Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Lapát Díjat kapott az állástalan újságíró

Konzervatív újságírók alapítottak díjat – és elsőként a Népszava korábbi munkatársának, a jelenleg állástalan Scipiades Erzsébetnek adták át.
A Lapát Díjat a Szabad Földmíves Páholy nevű asztaltársaság hozta létre, azzal a szándékkal, hogy elismerje az értéket teremtő, de valami miatt állástalanná vált újságírók életművét. A díjat pénteken délelőtt adta át először a budapesti Kossuth Klubban a négy alapító: a rádiós szerkesztő és író Janox, Pethő Sándor filozófus, Torkos Matild újságíró és Zelei Miklós író, újságíró. Az eseményről a librarius.hu című irodalmi portál számolt be. Az alapítók tettükkel jelezni szeretnék, hogy a szakmában szükség van a világnézettől független szolidaritásra.

A díj első kitüntetettje, Scipiades Erzsébet (képünkön) írásaiért több rangos szakmai elismerést kapott. Pulitzer-emlékdíjjal, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, kétszer a Tolerancia-díjjal, háromszor a Minőségi Újságírásért Díjjal és az Európai Újságírói Díjjal ismerték el az elesettekről, hajléktalan felnőttekről és alultáplált gyerekekről, szóló riportjait. Jótékonysági akciókat szervez, híres írók, költők kéziratait elárverezve elesetteken segít. Dolgozott a Magyar Hírlapnál, a Nők Lapjánál és a Népszavánál. Utóbbi napilaptól az összes kollégát érintő anyagi problémák elől a Bumeráng kiadójához igazolt, de az a vállalkozás tönkrement.

Olvasóink írták

  • 2. bakosandras 2013. április 29. 20:01
    „A díjat a kollégák adták - a munkát a kiadók adhatnák.”
  • 1. achilleus 2013. április 29. 07:47
    „Nem hallottam soha panaszkodni ezt a hölgyet, külföldre való távozásának lehetőségét sem lebegtette meg nagy nyilvánosan, mindamellett nem ilyen figyelemfelkeltő díjat kellene neki adni, hanem munkát, olyat ami által a tehetségét kifejtheti. Ha ehhez hozzásegíti ez a díj, talán mégis van valami értelme.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: vissza kell adni a tudást és annak értékét az országnak

Kunhalmi Ágnes úgy vélte: a jövő generációja nem érzi jól magát az országban, mert a kormány… Tovább olvasom