Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Lázár: a Fidesz-frakció kiáll a bankadó mellett

A Fidesz-frakció hétfői ülésén határozottan állást foglalt a bankadó mellett - közölte a képviselőcsoport tanácskozása után Lázár János, aki azt mondta: "lesz bankadó 2010-ben, lesz 2011-ben is".
A frakcióvezető sajtótájékoztatóján közölte azt is, nem látnak lehetőséget arra, hogy "a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kéréseinek eleget téve" megsarcolják azokat az embereket, "akiket az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása gatyára vetkőztetett".

Lázár János kifejtette: a frakcióülésen Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök tájékoztatást adott az IMF és az Európai Unió, valamint Magyarország közötti tárgyalásokról. Ezzel kapcsolatban a képviselőcsoport vitát folytatott le a helyzetről, és "teljesen egyértelművé vált", hogy az MSZP az IMF oldalára állt a nyugdíjasokkal, a családosokkal és a kispénzűekkel szemben - mondta.

A Fidesz-frakció ugyanakkor határozottan állást foglalt a bankadó mellett; "mi a bankadót választjuk" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a képviselőcsoport álláspontja az, hogy semmilyen támogatást nem tud nyújtani a kormánynak a kispénzűek, a nyugdíjasok, a családok megsarcolásához.

"Nem látunk arra lehetőséget és módot, hogy az IMF kéréseinek eleget téve megsarcoljuk azokat az embereket, akiket az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása gatyára vetkőztetett" - hangsúlyozta Lázár János. Szerinte a szocialisták továbbra is a bankok és az IMF mellett vannak.

Arra a kérdésre, volt-e szó arról a frakcióülésen, hogy mi a megoldás arra, hogy a piacok "nem túl jól reagáltak" az IMF-EU-tárgyalásokkal kapcsolatos hírekre, Lázár János megismételte: a frakció világossá tette a kormányfő számára, hogy nem tud olyan megszorításokat támogatni, amelyek a kispénzűektől vesznek el forrásokat. "Olyan kormányzati politikát várunk el", amely megvédi a nyugdíjasokat, a családosokat, a kispénzűeket - erősítette meg.

A bankadóról szólva hangsúlyozta: véleményük szerint azoknak kell a terhet viselniük, akiknek erre lehetőségük van. Ma Magyarországon pénz az embereknél már nincs, az kizárólag a gazdasági-pénzügyi szektorban, a pénzügyi szolgáltatóknál, az energiaszektorban, a távközlési szektorban van - mondta.

"Eszünk ágában sincs" elhalasztani a bankadóról szóló zárószavazást a parlamentben - jelentette ki kérdésre, hozzáfűzve: "lesz bankadó 2010-ben, lesz 2011-ben is".

A forintpiac esetleg megnyugtatására vonatkozó felvetésére Lázár János úgy reagált, ez a kormánynak a dolga, de a frakció jelenlegi véleménye szerint nincs szükség erre. A forint-euró árfolyam hétfői állásával kapcsolatban nyugalmat javasolt.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. rézike 2010. július 20. 08:19
  „Karl Marx, 1867 (!!!!!!)-ben írta:

  "A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága áru, épület, és technika megvásárlására fogják buzdítani.
  Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek fel
  mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak.
  A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt államosítva
  lesznek, és mindez végeredményben a kommunizmus születéséhez vezet. "”
 • 32. 648452 2010. július 20. 07:40
  „Ismét kibújt a szög a zsákból!
  Szűrös Mátyás egyszer azt mondta, hogy az MSZP nem szociáldemokrata, hanem egyszerre bolsevik jellegű és a nagytőke érdekeit szolgáló neoliberális párt.
  Már az 5-ös és 6-os metrókat is építhetnénk, ha a hatalom nem a neoliberális, privatizációs újmilliárdos, vállalatgyűjtő, harács ripacsok kezébe kerül a magyar kormány.”
 • 31. jozko 2010. július 20. 07:09
  „Előre menekülés. Használható megoldás. Nálunk is beválhat! A bankokat nem lehet nélkülözni a gazdaságban-de lehet és kell is szabályozni! Vállaljanak részt a válság terheiből is-azzért, mert ők is az okozói-nem lehetnek csak a haszonélvezői! Részük lesz a gazdaság feltámasztásában-tisztes haszonnal. Ez az adósok menekülésének -egyetlen- útja is lehet: talpraállított gazdaság, jövedelmek-amiből lehet törleszteni a tartozást. Mert elengedni nem fogja senki: sem az országét, sem a lakosságét! Tárgyalni kell-nem lesz könnyű menet. De igenis vannak esélyeink! Nem a szeretetről szól a pénzszakma, de kellünk hozzá mi is! Nem engedhetik meg azt a luxust, hogy elveszítsék Magyarországot! Spekulánsok pedig voltak, vannak, lesznek...”
 • 30. történész 2010. július 19. 21:44
  „Ő szervezte a nyolc év alatti összes törés zúzást,rendőr lejáratást..

