Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Látványos világbajnoki nyitány

duatlon papp győző Folytatás az 1. oldalról.
A duatlon-világbajnokság küzdelmei ugyan csak ma kezdődnek Győrött, tegnap már igazi nagyüzem volt a vb helyszínén. Rendőrségi felvezetéssel két részletben – külön az amatőrök, valamint az elit – ismerkedtek a kerékpáros pályával a versenyzők. Domsits Károly versenyigazgató volt az egyik motoros felvezető:
„ A világbajnokság jó alkalom egy kis nosztalgiázásra. Szívesen gondolok vissza az 1996-os ferrarai vb-re, ahol a Molplast VSE versenyzője, Piros Gabriella, akinek az edzője voltam, aranyérmet szerzett a junior nők között.”
A mqszaki stábnak a csúcsidőszak ugyancsak maga a hétvége. Csatári Jenő, a mqszakiak vezetője:
„ Huszonnégyen dolgozunk szinte éjjel-nappal a verseny sikeréért, ebbe nem számítom bele azokat, akik különböző külsős cégek embereiként vannak jelen. Érdekességként mondom, hogy hatszáznyolcvan méter hosszú depót és két kilométernyi kerítést kell felépítenünk a vb központi részén.”
Tegnap délután megtartották a szokásos technikai értekezletet, ahol a vb indulói jelezhették volna esetleges kifogásaikat a rendezvénnyel kapcsolatban. Ilyen nem volt, ebből arra lehet következtetni, jól előkészített világbajnokság versenyeit láthatják ma és holnap az érdeklődők.
Néha persze apróságokon is múlik a siker. Molnár Péter, a szervezőbizottság elnöke:
„ A zászlógyártó cégtől tegnap délelőtt kaptuk meg a lobogókat és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a Dél-afrikai Köztársaságéban a kék helyett lila szerepel. Nagyon rövid idő állt rendelkezésre a megnyitó ceremóniáig, ezért az ország budapesti nagykövetségétől kértünk segítséget. Két órán belül megkaptuk tőlük a két immár hibátlan zászlót.”
A magyar csapat a világbajnokság hivatalos felvonulásán.
Fotó: H. Baranyai Edina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállították a szemtelen kutyát a moszkvai fociderbin

Elképesztő jelenet szemtanúi lehettek a nézők a CSZKA-Szpartak moszkvai fociderbin. Szerencsére - az… Tovább olvasom