Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Lángolt az aszfalt Csongrádon

Motorosok verték föl Csongrád csendjét a hét végén: a Tisza-parti városban tizenharmadik alkalommal rendezett találkozót a vasparipák szerelmeseinek a helyi Albatros Motor Club. A kétnapos tivornya alatt repkedtek a sörgránátok, villantak a köldök-
piercingek, zsonglőrködtek az ugró lovasok, és a dagonyából sem maradt ki senki.

Szieszta helyett utcára vonultak szombat délben a csongrádiak, hogy testközelből láthassák a várost megszálló motoros sereg felvonulását. A gyerekek tátott szájjal, az idősebbek kis sámliról figyelték, hogyan masíroz végig előttük a járgányait bömböltető bőrszerkós ezred, s ha lett volna foganatja elismerő gesztusaiknak, vissza is tapsolták volna őket. Az ingyencirkuszt a fizetős követte, mégpedig az elkerülő úton megrendezett hagyományos streetfighter show.

Az árokszélre több ezren váltottak belépőt, és nem csalódtak a látottakban. Aki jobban figyelt a sörgránátokkal utántöltő szpíkerek olykor zavaros mondandójára, két mutatvány között megtudhatta, hogy a sportág hazájában nem utcai harcosoknak, hanem ugró lovasoknak hívják a zsonglőrködő motorosokat. A közönség soraiban természetesen akadtak sokat látott pilóták, akiknek nem érte el az ingerküszöbét a nagy terpeszben tankon ülő kolléga időzített lángcsóvája. Ők inkább az imitt-amott felvillanó köldökpiercingekre és dekoltázsokra fókuszáltak. A többség viszont nagyot nézett, amikor az egy keréken száguldó mutatványosok a több száz kilós verdákat ide-oda billegtették, és ha a show úgy kívánta, még az aszfaltot is lángra lobbantották. A merészebbek csuklyával a sisakjukon, úgymond vakon ágaskodtak föl gépeikkel, és a motor mellett csúszás sem okozott nekik nehézséget. Utóbbi kapcsán egy „mezei" vasparipás meg is jegyezte, hogy ő menet közben nem szívesen távolodik el ennyire járgányától.

– Megy az őrület – mondta a találkozó főhadiszállásának berendezett laktanyában uralkodó hangulatról Németh Zoltán. A főszervező szerint közel ötszáz motoros vett részt a fölvonuláson, a tivornya pedig nemzetközivé lett, mert egy angol motoros pár is csatlakozott a magyar regimenthez. A résztvevők kipróbálhatták magukat a rekeszmászó, gépeiket pedig a hangerőversenyen, a legnépszerűbb elfoglaltság mégis a dagonya volt. Aki napközben lemaradt volna a sárdagasztásról, este, égi áldás kíséretében bepótolhatta az elmulasztottakat.


Hírforrás: www.delmagyar.hu

Bíró Dániel


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keressük a gazdasági élet legjobbjait

Hétfőn jelenik meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2007. évi Presztízs… Tovább olvasom