Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Lázas építkezés városszerte

Az elmúlt néhány évben rendkívüli dinamizmussal épültek a lakások Mosonmagyaróváron. Az elmúlt három évben több mint hétszáz új lakóingatlanra adtak ki építési engedélyt a városban.
Lajta-lakókert: Alig egy év alatt félig beépült a terület, készülhet a második ütem.

Évről évre nagyobb igény mutatkozik Mosonmagyaróváron az építési telkekre. A korábban kialakított Halászi úti lakótelep már évekkel ezelőtt teljesen betelt, a közvetlen szomszédságában lévő Gyöngyös-telepről alig két esztendő alatt szintén eltűntek az üres házhelyek. A Movinnov Kft. az elmúlt évben alakította ki a Mofém-telepen a gimnázium mögött fekvő két Lajta-ág közti mintegy tizenöt hektáros területen a Lajta-lakókertet, aminek a beépítettsége már több mint ötvenszázalékos, az építési telkek mindegyikét értékesítették.

A lakóingatlanok iránti igény továbbra sem mérséklődött a városban. Jól mutatja ezt az is, hogy az önkormányzat legutóbbi ülésén fogadta el a Lajta-lakókert második ütemének szabályozási tervét. Ezt azonban már nem az önkormányzat, hanem egy magánbefektető alakítja ki. Mindezen túl a képviselők a legutóbbi ülésen fogadták el azt a határozatot is, ami a Halászi út és Majorok közt lévő, jelenleg még beépítetlen részt jelentős városfejlesztési célterületként jelöli meg.

A városban 1998 óta ötvenhat hektárral nőtt a beépített terület nagysága. Az elmúlt év végi adatok szerint közel 12 ezer lakást jegyeztek a Lajta-parti városban. Egy, a polgármesteri hivatal építési osztályán a közelmúltban elkészült kimutatás szerint Mosonmagyaróváron az elmúlt három évben drasztikus mértékben nőtt a lakóházakra kiadott építési engedélyek száma. Míg 2000-ben 134, addig 2001-ben már 187, tavaly pedig 395 új lakás építésére adtak ki engedélyt a városházán.

A kimutatásból kiderül továbbá, hogy az elmúlt évben a közel négyszáz újonnan kiadott építési engedély mellett ötven befejezett lakóház kapott használatbavételi engedélyt és 720 folyamatban lévő építkezést számoltak össze a város területén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályakezdők esélyei

A pályakezdő fiatalok a legkönnyebben szakképzett fizikai dolgozóként helyezkedhetnek el valamennyi… Tovább olvasom