  Szeretnék független, szabad, párt mentes Magyar lenni !”
 • 29. dolgoz 2010. július 19. 21:36
  „utcára emberek!
  vagy ilyenkor hol vannak az "öszödiek"? miért nincs tüntetés?
  Talán mert akkoriban az is a fidesz "rendezvénye" volt, csak az aljanépének. Azoknak, akik most fülüket behúzzák, és Viki mögé bújnak!

  Szép volt Viktor!Szép volt Viktor!

  Most vidd ki az embereidet! Most mért nem tartasz Nemzeti Összetartó Dzsembörit valamelyik híd lábánál?
  Nemzeti egységet!
  Vagy félsz az ellentüntetőktől?

  Szép volt Viktor!
  Szép volt Viktor!

  u.i.:
  Nem vagyok Mszp fan, se Lmp, se jobbik!

  Én itt születtem ezen a tájon, .... Magyar vagyok”
 • 28. történész 2010. július 19. 21:28
  „SP

  Igazad van de nem 150 %-os banki extra profittal.A vásárlás óta amelyet rokonom végzett 196 ft/CHF volt ma a csúcs a legmagasabb vételár 220Ft/CHF. Viszont a fidesz diktatúra óta a törlesztőrészlet duplájára nőt...erről beszélnek a deviza hitelesek..még a pénznemzet fia gatyájából a szarfolt kimosását is külön a magyar fizeti meg.
  A szórakoztató lányoknak a bérét is a Magyar számlához íratja a kotonét is...Ezt nehezményezzük mi Magyarok...egy állítólagos jog államban ilyen nincs.”
 • 27. SP 2010. július 19. 20:31
  „Annyit a valutás kölcsönről, hogy aki bevállalta annak tudnia kellett, hogy mindenben, az árfolyamban is van kockázat. Azaz veszteni is lehet nem csak nyerni.
  Nyerő volt, de most vesztő.
  Benne volt a pakliban mindkettő.”
 • 26. SP 2010. július 19. 20:23
  „Viki azt mondta, hogy .........
  http://www.hir24.hu/belfold/101383/kiderult-mit-mondott-orban-az-imf-botranyrol.html”
 • 25. történész 2010. július 19. 20:01
  „Botrány ...most beszélt vigyorogva a kispénzű emberek gondjairól,dicsérte önmagát...most beszél róla Róna Péter és szó szerint ezt mondta: Lázár valótlan dolgokat mondott az ATV. műsorában. Sajna Lázár úr csak vigyorgott ,hogy minek vették fel a deviza hitelt ...ez van oszt kész..
  Brüsszel egyensúlyt akar míg Róna szerint a Fidesz a Gazdagok erősítését akarja az új adóval.
  Kérdés volt most felé: Orbán miért bújt el a delegáció elől.Az IMF szerint Orbán kidobta őket mert focimeccsre sietett. Választások lesznek.(Videoton- Maribor. Elhangzott most ebben a pillanatba!!!!! !!!,hogy Orbán majd mikor megnyerte az önkorm. választásokat aztán fog tárgyalni velük..”
 • 24. történész 2010. július 19. 19:33
  „deszkás 2010.07.19.

