Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Lázár: Hoffman az egyik legmegbecsültebb tagja a kormányzatnak

Budapest – Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az egyik legmegbecsültebb tagja a kormányzatnak – jelentette ki Lázár János, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője kedden a TV2 Mokka című műsorában.
„Államtitkár asszony az egyik legmegbecsültebb tagja a kormányzatnak, a Fidesz-frakció tiszteli, becsüli az ő eddigi, több évtizedes pedagógusi pályafutását, és támogatja a programját és elképzeléseit" – fogalmazott Lázár János.

A frakcióvezető véleménye szerint „aki mögött a miniszterelnök ott áll, a körül soha nem fogy el a levegő".

Az Index hétfőn írt arról, hogy kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára, aki levelében azt is összefoglalta, milyen okok vezettek döntéséhez. A hírportál úgy értesült, hogy a kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához. Az oktatási államtitkárság az MTI-nek megerősítette, hogy az államtitkár felajánlotta lemondását Orbán Viktornak.

A miniszterelnök szóvivője hétfő délután azt közölte: az oktatási államtitkárt Hoffmann Rózsának hívják, és „így fog ez maradni még hosszú időn keresztül".

Olvasóink írták

 • 20. mirr-murr 2011. június 21. 16:54
  „Hááát, ha lázár mondja...ma és ezen a portálon is lehet olvasni, milyen egyenes, becsületes, következetes ember...anyám...”
 • 19. csmano 2011. június 21. 13:21
  „Az elmúlt év nem ezt bizonyította, minden ötletét, tervét elvetették. Lehet, hogy még nem akarják megmentőnek hozni Pokornyit, nem tanultak a kisgazdákból?”
 • 18. mazsolaszolo 2011. június 21. 13:06
  „14. Sirály! :)”
 • 17. Szikesanyi 2011. június 21. 12:16
  „Ha van "legmegbecsültebb" kormány tag,akkor van kevésbbé becsült is. Kérdem,hogy a kevésbbé becsülteket miért nem rugják ki ? Egy kormány minden tagja legyen" legmegbecsültebb " vagy ki kell rugni.”
 • 16. vmagdi 2011. június 21. 11:57
  „hat remelem elfogy beloluk a levego, meg miniszter ur is, minel hamarabb annal jobb”
 • 15. zoltanszabo 2011. június 21. 11:55
  „Ha Rózsika becsületes-- --- már nem is közéjük való. Mert ez a szó hiányzik a politikusok szótárából.
  Ha valaki ilyen támogatóval a háta mögött , csak tud valamit amiért nem engedik távozni. csak olyan elgondolásai lehetnek amilyet a vezír mond. ! önálló gondolat---nincs! mert nem is lehet !”
 • 14. jozko 2011. június 21. 11:30
  „"Aki mögött a miniszterelnök ott áll, akörül sohasem fogy el a levegő "

  Micsoda szöveg - megintcsak a kormány közeli kommunikáció szóvirágaiból!

  Végül is Orbán Viktor miniszterelnök vagy búvárharang?

  Vaygy így kell értelmezni:

  "HoffmannRózsátleváltaninemkellfélnetekjólesz" kis ferdítéssel...
  Elválasztás, írásjel az aktualitás szerint.”
 • 13. papagenooo 2011. június 21. 11:05
  „Hoffmann Rózsa egyetemi oktató. Fiatal korában is max. Heti 8 órában tanított, de a szerencsétlen, nyomorgó tanároktól elvárná a heti 32 órát a suliban...Otthon meg készüljön az óráira, javítsa a dolgozatokat, képezze magát. Szabadidejében vigye kirándulni, színházba. kiállításokra a gyerekeket, menjen családlátogatásra. És éljen meg 90-120 000 nettóból, attól függően, hány éves. És persze legyen ápolt, öltözzön változatosan ennyi pénzből. 10 évente vizsgázzon újra, hülyeségekből, lényegtelen dolgokból, fizetve a silány továbbképzéseket, akkor is, ha öntudatából fakadóan állandóan képezi magát, naprakész...Fizetésemelés nuku...”
 • 12. apuka 2011. június 21. 10:37
  „A FIDESZ a minimális konkurenciát is kizárandó, megette a KDNP-t. Nem egyszerű őket megemészteni, mert a legtöbb abnormális ötlet tőlük származik. Hoffman Rózsa különösen nehéz eset. Ő a kommunizmus erkölcsiségéből indult, mint MSZMP tag, bár erre - szerinte - kényszerítették. Az elmúlt rendszerben, a Pártot kihasználva építette fel a karrierjét (életútja saját weboldalán elolvasható - nem liberális "hazugságokra" hivatkozok). Szeretném kérdezni a FIDESZ irogatókat, hogy mi a véleményük Hoffman Rózsa életútjáról. Elfogadhatónak tartják-e, hogy egy keresztény erkölcsiséget képviselő értelmiségi, belépjen egy kommunista pártba, egy iskola igazgatói állásért. Lehetségesnek tartják-e, hogy a keresztény konzervatív világnézetű személyt, az elmúlt rendszerben minisztériumi és igazgatóhelyettesi állásokkal traktáltak?”
 • 11. zoltanszabo 2011. június 21. 10:06
  „Ez a Rózsika gyakorló tanár volt ???? akkor miért fordult a jelenlegi ,volt kollegái ellen ???
  Igaz megtagadja a múltját, elárúlva a kollegákat, v. nyalni, ov. ..... Csak a csókosok- hajbokolók maradnak fontas pozicióban.<moderálva...>”
 • 10. szatyi 2011. június 21. 10:04
  „A Pokornyi is így gondolná?”
 • 9. tótkomlósi 2011. június 21. 10:03
  „. Lutetia 2011.06.21. 09:24

  Az utolsó mondatoddal nem értek egyet, mert 8 évig azt szajkózták, hogy csak nekik vannak megfelelő szakembereik minden területre!”
 • 8. orbántorgyánpolgárikormány 2011. június 21. 10:03
  „János, hozzád képest mindenképpen!”
 • 7. Lutetia 2011. június 21. 09:24
  „Ha a Fidesz-frakció ennyire támogatja az elképzeléseit, akkor a Fidesz Oktatási Bizottságának elnöke (Pokorni) hogyhogy támadja? És Orbán Viktor miért dobja vissza rendre Hoffmann asszony tervezeteit?
  A Fidesz kommunikátorait soha nem zavarta, hogy amit nyilatkoznak, az tökéletes ellentmondásban van a tényekkel.
  Mindamellett nem értem, miért ragaszkodnak annyira Hoffmann Rózsához? Lehetséges, hogy súlyos szakemberhiányban szenvednek?”
 • 6. Edina18 2011. június 21. 09:22
  „Lázár már csak tudja! Mert ő ugye kiesett,hát akkor nem marad más csak Rózsika! ;)”
 • 5. mazsolaszolo 2011. június 21. 09:14
  „Senkit sem érdekel, hogy becsületes-e vagy sem, mert ennek természetesnek kéne lenni minden embernél, még ha politikussá avanzsált is. Az megint más kérdés, hogy szakmailag mennyit és ls hova való (lenne). Persze, Orbán aztán biztosan meg tudja mondanil, hogy egy ember mennyire okos és rátermett, Lázár pedig egyenesen a Becsület Harcosa, aki azonnal felismeri a másikban a hasonlót...ja, persze. Nekem meg tollas a hátam és szabad időmben a szomszédos fenyőfán trallalázok.:(:(”
 • 4. queenmargareth 2011. június 21. 09:12
  „Lázár mondja a hitelt érdemlő:)ocsmányság, amit tesznek”
 • 3. dondongó 2011. június 21. 09:09
  „Főleg a tanárok imádják az ex emeszempés Rózsa asszonyt.:-)”
 • 2. tótkomlósi 2011. június 21. 08:56
  „Az a baj, hogy cssak ilyenekkel van tele a kormány!”
 • 1. kalkutta 2011. június 21. 08:54
  „Ha lázár mondja akkor feltétlenül higgyük el!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősztől jön a só- és cukoradó

Már az idén ötmilliárd forint bevétel származhat a népegészségügyi termékdíj szeptemberben történő bevezetéséből. Tovább olvasom