasmatyi 2009. november 29. 23:05
  „Mi az irodában sokat hallgattuk mindkét kereskedelmi rádiót.Sokszínű,humoros,hallgatható adók voltak.A helyi rádiók közül a 88-at szoktuk hallgatni,kivéve a Géza ill Pati müsorait.Hát ezek borzalmasak.Két IQ bajnok és még humorosnak sem mondható.Ebben az időszakban kapcsolunk másik adóra.Nem mellesleg 25-en hallgatunk az irodában rádiót.Mindenkinek ugyanez a véleménye!”
 • 16. kissekicsi 2009. november 29. 22:10
  „tudtommal (http://www.radio88.hu/munkatarsak) Egri Éva nevezetű hölgyemény a tulaj...”
 • 15. sbert 2009. november 29. 21:56
  „Tisztelt ORTT! hitelrontás gyanúja förög fent, tessék meggondolni miket modanak névvel illetőséggel........”
 • 14. TrombiFrédi 2009. november 29. 21:18
  „Lakapcsolhatják??? Ez a lakat és a lkapcsolás fúziója???:)
  Volt itt egy -olyan, amilyen típusú-, amelyet megnyertek azok, akik a legtöbbet ígérték a legfontosabb helyeken, így megnyerték. Sokak szemében mivel több sebből vérzett a pályázat az egész eljárás nem szabályos.
  Na de, van egy pályázat, -olyan,amilyen- az ORTT vezetője viszont a két addig sugárzó rádió kivételével, -akiknek nem megfelelő pályázatuk- mindenki mást kizárna a versenyből! Mennyivel lenne jobb, ha olyanok nyerik a pályázatot, akik meg sem felelnek az abban foglaltaknak, az ORTT vezetőjének ez a felfogása és döntése szabályos???”
 • 13. pocokkaa 2009. november 29. 21:13
  „11. Géza édesapja - Isten nyugosztalja volt a Rádió alapítója. Egy rendkívül tehetséges, fantasztikus ember, akinek lemezeire rengetegen táncoltak, rengetegen érezték magukat jól. Tucatnyian tanulták meg keze alatt az igazi rádiózást, a szolgálatot. mindkét fia a rádiónál dolgozik ma is. Sokan emlékszünk rá hálával. (az már más kérdés, hogy a szigorú kontroll megszűnése mit hozott magával.. pl. ezt az említett délutáni műsort... :)”
 • 12. Mathiasking 2009. november 29. 20:42
  „Amennyiben normális rádiózás lenne itt helyben, akkor én is hallgatnék szegedi adót, de a helyi híreken kívül nagy sz@r az egész. A neten megkapok mindent amit szeretnék látni, hallani, olvasni. Kár, hogy Szegeden nem fogható az Info Rádió!”
 • 11. Yucca 2009. november 29. 20:09
  „10. -- köszi az infót! Nem tudtam, hogy Gézáé a rádió, ez persze sokmindent megmagyaráz. Az idétlen röhögést, dadogós, értelmetlen, hebrencs beszédet persze nem, dehát így valóban nyeregben lehet maradni.”
 • 10. pocokkaa 2009. november 29. 19:57
  „Géza és Pati érinthetlen. bárki, aki kritizálja őket, annak a orra alá dugják, hogy az ő műsoruk - állítólag - a leghallgatottabb.. Másrészt Gézáé a rádió, azt csinál, amit akar. Nem is gond ez, néha bejön a műsor - a baj csak az, hogy mint ahogy a cirkuszban is a bohócnak kell a legfelkészültebbnek lenni, itt sem ártana. A műsornak gyakorlatilag nincs szerkezete - csak a hírek és az "orvosmeteorológia" állandó. De mindenki azt, hallgat, amit szeretne, engem nem zavar.

  Jelen esetben is a lenne a jó, ha a Danubius, Neo, Class és Sláger együtt adhatna. Aki unja a régit, tekerhetne az újra, akinek a régi kell, hallgatná azt. Ezzel mindenki nyerne. Nem lenne kényszer, lenne viszont nagyobb verseny a rádiók között a mi javunkra.
  És akinek egyik se kell, még mindig hallgathat 88at, Pluszt, Petőfit, Bartókot, Kossuthot vagy bármi mást.”
 • 9. joy 2009. november 29. 19:07
  „Én eddig is többször a Rádió-88-at halgattam, mert helyi híreket adtak, bár tetszett a Boros-Bocskoros reggeli , és a haver rádió früstükölése is.

  Hajrá Rádió 88!
  Csak a zenei választékot bővítsétek, mert a mostani gyíkfarknyi!”
 • 8. Walaky 2009. november 29. 18:26
  „Majtényi elvtárs meg akarja szolgálni amerikai urai pénzét!
  Ha nem így lenne, akkor nem lemond, hanem új pályázatot ír ki, de ahhoz meg gyáva volt.”
 • 7. szegedil 2009. november 29. 18:18
  „petőfit és 100.2-t hallgatok. Mint mondtam: az új rádiók belőlem nem fognak megélni.”
 • 6. híd 2009. november 29. 17:57
  „A két nagy(sláger, danubius) után én is a helyi adót(88) hallgatom, de a sport és közút hírein kívül elég uncsi. A zenék sem túl jók sok az ismétlés elég egysíkú.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döbbenet: összeesett a diszkóban, és meghalt

Meghalt egy 28 éves fiatalember a szekszárdi sportcsarnokban rendezett diszkóban vasárnap hajnalban. Tovább olvasom