  nincs itt gond az ügyeletes megfizetett párt tagok teszik a dolgukat normális ember már az első mondatuk után tudja rólluk,hogy hivatásos provokátorok Mivel mi csak mezei emberek vagyunk vigyázni kell velük.Az ő dolguk az itt levő emberekkel elhitetni,hogy a szar is finom.”
 • 23. rézike 2010. július 19. 19:22
  „Nekem ez a Lázár a hétvégi " szégyenlista " után ne mondjon semmit.
  Egy kis mazsola róla:
  http://belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/161839/1
  Számomra hiteltelen.”
 • 22. achilleus 2010. július 19. 19:18
  „21. hozzászólás studyfy 2010.07.19. 19:14
  Hát persze, a kormánytól várják el, hogy ő vegye el mindenkitől. (ahogy Bajnai + Gyurcsány tette) - ezért a csalánra való hivatkozás.”
 • 21. studyfy 2010. július 19. 19:14
  „achilleus, ez egy jó ötlet! Csak gyanítom, hogy kevesen vállalkoznak ebbe az alapba fizetni.”
 • 20. studyfy 2010. július 19. 19:11
  „Őszödi, azzal, hogy a szocik 2006-tól idáig hülyék voltak, nem magyarázat a FIDESZ mostani mellé fogásaira. Ez csak hangulat keltésre jó. A nemzetközi pénzpiacon, ahol bemérik a magyar gazdaságot csak az számít, hogy mit tesz le az ország vezetése. Beszélhetsz Te meg én (meg rajtunk kívül Orbán, Matolcsy, Lázár stb.) bármit. Az adósság kezelése, az ország 2011-es megalapozott éves terve (ami morzsáiban sem található) és a hiánycél tartása a meghatározó. Milyen nagy szájjal emlegette még Orbán 2 hónapja, hogy a 3,8 % hiánycél tarthatatlan, most pedig minden FIDESZ vezető azt kürtöli, hogy a 3,8 % tartható. Akkor kinek a szava a megbízható?”
 • 19. achilleus 2010. július 19. 18:56
  „Tisztelt Lázár Úr!

  Javaslom, hogy a kormány adja meg a lehetőséget azoknak, akik segíteni akarnak a bankoknak, hogy megtehessék.Javaslom a bank-krőzüsalap létrehozását. Lényege, akik úgy gondolják, fizethessenek be ebbe az alapba, ami ebben összejön, azzal - és erre vállaljon a kormány garanciát - csökkenti a bankok által befizetendő 200 milliárdos összeget. Természetesen senkinek semmiféle jóváírásra nem kerülhet sor, hiszen azt önként és dalolva adja. Ezek az emberek legalább elmondhatják, hogy nem más f...val verik a csalánt, hanem a sajátjukkal. Végre.”
 • 18. deszkás 2010. július 19. 17:42
  „Az olajszőkitést meg mindenki elfeledte.,ami mikor is kezdődött? Kik voltak akkor hatalmon? Na? 17:30kor lefagy az oldal?”
 • 17. Őszödi 2010. július 19. 17:41
  „16. hozzászólás Léni 2010.07.19. 17:23
  Minden vita alapja ott kezdődik, hogy nem hazudunk.”
 • 16. Léni 2010. július 19. 17:23
  „15.Őszödi! Polt Péternek sok munkája van abban, hogy a Fideszhez köthető korrumpálásokat
  leállítsa! Emlékszel?
  Egyébként a megszólalásaimat nem máshonnan idézem, a saját kútfőmből merítek!
  Vége”
 • 15. Őszödi 2010. július 19. 17:00
  „Ezt is az MSZP ígérte 2006-ban:
  "Fellépünk a korrupció minden megnyilvánulása ellen, és bezárjuk a jogi kiskapukat a mások kárára ügyeskedők előtt."”
 • 14. Őszödi 2010. július 19. 16:57
  „12. hozzászólás Léni 2010.07.19. 16:41
  Legalább az idézeteim pontosak és nem a Népszabadságból veszem az infót.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁNTSZ: nincs semmilyen riasztás a meleg miatt

Már nincs szükség semmilyen riasztási fokozatra a meleg miatt, a levegőt ugyanis felfrissítette az a… Tovább olvasom