Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Látták a betörőt, mégsem szóltak

Az egész környéket felverte Bokodon egy kocsma riasztója, mégsem akadt senki, aki szólt volna a rendőrségnek. A Komárom-Esztergom megyei település italozójába szerda hajnalban ment be az ismeretlen tettes, vagy tettesek.
Nem sokkal később hasonló módszerekkel egy másik község kocsmáját is kirabolták, az ott élők látták és hallották is a betörőket, mégsem a rendőröket értesítették.

A betörő a hátsó ajtót felfeszítve jutott be a bokodi italozóba, ahol gyors kutatás után a játékgépek pénzkazettáit rámolta ki. Egyelőre nem tudni mennyi pénzt zsákmányolt a tettes. Nem sokkal ezután egy császári italboltot is felkerestek az ugyancsak ismeretlenek. Az Oroszlányi és Kisbéri Rendőrkapitányság nyomozói nem zárják ki, hogy a tettesek ugyanazok lehettek, akik Bokodon is loptak. A betörőket ezúttal is elkaphatták volna a rendőrök, ha időben értesülnek a betörési kísérletről. Többen is látták, amint két férfi közelít az üzlethez. A csörömpölést is jól hallották, de a hatóság helyett előbb az italbolt tulajdonosát riasztották. Végül ő tett feljelentést a Kisbéri Rendőrkapitányságon 40 perc után.

Komárom-Esztergom megyében idén nem ez volt az első eset, amikor az állampolgárok végignéztek egy betörést, a rendőrséget viszont megmagyarázhatatlan módon nem értesítették - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr Főkapitányság sajtóreferense.

Olvasóink írták

 • 11. s z e g e d i 2008. július 12. 19:00
  „Igen a tanúk idejét sosem téritik meg,csak ha költségtéritést kér.Vajon miért kell kérni miért nem természetes,hogy megtéritsék a megjelent tanú kiadásait kérés nélkül?Természetesen ott kell,hogy tanúskodjon a saját költségén,ma amikor egyetlen nap miatt is mellőzhetik a munkahelyéről,vagy nem kap erre a napra munkabért mert ez a nap csak igazolt távollét de nem jár fizetés ezen esetekre. Vagy tévednék?”
 • 10. adamik 2008. július 08. 21:23
  „7. hozzászólás joy 2008.06.25 22:01
  A renörség keményen megdolgozott érte, hogy a lakosság megutálja, ne bízzon benne.
  Én személy szerint úgy érzem, a renörség nagyobb veszélyforrás a tisztességes állampolgárokra nézve mint a bünözök. El nem tudom képzelni, hogy egy rendörtöl segítséget kérjek, vagy bármiben a segítségére legyek. A rendör ellenség, nagy ívben el kell kerülni.
  Gyerekkoromban rendör akartam lenni, de ma már elöttem semmi tekintélyük nincs. Félek tölük.”
 • 9. klj_54 2008. július 08. 20:25
  „Ebben az országban jelenleg a bűnelkövetőt védi a jognak nevezett iromány!
  Nem mellesleg, létezik néma riasztó ami a zsarukak jelez.
  No, ők aztán majd eldöntik....”
 • 8. Regos Bendeguz 2008. június 26. 00:57
  „Ahogy a hozzaszolasokbol latom, nagy a bizalom a Magyar Jogrend
  es a Rendorseg irant. Hat ez van......”
 • 7. joy 2008. június 25. 22:01
  „"Az egész környéket felverte Bokodon egy kocsma riasztója, mégsem akadt senki, aki szólt volna a rendőrségnek. A Komárom-Esztergom megyei település italozójába szerda hajnalban ment be az ismeretlen tettes, vagy tettesek."

  "...Komárom-Esztergom megyében idén nem ez volt az első eset, amikor az állampolgárok végignéztek egy betörést, a rendőrséget viszont megmagyarázhatatlan módon nem értesítették - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom megyei Rendőr Főkapitányság sajtóreferense..."

  Akkor hogy a fenébe várják el tőlük a rablók elfogását???”
 • 6. matriné 2008. június 25. 18:22
  „Kinek van kedve tanúskodni, ha aszöveg így szól: " ha nem jelenik meg 5000,- Ft bírsággal súlytom, vagy elővezettetem és a költségeket megfizettetem, stb.! A tanu rosszabbúl is járhat mint az elkövető, mert a tanú idejét sosem téritik meg! Az elkövető meg lehet, hogy a segélyét felemelik a jó magatartása miatt!Főleg, ha egyűtt működik a rendőrséggel!”
 • 5. dodó 2008. június 25. 17:05
  „Merjí szólni, szemét gádzsó! Kiirtom a családodat, elvágom a torkodat te szemét paraszt!”
 • 4. Goldmund 2008. június 25. 15:34
  „Vagy az is lehet, hogy ennyire bíznak a rendőrségben. Gondolják: mire azok kiérnek, bottal üthetik a nyomukat, de a tulaj biztos hanyatt-homlok rohan a boltjához.
  Végül is az emberek nem voltak közönyösek, hiszen a tulajt értesítették.”
 • 3. Tabornok 2008. június 25. 14:18
  „Persze, hogy nem szóltak a rendőröknek. Az eljárás alatt, majd felolvassák a gyanúsítottak előtt a tanúk adatait.
  Marha magyar jogrend!”
 • 2. spiler 2008. június 25. 13:45
  „EZ A HOZZÁ ÁLLÁS AMI MEGMAGYARÁRHATATLAN,HA CSAKNEM VALAMELYIK CSALÁDTAG VOLT............”
 • 1. csodálkozunk? 2008. június 25. 11:15
  „Mit kell ezen csodálkozni?
  Az emberek megtanulták, hogy jobb kimaradni ilyenekből, mert a végén a tanút fogják elitélni.....
  Persze ez nem jó igy, de ez egy ilyen ország....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtök délutántól ismét hosszabb az M7-es

A hivatalos átadási ünnepség csütörtök délelőtt tíz órakor kezdődik, az autósok legkésőbb délután… Tovább olvasom