Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Lázár csalódott volna, ha Pintér nem azt mondja

Pintér Sándor élvezi a Fidesz-frakció minden tagjának a támogatását és bizalmát - közölte Lázár János, a képviselőcsoport vezetője hétfőn az ATV Jam című reggeli műsorában.
A belügyi tárca várományosa múlt hétfői bemutatkozó nyilatkozatai egyikében arról beszélt: nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os oszlatások levezénylésénél, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Lázár János az ezzel kapcsolatos felvetésre az ATV-ben úgy fogalmazott: "nekem nem sok problémám volt ezzel a kijelentéssel", a sajtó felfújta.

Mint mondta, Pintér Sándort és Gergényi Pétert hosszú évtizedes szakmai munkakapcsolat fűzi össze. Ha valaki valakivel évtizedekig együtt dolgozik, akkor természetes, hogy a védelmére kel - tette hozzá, megjegyezve, hogy nagyot csalódott volna, ha Pintér Sándor nem ezt mondja.

Közölte, Pintér Sándor élvezi a Fidesz-frakció minden tagjának támogatását és bizalmát.

A 2006. október 23-ai eseményeket is érintő törvénytervezetükről szólva hangsúlyozta: akit ezzel az üggyel kapcsolatban jogerősen elítéltek, az nem kaphat kártalanítást. "Nem a jogerős elmarasztaló ítéleteket akarjuk felülvizsgálni" - emelte ki Lázár János.

Az indítványuk azzal a "speciális ügycsoporttal" függ össze - folytatta -, amelyben az ügyészség megállapította a rendőrség felelősségét, azonban nem tudta a rendőröket azonosítani - éppen Gergényi Péter intézkedése miatt. Ezeket az ügyészségi megszüntető határozatokat perre vitték a károsultak, és ezek folyamatban vannak. Körülbelül 200 ilyen per van - ismertette. "Azt szeretnénk, hogy ha ezekben a perekben a magyar állam elismerné a felelősségét peren kívüli megállapodással" - mondta a frakcióvezető.

Lázár János a Magyar Televízió Ma reggel című műsorának is nyilatkozott hétfőn, ahol arra a kérdésre, lehet-e, hogy megkapják a szocialisták az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöki posztját, azt válaszolta: nem tartja valószínűnek.

Olvasóink írták

 • 6. achilleus 2010. május 11. 09:20
  „2010-05-11 07:44 - Navracsics Tibor, kijelölt miniszterelnök-helyettes szerint meg kell büntetni a 2006-os brutális tömegoszlatás felelőseit. A fideszes politikus a lezárt ügyeket is elővenné. ,,Több olyan esetről tudunk, amikor a bíróság megállapította, hogy bűncselekmény történt, de nem tudta megállapítani, hogy ki követte el, azaz a rendőrök nem adták ki egymást" - fogalmazott a hírTV-nek Navracsics Tibor. A kijelölt miniszterelnök-helyettes összevetné a rendőrségi vizsgálatok eredményeit a Gönczöl-féle tényfeltáró bizottság és a Civil Jogász Fórum vizsgálatainak megállapításaival. Elmondta: a rendőrségnél is vizsgálatot kell folytatni, illetve az eddig lefolyt vizsgálatokat, a Gönczöl Katalin által vezetett tényfeltáró bizottság jelentését és a Civil Jogász Fórum jelentését is át kell nézni.

  ,,A leendő miniszterelnöki megbízott úr feladata az lesz, hogy ezeket a vizsgálatokat fogja össze, és hogy személyes garanciája legyen annak, hogy valóban megvalósulnak ezek az eljárások, és valóban a jogállamban méltó véget fognak érni" - közölte Navracsics.”
 • 5. Falcao 2010. május 10. 14:10
  „Éljen Lázár királyunk!”
 • 4. N.P. 2010. május 10. 12:36
  „Mathiasking 2010.05.10. 10:49
  Ugye akkor a TV székházat felgyújtó "forradalmárokat" sem a jog-, hanem az igazságszolgáltatásnak kellett volna elítélnie.....

  Falcao 2010.05.10. 11:33
  Lázár (ellentétben veled) egy valamit azért tud: nincs két rendőrségünk. Tudja, hogy azokat a rendőröket kell kiküldeniük rendet teremteni Borsodban akik ellen Viktorka most akar keresztes hadjáratot folytatni. Szerinted mennyire lesznek lelkesek?”
 • 3. Falcao 2010. május 10. 11:33
  „Kár hogy Lázárt nem csapták meg akkor a rendőrök.Talán akkor mást mondana.”
 • 2. magyarock1 2010. május 10. 11:28
  „Fidesz fan-ok, most láthatjátok kikre szavaztatok. Ne várjatok ezektől semmiféle elszámoltatást, arra újabb 4 évet kell várni, ha addig lesz még Magyarország egyáltalán....”
 • 1. Mathiasking 2010. május 10. 10:49
  „Budapest utolsó főkapitánya, aki még igazán magyar és törvény tisztelő volt a volt Csongrád megyei főkapitány volt Dr.Barna Sándor tábornok. Ő a taxis blokádként elhíresült megmozdulást levezényelte minden véres megtorló atrocitás nélkül. Bezzeg Gergényi! Terror és megtorlás! Vegyék elő és állítsák az igazságszolgáltatás elé. Mondom az igazság szolgáltatás elé, ne a jogszolgáltató bíróság elé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vulkánkitörés: Ferihegyen egy járatot töröltek

Hétfőn reggelig egy, a Lufthansa müncheni járatát törölték Ferihegyen, de jó néhány gép késve… Tovább olvasom